REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
16.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Un CRIMINAL feroce susţine că e NEVINOVAT şi stă în PUŞCĂRIE degeaba

Un CRIMINAL feroce susţine că e NEVINOVAT şi stă în PUŞCĂRIE degeaba

Replica API 19 septembrie 2020 | 00:12 2188

Constantin Sandu, condamnat la 23 de ani pentru că şi-ar fi ucis mama, susţine că a fost victima abuzuriloranchetatorilor. Totodată, menţionăm că bărbatul a fost catalogat de către investigatori ca având un „comportament feroce”, iar foştii săi colegi de serviciu îşi aduc aminte despre el că este dubios, impulsiv, consumator de băuturi alcoolice şi că mereu îşi deranja colegii. Astfel, Constantin Sandu nu reuşea să-şi păstreze un loc de muncă mai mult de câteva luni de zile.

Constantin Sandu a fost condamnat, în 2019, la 23 de ani de închisoare pentru omor calificat. Potrivit anchetatorilor, în august 2017, în jurul orei 3.30, bărbatul, aflându-se sub influența băuturilor alcoolice, s-a enervat peste măsură pe mama sa, luându-se la ceartă cu ea. De aici și până a trece la lovituri nu a fost decât un pas. Iar Constantin nu a mai ținut cont de nimic, și a dat cu brutalitate în cea care i-a dat viață, până ce victima nu a mai mișcat.

Se pregătea s-o înmormânteze....

Dându-și seama că vârstnica nu mai respiră, a sunat la o amică, despre care a spus că îi este concubină. Apoi a apelat-o pe sora sa. După ce victima a fost spălată, individul se pregătea de înmormântare, moment în care sora sa a observat mai multe vânătăi pe trupul defunctei. Pentru a-i obţine certificatul de deces, cumnatul lui Constantin Sandu a propus să sune la Ambulanţă. Zis şi făcut. Însă, cadrele medicale au văzut că este ceva în neregulă şi au anunţat Poliţia.

Comportament suspect, ferocitate ieşită din comun şi minciuni în declaraţii

Pe timpul cercetărilor la faţa locului, investigatorii au susţinut că bărbatul a avut un comportament suspect, că plângea şi spunea că el va fi găsit cel vinovat, după care a plecat în Mamaia. Ulterior, după ce s-a efectuat necropsia, s-a constatat că vârstnica a murit într-un mod violent, fiind lovită cu obiecte dure şi strânsă de gât. „Constatările medico-legale conturează tabloul unei ferocități ieșite din comun a agresorului îndreptate împotriva unei ființe umane lipsite de orice posibilitate de a se apăra datorită vârstei și a stării de sănătate”, potrivit celor declarate în instanţă de către anchetatori.

De atunci, Constantin Sandu a început să tot afirme lucruri contradictorii în declaraţii. Ba că în noaptea cu pricina era la serviciu (lucru care s-a dovedit a fi neaadevărat), ba că mama sa a murit pentru că era bolnavă şi a căzut, ba că sora sa a pus pe cineva s-o ucidă. În cele din urmă, analizând toate probele şi audiind martorii, Constantin Sandu a fost găsit vinovat, fiind condamnat la 23 de ani de închisoare.

A încercat să se sinucidă, precizând că este victimă

În timp ce era arestat, bărbatul a încercat să se sinucidă, fiind supus apoi unui control medical şi trecut pe medicaţie adecvată. Însă, de atunci tot cere să i se revizuiască dosarul, susţinând că este nevinovat şi că a fost victima unor abuzuri. În iulie 2019 i-a fost respinsă cererea de revizuire, iar acum, pe 17.09.2020, a depus o nouă cerere, care urmează a se judeca pe 13.10.2020.

Acuzaţii de ABUZ la adresa anchetatorilor şi rudelor

În motivarea cererii de revizuire condamnatul arată că a fost judecat cu omisiuni procedurale și fără administrarea de probe complete, dosarul fiind instrumentat în grabă, motiv pentru care apărătorii săi au pus concluzii de achitare din lipsă de probe suficiente. A fost arestat preventiv pe bază de prezumții și suspiciuni iar nu pe bază de probe, existând în dosar abuzuri și minciuni începând de la rechizitoriu și terminând cu hotărârea de condamnare.

Nu s-au luat amprente și nici probe biologice de laborator, s-a găsit un baston al mamei sale victimă a infracțiunii; declarațiile surorii sale sunt declarații mincinoase , prin ele fiind induse în eroare organele judiciare. Revizuientul a indicat faptul că martora –sora sa –minte, și a formulat plângere penală împotriva acesteia sub acest aspect, precum și avocatului surorii sale. Arată de asemenea că a formulat plângere penală împotriva procurorului de caz, deoarece ar fi făcut un abuz prin încadrarea juridică stabilită în sarcina revizuientului, de omor calificat, deși nu existau probe concludente, ci doar suspiciuni și presupuneri, invocându-se faptul că revizuientul ar mai fi săvârșit o faptă împotriva tatălui său în 1994, pentru care a fo st condamnat. Nu au fost audiate cadrele medicale din cadrul cabinetului medicului de familie al mamei sale și nu s-a verificat raportul medicului legist, care trebuia trimis spre avizare.

Citeşte şi:

DOSARUL UNEI CRIME ȘOCANTE! Și-a UCIS MAMA și a încercat s-o ÎNMORMÂNTEZE; când a fost ARESTAT a încercat să se SINUCIDĂ

Liliana IONIŢĂ

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Sa vorbeasca cu Nitoi, il scoate basma curata cum sa scos si pe el. Cristinel cat fost inchis la beciul domnesc sia facut relatii peste tot. Astia nu sunt oameni si nici animale,ei sint monstrii
0
0
Ai dreptata treaba asta cu codul penal la fel in toate tarile membre U.E.este o prostie,pentru ca oameni nu sunt la fel peste tot,de ex.in tarile dezvoltate ale U.E.daca un politician este urmarit penal ala isi da demisia din partidul al carui membru este cat dureaza procesul altfel il da partidul afara,in Romania este invers daca un politician are dosar penal atunci sare comisia juridica din senat sau camera si trece justitia pe line moarta si ce este la varful societati Romanesti se transmite pana cei mai mici gainari din toata tara.
1
0
Besti trebuie executata in cel mai scurt timp !Ulterior va recidiva ! Legile de cacat ale UE si Justitia romana de tot ca....22222!
2
0
Dupa cum declara colegii de serviciu ,pare vinovatul perfect,.Si cind nu te tii de serviciu ... este un pacat mare de care tin cont justitiarii nostri
2
0

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108