REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.2° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
14.2° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Un bărbat s-a aruncat în gol de la etajul 3 al Centrului de Recuperare Neuropsihiatrică din Techirghiol

Un bărbat s-a aruncat în gol de la etajul 3 al Centrului de Recuperare Neuropsihiatrică din Techirghiol

Replica API 23 ianuarie 2015 | 00:14 217

Anchetă administrativă

Anchetă administrativă

Un vârstnic a ajuns în stare gravă la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, după ce s-a aruncat în gol de la etajul 3 al Centrului de Recuperare Neuropsihiatrică din Techirghiol. Medicii consideră că bărbatul este un norocos, dat fiind faptul că a supravieţuit impactului cu solul. Totodată, reprezentanţii Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Constanţa au demarat o anchetă administrativă. Totul s-a petrecut în noaptea de miercuri spre joi, 21 spre 22 ianuarie, în jurul oreloe 4.30, când persoana instituţionalizată încă de acum doi ani a reuşit să deschidă fereastra de pe casa scărilor, care nu avea mâner, şi s-a aruncat în gol de la etajul 3.

Un echipaj SMURD a ajuns imediat la faţa locului şi cadrele medicale i-au acordat primele îngrijiri. Bărbatul, de 60 de ani, a fost transportat la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, cu multiple traumatisme, unde a rămas internat pe Secţie de Terapie Intensivă. Oamenii legii au demarat cercetările pentru a stabili înprejurările în care s-a desfăşurat evenimentul. Totodată, reprezentanţii DGASPC au demarat o anchetă administrativă.

“Infirmiera a sesizat căderea lui pe platforma de la intrare în corpul B de la Centrul de Recuperare Neuropsihiatrică din Techirghiol. Imediat a fost anunţat Serviciul de Ambulanţă dar şi Poliţia. Primul ajutor i s-a acordat prin personalul specializat din centru, după aceea a fost preluat de ambulanţă. Avea contuzii la membrele superioare şi inferioare şi posibil o dislocare de bazin, dar era conştient şi cooperant. Situaţia lui s-a menţinut şi la Terapie Intensivă. El este în tratament psihotrop şi în evidenţe la psihiatru, care îi făcuse o reevaluare chiar pe 17 ianuarie. Era sun tratament. A deschis geamul de pe casa scării, deşi nu avea mâner, tocmai pentru a preîntâmpina astfel de situaţii. S-a dispus desfăşurarea unei anchete administrative, o să se vadă care au fost condiţiile în care s-a produs evenimentul şi să se identifice şi alte soluţii de prevenire a unor astfel de situaţii, dar nicideum gratii pentru că nici standardele nu permit şi apoi centrele sunt deschise, în care beneficiarii au o oarecare libertate, nu sunt centre de penitenţă”, a declarat, pentru “Replica”, Roxana Onea, purtătorul de cuvânt din cadrul DGAPSC.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108