REPLICA ONLINE CONSTANTA

1.4° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
1.4° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

Turcan: Angajament PNL - niciun copil nu va fi lăsat în urmă

Turcan: Angajament PNL - niciun copil nu va fi lăsat în urmă

Replica API 6 iunie 2020 | 00:00 1282

Vicepremierul Raluca Turcan a calificat drept "exemplară" implicarea, din ultimele luni, a societăţii civile în sprijinirea autorităţilor statului pentru a-i ajuta în actul educaţional pe copiii din medii defavorizate şi a transmis că angajamentul PNL este acela că "niciun copil nu va fi lăsat în urmă".

Raluca Turcan

"Împreună cu ministrul Educaţiei, Monica Anisie, am avut ocazia să ne consultăm cu o parte dintre organizaţiile din societatea civilă care implementează programe educaţionale pentru copiii din medii defavorizate. Am căutat, la firul ierbii, să aflăm cum putem ajuta să creştem accesul şi participarea acestor copii la o educaţie de calitate. În ultimele luni, societatea civilă s-a implicat exemplar în sprijinirea autorităţilor statului de a-i ajuta pe cei mai vulnerabili dintre noi. Această implicare a demonstrat că statul nu a fost singur în efortul de a nu-i lăsa pe aceşti copii în urmă", a scris Turcan, vineri, pe Facebook.

Potrivit vicepremierului, organizaţiile au prezentat programele pe care le-au implementat şi au propus soluţii care pot contribui la reducerea decalajului în învăţare şi creşterea accesului şi participării la educaţie de calitate.

Printre ideile şi soluţiile propuse, Turcan a amintit: elevii din zonele defavorizate au nevoie de profesori bine instruiţi şi motivaţi, de programe educaţionale unitare şi de o abordare a problemelor la nivel de sistem; educaţia digitală trebuie să acorde o atenţie deosebită celor mai vulnerabili copii (copiii romi şi copiii cu dizabilităţi) pentru a preveni adâncirea lacunelor de echitate; măsuri integrate care să adreseze dimensiunea socială, educaţională şi de sănătate; educaţia digitală trebuie să includă echipamente, aplicaţii şi resurse, dar şi dezvoltarea competenţelor digitale.

Turcan a susţinut că, deşi "PNL a guvernat într-o perioada de criză, cu foarte multe presiuni", a reuşit să rezolve o serie de probleme care au fost amânate "de prea multe guverne".

Dintre măsurile adoptate de PNL, în ultimele luni, Turcan a enumerat: transport gratuit pentru toţi elevii, pe toate mijloacele de transport; alocarea de fonduri pentru cumpărarea a 250.000 de tablete conectate la internet; finanţarea programului-pilot "Masă la şcoală"; alocarea a 30 de milioane de euro pentru un proiect susţinut din bani europeni prin care pot fi ajutaţi copiii ai căror părinţi sunt plecaţi la muncă în străinatate.

"Am pus bazele Masteratului Didactic pentru a forma din această toamnă 400 de cadre didactice; am pregătit documentaţia de proiect, pentru a putea oferi în scurt timp, din bani europeni, programe de tip after-school; viitoarele noastre acţiuni vor fi coordonate cu reprezentanţii societăţii civile şi vom veni în întâmpinarea nevoilor reale ale societăţii, mai ales acolo unde criza COVID a adâncit anumite inechităţi sociale", a adăugat Turcan, scrie Agerpres.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
sa o intrebe cineva cati ani are poate ia si ea alocatie mititica analfabeta
0
1
unde sunt poatacii care injura la articolul cu Dancila sau Ciolacu??? alo, redactia, aici nu sunteti platiti sa postati?
3
1
Vai de guvernul vostru de incompetenti!
7
2
Nu mai vb de copii mai ales voi,ca liderii vostri au bube pe subiect,Ong uri ,adoptii,va zice bine Donald Trump "GUNOAIE UMANE" asta sunteti toti! Gunoaie COMUNISTE,NEO MARXISTE,PSD ISTE si multi canini infometati printre voi,aia care au vazut prima data o hartie de 500 la 28 de ani
1
2
Cu dumneavoastra ,scriptic nu asta a fost un program educational lansat de presedintele American George Bush,toate partid ele din Ro au super politicieni cu tot felu de diplome ,inteligenta IOC,daca nu sunteti intelligenti sa veniti cu ceva original ,mai bine nu veniti.
1
2

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920