REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.4° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
17.4° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

Un BĂRBAT din LUMINA și-a BĂTUT FIICA și i-a achitat 1 LEU daune morale

Un BĂRBAT din LUMINA și-a BĂTUT FIICA și i-a achitat 1 LEU daune morale

Replica API 30 martie 2021 | 14:19 1865

N-a mai ținut cont de vârstă! Un bărbat, de 71 de ani, din Lumina, și-a bătut fiica, iar acum a fost trimis în judecată sub aspectul săvârșirii infracțiunii de violență în familie. În actul de sesizare a fost reținut faptul că inculpatul, în timp ce se afla la domiciliul fiicei sale, a agresat-o fizic prin lovirea cu pumnii, palmele și picioarele în zona capului și în zona abdominală, fiindu-i provocate leziuni ce au necesitat pentru vindecare 2-3 zile de îngrijiri medicale.

Un bătrân, în vârstă de 71 de ani, din Lumina, a fost obligat să achite o amendă penală în valoare 1.800 de lei, după ce și-a agresat propria fiică în casa acesteia. Într-un acces de furie bărbatul a lovit-o cu pumnii, palmele și picioarele în zona capului și în zona abdominală, provocându-i leziuni ce au necesitat 2-3 zile de îngrijiri medicale. În urma rezultatelor certificatului medico-legal, persoana vătămată a prezentat leziuni traumatice care s-ar fi putut produce prin lovire cu corpuri dure, comprimare cu mâna și zgâriere cu unghiile. Pe lângă rezultatul certificatului medico-legal, victima a dovedit cele întâmplate cu fotografii depuse la dosarul cauzei.

Bărbatul a recunoscut comiterea faptei în instanță

Fiind dovedită existența faptei, elementele constitutive ale infracțiunii precum și săvârșirea acesteia de către inculpat, instanța urmează să antreneze răspunderea penală a acestuia, apreciind că scopul și îndeplinirea funcțiilor de constrângere, de exemplaritate și de reeducare ale pedepsei, în sensul respectului datorat valorilor sociale ocrotite de lege, pot fi atinse prin stabilirea pedepsei amenzii, în limitele prevăzute de art. 61 alin. 4 lit. c C. pen., reduse cu o pătrime potrivit art. 396 alin. 10 C. pe. pen., urmând să aplice inculpatului pedeapsa de 1.800 lei amendă penală. (180 zile amendă x 10 lei, suma corespunzătoare unei zile-amendă). De asemenea, atrage atenția inculpatului că neexecutarea cu rea-credință a amenzii penale, în tot sau în parte, va impune înlocuirea acesteia cu un număr corespunzător de zile cu închisoare. În baza art. 274 alin. 1 C. proc pen., obligă inculpatul la plata sumei de 1.500 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de către stat și la plata sumei de 1.600 lei către partea civilă cu titlu de cheltuieli judiciare făcute de această parte.

De asemenea, bărbatul a fost obligat să achite suma de 1 leu către partea civilă, cu titlu de daune morale.

Andreea VREJOIU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
cine iubeste , pedepseste.Pina la urma statul castiga ceva din bataia respectiva, dar ce te faci cind omul baut de la volan omoara un nevinovat.Din suspendare nu iese nimic , probabil nici invatare de minte
2
0
ii trebuia si lui o bataie gratis....
4
0
O bataie de nici 2 lei.
2
0

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108