REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.7° Constanța Lun., 29 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6714
12.7° Constanța Luni, 29 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6714
 

Un an de la moartea lui Kirk Douglas: Anne, soţia lui, îi supravieţuieşte, la 101 ani

Un an de la moartea lui Kirk Douglas: Anne, soţia lui, îi supravieţuieşte, la 101 ani

Replica API 6 februarie 2021 | 19:34 1334

Anne şi Kirk Douglas au avut un mariaj de 66 de ani, timp în care nu totul a fost lapte şi miere. Anne a fost femeia care a ştiut să treacă cu vederea infidelităţile marelui actor - dar dincolo de aceste derapaje, marea lor durere a fost pierderea fiului lor, Eric, în urma unei surpadoze de droguri.

Anne şi Kirk Douglas

Clanul Douglas a fost patronat de doi oameni remarcabili, prin realizările şi longevitatea lor: Kirk Douglas este o veritabilă legendă a cinematografiei mondiale, cu trei nominalizări la Oscar, care s-a stins din viaţă la 103 ani, anul trecut pe 5 februarie. Spre surprinderea tuturor, şi-a donat prin testament întreaga avere cauzelor caritabile - dar a fost o hotărâre luată de comun acord cu soţia lui, Anne, care are 101 ani şi care a fost, de fapt, cea care a adus cauzele caritabile în centrul intereselor familiei. Căsătorit prima dată în 1943 cu Diana Dill, Kirk a avut din acest mariaj doi fii - pe actorul Michael Douglas şi pe producătorul Joel Douglas. După divorţul din 1951, Kirk s-a recăsătorit cu Anne Buydens în 1954 - iar de data aceasta, a fost mariajul pe care l-a dus până în ultima clipă a vieţii.

Anne i-a dăruit lui Kirk alţi doi fii: pe producătorul Peter Douglas şi pe actorul Eric Douglas (foto sus, alături de mama sa). Într-o asemenea dinastie de succes, în care toţi intraseră în cinematografie, trebuia să fie, însă, şi o oaie neagră... Iar aceasta a fost Eric, crescut sub presiunea succesului celorlalţi din familie şi a pedigree-ului său. Faptul că nu a reuşit să se ridice la înălţimea lui Kirk şi a fratelui vitreg mai mare, Michael, l-a aruncat pe Eric (foto jos, alături de Kirk şi Michael) pe panta drogurilor şi a alcoolului, provocându-le o mare durere părinţilor. În ciuda eforturilor de a-l ajuta, Eric nu şi-a putut reveni. Din contră: a provocat scandal după scandal.

În anii '90, a fost arestat de mai multe ori. Prima dată în 1991, pentru că a bătut un poliţist în Beverly Hills. Apoi, în 1994, a fost arestat în Los Angeles pentru posesie de cocaină. După doar o lună, a fost din nou reţinut pentru şofat în stare de ebrietate şi pentru că a fugit de la locul unui accident pe care îl provocase. În 1996, ajungea din nou în arest, după ce în apartamentul lui din Manhattan s-a descoperit cocaină şi peste 1.000 de pastile de Xanax. În acelaşi an, autorităţile l-au reţinut din nou în Long Beach, California, pentru că se urcase la volan drogat. Iar în 1997 a recidivat. Eric (foto jos, alături de tatăl său) era o bombă cu ceas şi toate aceste arestări erau ca o ploaie de gloanţe asupra familiei lui.

Kirk Douglas şi Eric

La un moment dat, a intrat într-un club din Manhattan şi şi-a dat pantalonii jos, strigând că şi el îşi poate arăta fundul, la fel ca fratele său, Michael, în filmul Basic Instinct. În 2000, Eric se confesa chiar că în 1999 fusese într-o comă de opt zile după o supradoză cu Xanax. Iar acea comă îl lăsase cu sechele, afectându-i vorbirea şi funcţiile motorii. Oricâte eforturi ar fi depus familia, Eric nu putea fi controlat. Iar succesul rudelor sale era pentru el o povară. În mai 2001, şi-a dat în judecată fostul psihiatru pe motiv că îi prescrisese o combinaţie de pastile care, în combinaţie cu alcoolul, puteau fi letale. Şi aşa a fost... În 2004, trupul lui fără suflare a fost găsit în apartamentul lui din Manhattan - Eric a murit la 46 de ani, după o intoxicaţie cu pastile şi alcool. Cu câteva săptămâni înainte de deces, fusese internat într-un centru de reabilitare din New York, unde părinţii lui, Kirk şi Anne, îl vizitaseră de mai multe ori, dându-i, disperaţi, un ultimatum. Părinţii îndureraţi aveau să se confeseze că, de-a lungul timpului, îl internaseră pe Eric în nu mai puţin de 20 de centre de reabilitare... dar nimic nu îl putuse ajuta, scrie okmagazine.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272