REPLICA ONLINE CONSTANTA

11° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
11° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

Turismul românesc NU a fost înmormântat. 1 iunie poate fi data când se va relansa

Turismul românesc NU a fost înmormântat. 1 iunie poate fi data când se va relansa

Replica API 18 mai 2020 | 00:00 1960

16 mai trebuia să însemne așa cum a declarat președintele Federației Patronatelor în Turismul Românesc (FPTR), Mohammad Murad, într-o conferință de presă susținută acum o săptămână la hotelul Majestic, din stațiunea Mamaia: „înmormântarea turismului românesc” și implicit închiderea afacerilor de pe litoralul românesc dacă Guvernul nu va lua măsuri. Această dată a trecut, cei de la FPTR nu au comunicat nimic în acest sens, iar Guvernul, prin vocea prim-ministrului, Ludovic Orban, a declarat că există posibilitatea, dar nu certitudinea, că la 1 iunie se va relua totuși sezonul estival.

Omul de afaceri, Mohammad Murad a fost susținut în acea conferință de presă de la hotelul Majestic și de președintele Asociației Patronale din Mamaia, Nicolae Bucovală, cel care declarase atunci că așteaptă și o demisie din Guvern dacă nu se va întâmpla nimic. În cele din urmă nu s-a întâmplat nimic, nici de o parte, nici de cealaltă, iar atât Mohammad Murad, cât și Nicolae Bucovală nu au putut fi contactați pentru a oferi mai multe detalii în acest sens.

Corina Martin: Vom pune presiune pe Guvern

Am aflat însă de la președintele Federației Asociațiilor de Promovare Turistică din România (FAPT), Corina Martin, că luni, 18 aprilie, începând cu ora 16:00 se va susține o conferință de presă online prin care nu mai puțin de 18 organizații din sectorul turistic vor participa și vor relata măsurile întocmite și distribuite Guvernului.„Noi vom avea o conferință cu toate organizațiile din țără din turism. Am anunțat și Guvernul despre acest eveniment, în care vom expune toate măsurile pe care le-am trimis către ei. Cei de la Guvern se așteaptă mâine la o presiune din partea noastră. Suntem totuși 18 organizații”, a spus ea.

La noi există teama de a da drumul la terase

Corina Martin a vorbit în special de problema deschiderii teraselor și a dat exemple pozitive din alte state europene, unde se încurajează acest lucru prin vouchere oferite familiilor. „Presiunea din partea noastră crește, mai ales că oamenii au început să iasă pe străzi după cum vedem și este normal să vedem și terase deschise. În Austria se oferă 50 de euro de familie vouchere pentru a fi consumați la terase, restaurante. În Germania fiecare persoană primește câte 10 euro. Sunt programe venite din partea municipalităților pentru ca oamenii să meargă la terase. La noi există teama asta de parcă dacă am sta la terasă la o distanță de 2 metri, unii de ceilalți și respectând toate măsurile oferite de specialiști, nu înțeleg de ce nu am putea face același lucru pe care îl facem în supermarket, farmacie, la piață. Cu cât ții mai mult închis acest sector, în primul rând că bagi și mai mult în pierderi afacerile respective și ții și oamenii fără salarii, fără un loc de muncă”, a mai declarat președintele FAPT.

Corina Martin: Eu cred că la 1 iunie vom da drumul sezonului estival

Corina Martin a încheiat într-un mod optimist. 1 iunie va fi data la care se va da drumul sezonului estival pe litoral, cel puțin asta se încearcă. „Eu cred că 1 iunie va fi data când vom da drumul sezonului estival. De asta facem această întâlnire de mâine (nr, luni, 18 mai). Așa cum se respectă reguli în viața de zi cu zi, așa se vor respecta și la terase. Noi am sperat să reușim deschiderea lor de la 15 mai”, a mai punctat Corina Martin, președintele FAPT.

Petruț IACOB

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
dar ce credeti voi ca odata omorat pacientul va renaste in trei zile,de unde din moment ce buruienile au invadat statiunile,radacinile copacilor au obturat scurgerile,zugraveala da sa cada,kkt cel mare cu tot guvernul lui de gaozari tradatori nu au habar cum se conduce un cap darmite o tara, ei si-au inchiriat curul jidanilor inclusiv porcul de stroe ne-a bvandut apa pura din subteranul dobrogei jidanilor,muie iohanis,muie penele
2
2
Ne vedem in 2021 si ma mai gindesc si atunci daca vin in canalizarile machedonilor si arabilor de pe litoral !
4
0
Saracii hotelieri sunt morti dupa bani. Nu pot sa mao traiasca fara milioane de euro in buzunar !
8
0
pe litoral turismul incepea si in alti ani dupa 20 iunie cand se terminau scolile si examenele! Acum astia se kaka pe ei ca ala care avea 3 oua cu care dpa ce le clocea facea 3 gaini care la randul lor faceau si ele cate 3 oua samd uite ce pierdere mare au ei! care pierdere? deocamdata NU CASTIGA nimic ca pierdere e atunci cand cheltui fara sa recuperezi!!!
12
2

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108