REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.8° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
16.8° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

Tratamentul miraculos pentru COVID a ajuns în 147 de spitale

Tratamentul miraculos pentru COVID a ajuns în 147 de spitale

Replica API 6 noiembrie 2021 | 23:14 3252

Potrivit unui comunicat al MS transmis AGERPRES, medicamentele au fost achiziţionate în baza Acordului - Cadru SANTE/2020/ C3/091 încheiat între Comisia Europeană şi firma producătoare, iar fondurile au fost alocate în luna septembrie a acestui an din rezerva bugetului de stat.

Comisia de specialitate de boli infecţioase a informat profesioniştii din sistemul sanitar privind modul de administrare a acestor medicamente din unităţile sanitare cărora le-a fost distribuit produsul.

"Anticorpii monoclonali sunt medicamente inovatoare care se administrează în formele uşoare şi medii de boală. Corect utilizate, aceste medicamente previn cu succes trecerea la stadii severe. Reprezintă o şansă pentru noi să mai atenuăm internările în secţiile de terapie intensivă. Din această cauză am solicitat conducerii Comisiei de specialitate şi reprezentanţilor MS implicare maximă în valorificarea lor. Fac apel şi la medicii de familie care au un rol important în catagrafierea şi îndrumarea viitorilor beneficiari ai acestor terapii", a spus Cseke Attila, ministrul interimar al Sănătăţii, citat în comunicat.

În România, conform protocolului de tratament al infecţiei cu virusul SARS-CoV-2, anticopii monoclonali - soluţie perfuzabilă se administrează pacienţilor cu forme uşoare şi medii de boală care nu necesită administrare de oxigen şi care au factori de risc semnificativi pentru evoluţia severă a COVID-19, de preferat în primele 3-5 zile de la debutul simptomelor. Eficienţa anticorpilor monoclonali depinde de administrarea cât mai precoce după debutul bolii, nu mai târziu de primele 7 zile, se menţionează în comunicat.

În procesul de îndrumare a pacienţilor pentru administrarea anticorpilor monoclonali un rol important îl are medicul de familie, precizează MS.

Conform recomandărilor Comisiei de boli infecţioase, odată intrate în farmacia spitalului, medicamentele pot fi eliberate pacienţilor, după o prealabilă evaluare clinico-biologică care poate fi realizată fie în spital, fie în cabinetele medicilor de familie, care, mai apoi, îndrumă pacienţii pentru administrare în spital (prin spitalizare de zi, la camera de gardă sau în unităţile de primiri urgenţe), scrie stiripesurse.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
daca mai crapa niste nevaccinati e bine!si asa votau aur sau psd.
1
1
eu nu v-oi face tratamentu asta finca nu e suficient de testat. Sti ce zic?
0
3
gratuit, la patru cinci zile si tratamentul e cu semnul intrebarii sau cu plata si amarasteanu se fereste si ...tot asa!
0
3

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108