REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Dum., 28 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6713
12.4° Constanța Duminică, 28 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6713
 

Un cuplu a venit la Marea Neagră să facă bani din... alba-neagra

Un cuplu a venit la Marea Neagră să facă bani din... alba-neagra

Replica API 11 iunie 2022 | 00:00 3545

Ștefan Chiriac a fost condamnat la pedeapsa amenzii penale în cuantum de 3300 lei, pentru săvârşirea infracţiunii de organizarea de jocuri clandestine ale căror rezultate pot fi influenţate prin dexteritatea mânuitorului mijloacelor de joc în scopul obţinerii unor venituri, în timp ce Mihaela Dobre a primit 2700 amendă, pentru aceeași faptă. Sentința a fost dată de Judecătoria Constanța, pe 5 mai 2022 și nu este definitivă, pe 13 octombrie 2022 urmând a se judeca apelul. Cei doi au fost surprinși în două rânduri în timp ce păcăleau persoanele naive să joace alba-neagra, în stațiunea Mamaia.

Cei doi au fost surprinși, de două ori, organizând un joc clandestin al cărui rezultat poate fi influenţat prin dexteritatea mânuitorului mijloacelor de joc, în scopul obţinerii unor venituri, respectiv tipul de joc ”alba-neagra”. Inculpatul a mânuit trei cupe metalice precum și o bilă din burete în scopul de a înșela participanții la joc și a obține astfel foloase materiale, iar inculpata participând ca ”jucător fals”. Astfel, aceasta câștiga aproape mereu, atrăgând turiștii dornici de îmbogățire rapidă. Odată intrați în joc, inculpatul nu se lăsa până ce naivii rămâneau faliți. Ștefan Chiriac a mai fost condamnat tot pentru alba-neagra, dar în străinătate, în timp ce Mihaela Dobre, nu are nici un fel de antecedent penal.

Instanţa a reţinut că gravitatea infracţiunii, precum şi periculozitatea inculpaților rezultă din modalitatea de săvârşire a acesteia, respectiv prin organizarea unor jocuri de noroc stradale, prin crearea aparenţei unei şanse de câştig pentru cei interesaţi, în realitate acesta suprimând orice posibilitate reală de a câştiga, prin dexteritatea acestuia în manipularea instrumentelor de joc. Totodată, periculozitatea inculpaților reiese şi din împrejurările comiterii infracţiunii, respectiv într-un loc public (faleza stațiunii Mamaia – pe timpul verii), frecventat în mod obişnuit de un număr mare de persoane, asigurându-se, în acest mod, cadrul propice pentru atragerea facilă a unui număr cât mai mare de persoane interesate să participe la jocurile organizate de el şi, implicit, dobândirea rapidă a unor venituri cât mai mari pentru sine. Cei doi fost au fost condamnați la amenda penală de 3300 respectiv 2700 de lei. Sentința nu este definitivă, pe 13 octombrie 2022 urmând a se judeca apelul.

Virgil STOIAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Virgile sa iti iau familia in pola nu mai ai ce scrie si te uiti pe portal just ? sa ma pis pe tine de reportert pacalit ce esti
0
0
Ce aveti cu ei ? Saracii, vroiau sa faca si ei bani pt o roaba de sampanie la Nuba !!!
0
0
Amenda o plateste si cine stie pe cati mai pacaleste . Puscarie pentru excroci .
0
0
Prostia se plateste.
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108