REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.9° Constanța Lun., 6 Mai 2024
Anul XX Nr. 6721
15.9° Constanța Luni, 6 Mai 2024 Anul XX Nr. 6721
 

Tranzacţii bizare în Tuzla, în plin scandal legat de conducta de gaze: un bătrân de 82 de ani cere milioane de euro pentru un teren

Tranzacţii bizare în Tuzla, în plin scandal legat de conducta de gaze: un bătrân de 82 de ani cere milioane de euro pentru un teren

Replica API 18 noiembrie 2017 | 13:59 1162

Informaţii din interior sau speculă imobiliară?

Informaţii din interior sau speculă imobiliară?

foto: Lucian Muntean / modernism.ro

Un bărbat de peste 80 de ani vrea să devină milionar şi a scos la vânzare un teren din Tuzla pentru o sumă uriaşă. Tranzacţia gândită de octogenar atrage atenţia în contextul în care aici urmează să fie realizat unul din cele mai importante proiecte strategice ale României: conducta de gaz a Transgaz de la Marea Neagră.

Stoica Sasu, un bărbat născut în septembrie 1935, a scos la vânzare un teren arabil de 9,5 hectare în Tuzla, având ca număr cadastral şi de carte funciară 107493. Reprezentantul vânzătorului este avocata Luminiţa Daniela Popescu, din Bucureşti, dar octogenarul are şi el drepturi depline de negociere. Tranzacţia în sine nu ar reprezenta mare inters, în condiţiile în care astfel de oferte se produc tot timpul, peste tot. De altfel, pe site-ul Primăriei Tuzla mai sunt şi alte oferte: Eduard Nicolae Paruse vinde 0,04 hectare cu 20.690 lei, Emrah Amet a scos la vânzare două terenuri de 2,9 hectare cu 89.400 lei, respectiv 1,5 hectare cu 46.730 lei, Mihai Codruţ Staicu vinde 0,5420 hectare cu 287.000 lei, Maria Marin vinde 0,5 hectare cu 10.000 lei etc.

Oferta octogenarului Stoica Sasu atrage atenţia prin suma uriaşă pe care o solicită: 19.154.137,5 lei, pentru 9,5 hectare. Echivalentul a peste 4 milioane de euro pentru un teren arabil dinTuzla este o sumă incredibilă, iar Stoica Sasu pare obişnuit cu astfel de tranzacţii. Acum câţiva ani, acelaşi proprietar vindea aceeaşi suprafaţă de 9,5 hectare de teren în Costineşti şi 2 milioane de euro, iar octogenarul pare a fi nul din marii latifundiari ai zonei.

Oferta de 4 milioane de euro a ocotgenarului Sasu vine în contextul în care Primăria Tuzla a respins deja, de trei ori, proiectul Transgaz, compania de stat care vrea să construiască aici o conductă de gaze, solicitând companiei să mute la 1 kilometru distanţă de mare construcţia. Proiectul de aproape 300 de milioane de euro va distruge însă plaja din Tuzla, probabul ultimă plajă virgină din România.

Rocsana CRISTEA

Vezi şi:

https://www.replicaonline.ro/consultare-publica-la-tuzla-cetatenii-nu-vor-conducta-transgaz-asa-aproape-de-mare-324959/

https://www.replicaonline.ro/investitia-de-sute-de-milioane-de-euro-a-transgaz-in-pericol-la-constanta-322204/

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
E combinatia lui taner. Stati rezemati. Dsr o sa-i dea verde la proiect cand o vrea felix. Stiti voi care felix. Ala hotareste. Avalla ca tie tataaaa !
0
0
Logic ca cere. Nu va castiga el, pentru ca cere prea mult, ci vor muta tevile pe loturile de langa care apartin unor "jmecheri". In felul acesta acei jmecheri vor avea motiv sa ceara preturi exorbitante dar sub pretul primului ofertant, fiecare isi ia partea si mai apar cativa miliardari de nicaieri. Nimeni nu va avea ce sa comenteze, pentru ca s-a ales cea mai ieftina varianta, fiecare isi ia partea si toti sunt fericiti.
1
0
E corecta eu ceream si 50 de milioane....e pamintu l omu lui cere cit vrea la fel si statu Cind cere dobinZi de te dor creerii in cap la datorii.....
1
0
Ai uitat domnule Bebe sa specifici ca si voturile au fost furate De unde mama dracului au atatea hectare? Le.a dat Ceausescu din groapa? S.au cacat pamant peste noapte? Eu daca ma duc la primarie pt loc de casa nu au pt altii care nici macar nu aveau mutatia in tuzla le.a dat pamant apoi au facut mutatia Cunosc persoane care au facut asta! Hotie pe fata Daca nu am votat cu cine ar trebui nu mi.a dat pamant asa ca... Hotie!!!!
2
2
de ce nu vorbiti de avansul dat anul trecut de 2 mil de euro pt 125 ha si apoi s a renuntat.cine a pierdut 2 mil de euro??? aloooo
2
0
Ce vinde ma Ungureanu Gabriela ? Eu ma ocup doar de Legea 17 din 2014 ... sunt reprezentant al primariei si apar in COMUNICAREA DE ACCEPTARE A OFERTEI depusa de SC MEGA PRISMA SRL in calitate de reprezentant si cel care intocmeste actele ... da ce sa zic ? E greu cu legile astea si sa le intelegi ... poate ai bunu simtz si modifici acest articol de 2 lei :D
2
0
Prost e cel care da nu cel care cere ! Ce la Costinesti l-a vandut cu pretul de 2 mil.? Asta sunt preturi de a nu se vinde .Intravilan la Costinesti la Epava se vinde cu maxim 80 e mp .Asa ca aviz doritorilor la Costinesti teren intravilan, zona construibila,cartier nou la Epava cu utilitati inclusiv gaze gasiti la preturi de bun simt .
3
3
combinatia lui TANER un infractor notoriu!!!!masini furate cu frati RADU telefoane luate cu buletinele lu alti sasi aduca aminte cand a ramas fara tel el si amanta !!!!ia batut poitia la usa mai este si recuperator si acum foloseste batrani inaintare
4
6
Numai liviu D sa fure foarte bine face omu cere peste cum fac si guvernanti
10
2

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212