REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.9° Constanța Dum., 19 Mai 2024
Anul XX Nr. 6734
16.9° Constanța Duminică, 19 Mai 2024 Anul XX Nr. 6734
 

TUDORAN, fostul vameș din DOSARUL Portul, investitor imobiliar în MAMAIA NORD

TUDORAN, fostul vameș din DOSARUL Portul, investitor imobiliar în MAMAIA NORD

Replica API 25 mai 2021 | 08:27 4882

Dragoş Iulian Tudoran intenţionează să construiască în Mamaia Nord un ansamblu cu funcţiunea de locuinţe colective de vacanţă. În acest sens a făcut o solicitare către Agenţia pentru Protecţia Mediului Constanţa pentru ca aceasta să evalueze impactul pe care lucrările l-ar avea asupra mediului. Se pare că această acţiune nu este necesară, iar Tudoran poate demara procedurile în vederea obţinerii documentelor necesare în vederea începerii lucrărilor de construcţie. Amintim că Dragoş Iulian Tudoran a fost comisar vamal şi implicat în dosarul “Portul”, fiind acuzat că ar fi făcut parte dintr-un grup infracţional. În 2019 a fost achitat definitiv.

Ansamblu de locuinţe de vacanţă cu 4 etaje şi parcări supraterane

Autoritatea competentă pentru protecţia mediului Constanţa a publicat, recent, un document prin care anunţă că nu este necesară efectuarea evaluării impactului asupra mediului în ceea ce priveşte proiectul lui Dragoş Iulian Tudora, acela de a construi un ansamblu cu funcţiunea de locuinţe colective de vacanţă, cu regim de înălţime P+4E, cu spaţii tehnice, piscină exterioară şi platforme parcare supraterane. Ansamblul ar urma să fie construit în oraşul Năvodari, în zona Mamaia Nord, pe strada C1. Amintim că în 2016, Tudoran demara un proiect de modificare a planului urbanistic zonal în regiunea delimitată de Hanul Piraţilor şi Marina Regia Resort întrucât intenţiona să construiască un bloc de locuinţe cu şase etaje.

Dragoş Iulian Tudoran, implicat în dosarul „Portul”

Numele lui Dragoş Iulian Tudoran a fost implicat în dosarul „Portul”. Mai exact, în 2012, Direcţia Naţională Anticorupţie a trimis în judecată 39 de inculpaţi, printre care şi Tudoran, sub acuzaţia că ar fi făcut parte dintr-un grup infracţional ce controla activităţile de import-export din cadrul Direcţiei Regionale Vamale Constanţa. Grupul infracţional ar fi perceput sume de bani pentru procesarea vamală a mărfurilor, indiferent dacă erau introduse licit sau ilicit. În 2016, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis achitarea celor 39 de persoane trimise în judecată de procurorii DNA. Decizia a rămas definitivă în 2019. Detalii aici: Mircea Banias şi Laurenţiu Mironescu, ACHITAŢI DEFINITIV în dosarul 'Şpagă în Portul Constanţa'

Citeşte şi:

Dosarul "Portul" îşi continuă "mersul" la Înalta Curte: un lucrător vamal a scăpat de sechestru

Diana MAXIMIUC

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Mai cautati, altii sunt in spatele lui!
1
1
banii furati trebuie albiti si inmultiti
9
1
Acum daca tot au scapat de puscarie au inceput sa scoata banii sa-i albeasca, ca de cum sa-i ti la saltea ca se mucegaiesc!!!
18
2
falsificat si chitantele elib de s p i t mai mult ca sigur
8
1

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468