REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.5° Constanța Mie., 22 Mai 2024
Anul XX Nr. 6737
12.5° Constanța Miercuri, 22 Mai 2024 Anul XX Nr. 6737
 

Tinerii social democrați, împreună cu Organizația Femeilor, au învățat tehnicile de prim ajutor

Tinerii social democrați, împreună cu Organizația Femeilor, au învățat tehnicile de prim ajutor

Replica API 27 martie 2019 | 00:40 521

Oricare dintre noi ne-am putea afla la un moment dat lângă o persoană care s-a înecat cu mâncare, ori a suferit un accident grav şi are nevoie de resuscitare urgentă. Cunoaşterea unor tehnici de prim-ajutor înseamnă o șansă în plus la viață pentru un pacient aflat într-o situaţie dificilă, iar până la sosirea unui echipaj medical specializat în situaţii de urgenţă, noi înşine putem să oferim sprijin şi primul ajutor.

Tinerii social democrați din Organizația Municipală Constanța, împreună cu femeile social democrate de la municipiu au organizat o acțiune la sediul Crucii Roșii Constanța, pentru a învăța de la medici cum să acorde corect primul ajutor într-un caz de urgență. Specialiștii Crucii Roșii Constanța le-au oferit informații concrete și importante despre pașii de urmat de persoana care acordă primul ajutor până la sosirea echipajelor medicale, despre cum să acționeze atunci când găsesc o persoană inconștientă căzută pe stradă sau sunt martorii unor incidente sau accidente, cum să efectueze corect şi rapid manevrele de resuscitare cardio-pulmonară, cum să oprească hemoragiile externe, cum să ofere primul ajutor în caz de înec sau cum se execută corect manevra Heimlich, în cazul unor persoane care s-au înecat cu mâncare sau cu un corp străin. Exercițiile de prim ajutor au fost realizate atât pe mulaje cât mai aproape de înfățișarea umană, cât și pe voluntari ai Crucii Roșii, iar participanții au avut ocazia să și exemplifice manevrele prezentate de medici.

Acțiunea intitulată sugestiv “Fii pregatit. Primul ajutor esti tu!”, organizată de TSD Municipiul Constanța, împreună cu femeile social democrate face parte din platforma program asumată de tineri și se regăsește în cadrul departamentului “Sport și sănătate”.

„În orice moment putem fi martorii unor incidente sau accidente în urma cărora viața persoanelor dragi sau pur și simplu a unor oameni necunoscuți poate fi în pericol. În astfel de situații este esențial să cunoaștem tehnicile de prim ajutor și să acționăm imediat, întrucât o secundă poate face diferența dintre viață și moarte. Este îndemnul pe care îl ofer tuturor celor care vin să urmeze cursul de prim ajutor și care pot deveni astfel salvatori de vieți”, a declarat Carmen Lungu, director Crucea Roșie Constanța.

Pentru că primii pași în a deveni salvatori de vieți au fost făcuți, iar informațiile transmise au fost foarte utile și interesante, cei mai mulți tineri social democrați s-au decis să se înscrie la cursul de prim ajutor, pentru ca în final să obțină certificatul internațional.

“Informațiile și exemplificările primite din partea medicilor Crucii Roșii ne-au făcut să ne dăm seama cât de important este ca fiecare dintre noi să știm să acordăm primul ajutor. Stă în puterea noastră să facem diferența dintre viață și moarte, să devenim salvatori pentru cei aflați în pericol. Nimic nu poate fi mai important decât să știi că ai contribuit la salvarea unei vieți”, a declarat George Naceades, vicepreședinte TSD Municipiul Constanța.

Crucea Roșie are o tradiție neîntreruptă de peste 142 de ani în acordarea primului ajutor de bază și în pregătirea voluntarilor de Cruce Roșie. Primul curs a fost organizat în anul 1877, în incinta Spitalului Colțea din București. De atunci, mii de persoane au absolvit cursuri de prim ajutor.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
vai de capul meu, astia sunt tinerii psd?
1
0
Ce, se pregatesc de cadere la alegeri?
0
0
Bravo echipei. Bravo TSD
0
0
Tare mai esti idiot. La religie elevii invata cum sa nu ajunga ca tine. Cat despre articol, dupa titlu zici ca e banc . Adunatura de pui de pesedei resusciteaza pesedistele!
0
1
Asta e tara in care traim lucrurile banale care ar trebui sa decurga de la sine au ajuns sa fie organizate de tineri din partide cu presa de fata sa vada lumea.Scoala nu are treaba cu asa ceva acolo se preda religia si educatia sexuala.Ce faceti doamna Andronescu in ministeru ala?.
0
1
Bravo copii, sunteti minunati. Daca ar fi toti tineri la fel de implicati ca si voi societatea asta ar ajunge departe
0
2
Felicitari echipei pentru efortul depus. Cei care comenteaza sunt doar niste frustrati care deschideau usile la CJC acum cativa ani vezi cazul Dorin
0
3
Leo lasa caterinca esti un infractor la CJC impreuna cu Rasauteanu ...dar duba vine sigur si la voi
2
0
Comentarii inteligente numai in timpul orelor de munca. Voi astia care comentati tampenii, la munca nu mergeti, sau asta e jobul vostru, sa fiti postaci?
1
2
Invata si Leo de la Stehaia primul ajutor in caz de lesina vre-o bariera!!!
5
0
Cum sa se fereasca de mue psd?
0
1
Pupati l undeva pe Leo de la Strehaia javrelor
1
2
Era mai bine sa stranga mai multi tineri sa invete , nu doar ei..... asta e
5
1
of doamne ce grijulii sunt acesti putoi plantati precum ghioceii logic fii de baroni, de hoti , de mafioti, fara scoala, cu conturi in afara- viitori infractori culectii luate pe viu de la dictatorul puscarias draknea, care in disperarea lui, s-a dat si bolnav- spera ca acestia il vor salva- acesti ciumati au ajuns la performanta mitingurilor de 15 minute-interlopii si puscariasii lor se imbolnavesc pe capete- criminalul tudorel, cica are piciorul in ghips- nu m-ar mira sa fie in ghips la fel cum si tiganii ologi cersesc- apoi isi pun piciorul la loc
10
2
Ce fata de bordura are fraierul asta de Leo de la Strehaia!!
9
3
trebuie da invete ca au doar babe in public la adunari
11
2

REPLICA

LOTO

6/49
392234462419
5/49
22315123624
joker
61933284515