REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.8° Constanța Dum., 19 Mai 2024
Anul XX Nr. 6734
14.8° Constanța Duminică, 19 Mai 2024 Anul XX Nr. 6734
 

TRAUMELE unei TINERE din MANGALIA, care și-a ”permis” să se DESPARTĂ de un CIPRIOT!

TRAUMELE unei TINERE din MANGALIA, care și-a ”permis” să se DESPARTĂ de un CIPRIOT!

Replica API 31 decembrie 2021 | 00:25 11566

În una din edițiile trecute, cotidianul Replica de Constanța aducea în atenția opiniei publice situația în care se află o femeie din Mangalia, Adnana Ursache, pe numele căreia autoritățile din Cipru eliberaseră un mandat european de arestare pentru reţinerea ilegală a unui minor în afara graniţelor Republicii. Magistrații Curții de Apel Constanța au refuzat executarea mandatului. Potrivit informațiilor noastre, povestea Adnanei este una traumatizantă, atât pentru ea, cât și pentru copil.

Adnana și fiica sa

Totul a început când Adnana a intrat într-o relație cu un bărbat din Cipru, Michael C., în urma căreia a rezultat un copil, o fetiță. Încă de pe timpul sarcinii ar fi apărut neînțelegerile, însă tânăra a făcut tot posibilul să le rezolve. Numai că, se pare că bărbatul ar fi luat-o și pe calea consumului de anumite substanțe interzise - după cum susțin sursele noastre, și se pare că ar fi fost și prin centre de reabilitare. Așa se face că, persoanele în cauză au decis să vină în România pentru o perioadă. Cei doi tineri își făcuseră planurile, în speranța că își vor rezolva problemele. Numai că, potrivit informațiilor noastre, nimic nu s-a schimbat și se pare că bărbatul ar fi luat și calea jocurilor de noroc, cheltuind sume mari de bani. Totul ar fi culminat cu momentul în care a devenit violent, iar, în februarie 2020, cei doi s-au despărțit. De menționat este faptul că, până la data despărțirii, cu acordul bărbatului, copilul a obținut și cetățenie română și a fost integrat în comunitate, în sensul că mergea la grădiniță.

Însă, probabil supărat din pricina despărțirii, el a decis să facă tot posibilul să ia copilul cu el. A intentat proces la instanțele din București, ulterior fiind eliberat pe numele femeii un mandat european de arestare pentru reţinerea ilegală a unui minor în afara graniţelor Republicii.

Astfel, tânăra din Mangalia a fost condusă la audieri, după care prezentată Curții de Apel Constanța. După ce au analizat situația, magistrații Curții de Apel Constanța au refuzat executarea mandatului european de arestare.

”Respinge sesizarea nr. 1420/II/5/2021 a Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanţa şi refuză executarea mandatului european de arestare emis faţă de persoana solicitată Ursache Adnana Măriuca la data de 19.10.2021 de Tribunalul Districtual Famagusta, Paralimni, Cipru (referinţă Registrul cauzelor penale pentru investigarea criminalităţii Famagusta S/l91/2020) în baza mandatului de arestare din data de 10.05.2021. Refuză predarea persoanei solicitate Ursache Adnana Măriuca către autorităţile judiciare cipriote în vederea efectuării urmăririi penale şi a executării unei pedepse sau măsuri de siguranţă privative de libertate pentru comiterea infracţiunii de reţinerea ilegală a unui minor în afara graniţelor Republicii (cap. 154, art. 248A 1,2). Face aplicarea dispoziţiilor art. 28, alin. 3 din L. nr. 141/2010 privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea Sistemului Informatic Naţional de Semnalări şi participarea României la Sistemul de Informaţii Schengen, republicată. Soluţia se comunică autorităţii judiciare emitente, Ministerului Justiţiei, Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională – Biroul Naţional Interpol, conform art. 109, alin. 2 din Legea nr. 302/2004, rep. În baza art. 275, alin. 3 Cod procedură penală cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Cu contestaţie în 5 zile de la pronunţare. Pronunţată astăzi, 22.12.2021”, potrivit minutei judecătorești.

Târâtă prin instanțe, inclusiv la București

Imediat după despărțire, Adnana a mers la Judecătoria Mangalia, dovadă stând dosarul înregistrat acolo, deschizând un proces pentru exercitarea autorității părintești. Până la o soluție, judecătorii au decis ca bărbatul, Michael C., să aibă dreptul la vizite.

Însă, pe 3 februarie 2021, magistrații de la Mangalia au decis: ”Suspendă judecata cererii formulate de reclamanta Ursache Adnana -Măriuca în contradictoriu cu pârâtul C. Michael până la soluţionarea prin hotărâre definitivă a cererii privind înapoierea minorei în Cipru, formulată de pârât potrivit Convenţiei de la Haga din 25 octombrie 1980 asupra aspectelor civile ale răpirii internaţionale de copii şi care face obiectul dosarului nr. 2642/3/2021 aflat pe rolul Tribunalului Bucureşti”.

Mai exact, este vorba de dosarul înregistrat la Tribunalul București, reclamant fiind Michael, obiectul fiind răpire internaţională de copii (chiar dacă ambii se aflau în România). Pe 19.05.2021, judecătorii din București au respins cererea reclamantului (de a lua copila în Cipru). Decizia nu a fost definitivă și a fost înregistrat Apelul la Curtea de Apel București.

L.I.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Asa le trebuie cind se "indragostesc" de niste derbedei din toata lumea.
13
12
... plecate de la coada vacii au ajuns acum victime prin U.E. Au subt toata Europa , au gasit cate un Lache sa le toarne un plod si au crezut ca toti sunt fraieri !
21
12

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468