REPLICA ONLINE CONSTANTA

4.7° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
4.7° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

Un AFACERIST din REȚEAUA condusă de NEMEȘ și BLEJNAR și-a băgat firma în FALIMENT

Un AFACERIST din REȚEAUA condusă de NEMEȘ și BLEJNAR și-a băgat firma în FALIMENT

Replica API 10 iulie 2020 | 16:10 5285

Inculpat în dosarul lui Sorin Blejnar și al soților Nemeș! Afaceristul constănțean Nicolae Belba, condamnat în dosarul ”Motorina”, în dosarul lui Sorin Blejnar și al soților Nemeș, și-a băgat firma în faliment. Este vorba despre SC Partener Nobles SRL, firmă cercetată în același dosar pentru complicitate la evaziune fiscală. În această speță, societatea a fost obligată, în speța de mai sus, la plata unei de 700.000 lei. De asemenea, a mai fost obligată la plata, în favoarea statului, la plata unor despăgubiri civile, la care se adaugă obligaţiile fiscale accesorii (majorări, dobânzi şi penalităţi) calculate conform legislaţiei fiscale, începând cu data scadenţei obligaţiei de plată şi până la data executării integrale a plăţii. Societatea a cerut la Tribunalul deschiderii procedurii de insolvență joi, 8 iulie.

Sorin Blejnar şi soţii Radu şi Diana Nemeş au fost trimişi în judecată de DNA în iulie 2014, prejudiciul în acest caz fiind de 56 milioane euro, în dosarul ”Motorina”. În acelaşi dosar au fost trimişi în judecată Viorel Comăniţă, fost director la Autoritatea Naţională a Vămilor (ANV) şi vicepreşedinte al ANAF. Au fost deferiţi justiţiei George Guliu, asociat şi administrator la SC Excella Real Grup SRL din Nicolae Bălcescu; Dumitru Chivăsitu, administrator în fapt al SC Inkasso Jobs SRL din Mihail Kogălniceanu; Nicolae Belba, persoană care controla SC Divers Zootehnic SRL şi SC Partener Noblesse SRL și alții.

În 2019, Înalta Curte a desființat condamnarea la 5 ani închisoare cu executare aplicata de Curtea de Apel București fostului sef al ANAF, Sorin Blejnar, în dosarul “Motorina”. Acuzat de complicitate la evaziune fiscală și sprijinire de grup infracțional organizat, Blejnar a fost achitat pe motiv că “nu exista probe”. ICCJ a dispus achitarea fostului director al Vamilor Viorel Comaniță, condamnat la fond la 5 ani inchisoare. Afaceristul Radu Nemes a primit 7 ani si 6 luni închisoare.

Sorin Blejnar ar fi primit mita 1.200.000 de euro, în perioada mai 2011 - aprilie 2012, în schimbul protejării societății Excella Real Grup, care era controlată de afaceristul Radu Nemes, "Regele Motorinei".

Soții Nemeș

Belda a RECUNOSCUT că a lucrat pentru NEMEȘ

Belba a fost condamnat la 3 ani și 6 luni pentru complicitate la evaziune fiscală și constituirea unui grup infracțional organizat. Afaceristul și-a recunoscut vina în fața magistraților, precizând, totodată, că a lucrat ani de zile pentru Radu Nemeş, George Guliu, Mihai Buliga şi Dumitru Chirvăsitu. Din boxa arestatilor, Nicolae Belba s-a plâns că a fost amenințat încă din amenințările din 2012 din toate direcțiile. Belda era omul care căra sacoșele cu milioane de euro la Radu Nemeș.

Blejnar

Potrivit rechizitoriului, în perioada 2011 - 2012, Radu şi Diana Nemeş şi alte şapte persoane au constituit un grup infracţional organizat în scopul săvârşirii de evaziune fiscală prin sustragerea de la plata obligaţiilor aferente unor tranzacţii cu aproximativ 90.000 de tone de motorină comercializate sub aparenţa unor produse petroliere inferioare. Grupul ar fi fost sprijinit de fostul şef al ANAF Sorin Blejnar, de fostul său şef de cabinet Codruţ Alexandru Marta, de fostul şef al vămilor, Viorel Comăniţă, şi de fostul ofiţer DIPI Florin Secăreanu, printre alţii. Pe teritoriul României, cisternele cu motorină au circulat pe drumurile din județele Constanta, Călărași, Ilfov, Argeș, Vâlcea, Sibiu. Ca urmare, oricând, de la Constanta până la Sibiu, orice funcționar public din cadrul ANAF și din ANV, care exercita supravegherea fiscală, ar fi putut să identifice frauda fiscală și să determine oprirea activității, prin aplicarea măsurilor legale. În rechizitoriu apare și numele lui Codruț Marta, fostul director de cabinet al președintelui ANAF în perioada 2009- 2010. Acesta ar fi avut un rol cheie în această afacere. Afacerea a început să se clatine odată cu revocarea din funcții a lui Sorin Blejnar- aprilie 2012 și Viorel Comaniță - mai 2012. Pe 21 mai 2012, a dispărut în mod neașteptat Codruț Marta!

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Oamenii presedintelui Petrov.
1
0
Mafia asa ajungem mari
1
1

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920