REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Lun., 6 Mai 2024
Anul XX Nr. 6721
12.4° Constanța Luni, 6 Mai 2024 Anul XX Nr. 6721
 

Turcan: Regândirea legii salarizării va compensa eventuala eliminare a unor sporuri

Turcan: Regândirea legii salarizării va compensa eventuala eliminare a unor sporuri

Replica API 25 martie 2021 | 00:00 1375

Regândirea legii salarizării şi a sistemului de sporuri are ca obiectiv, printre altele, reaşezarea coeficienţilor de ierarhizare pentru fiecare familie ocupaţională de funcţii bugetare, astfel încât eventuala eliminare a unor sporuri să fie compensată, iar angajatul să nu piardă din venituri, a transmis, miercuri, ministrul Muncii şi Protecţiei Sociale, Raluca Turcan, scrie Agerpres.

Raluca Turcan

"Regândirea legii salarizării şi a sistemului de sporuri, în lucru acum la minister, urmăreşte să aducă echitate şi performanţă în sistem. Obiectivele sunt: eliminarea discrepanţelor salariale din sistemul bugetar; restabilirea ierarhiilor funcţiilor în cadrul domeniilor de activitate şi între domenii de activitate; reaşezarea coeficienţilor de ierarhizare pentru fiecare familie ocupaţională de funcţii bugetare va compensa eventuala eliminare a unor sporuri, aşa încât în final angajatul să nu piardă şi, în plus, să avem o lege corectă; instituirea unui sistem de stimulare a performanţei", a scris ministrul Muncii pe Facebook.

În ceea ce priveşte personalul TESA din sănătate, ministrul citat a arătat că acesta este inclus în prezent în familia ocupaţională administraţie.

"Întrebaţi personalul TESA din sănătate şi o să vedeţi cine a tăiat salarii în România şi când: a făcut-o PSD în 2017, când a eliminat această categorie din familia ocupaţională în care activează, din punctul de vedere al salarizării, şi a inclus-o în altă categorie. Acest lucru înseamnă că li se aplică reguli diferite în ceea ce priveşte salarizarea - atât ca salariu de bază, cât şi în privinţa sporurilor: 85% în familia ocupaţională sănătate versus aproximativ 15% în cea de administraţie, unde e inclus personalul TESA din sănătate acum", a menţionat Raluca Turcan.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Ca sa gandesti o lege cu atatea aspecte delicate ,e nevoie de cineva care sa aiba si cu ce sa faca asta. Nici unul din guvernanti nu poate demonstra ca are suficiente resurse di inteligenta,de intelegere a economiei si a societatii si din pacate nici nu se apeleaza la adevaratii specialisti,nu cei slugoi aplaudaci care sa aduca solutii ,sa faca planuri bune. Turcan si altii doar se contreaza cu opozantii politici. Impactul acestor contre asupra societatii nu conteaza. Ne tin astia in saracie fortata,in tara cu posibilitati pe care alte tari nu le au,dar le primesc de la tradatorii nostri .
3
1
Mergi in Botosani, la tine acasa, si fa agricultura. De alceva nu esti buna, nici macar de p...
2
1

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212