REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Lun., 6 Mai 2024
Anul XX Nr. 6721
12.4° Constanța Luni, 6 Mai 2024 Anul XX Nr. 6721
 

Un fost component al trupei ABBA îşi declară susţinerea faţă de activista pentru mediu Greta Thunberg

Un fost component al trupei ABBA îşi declară susţinerea faţă de activista pentru mediu Greta Thunberg

Replica API 7 octombrie 2019 | 00:00 454

Bjorn Ulvaeus

Cântăreţul Bjorn Ulvaeus, fost component al legendarei trupe suedeze ABBA, şi-a declarat susţinerea pentru adolescenta Greta Thunberg, activistă pentru climă, pe care a descris-o ca având superputeri, a relatat vineri DPA.

"A devenit coşmarul populiştilor. Susţine că acum avem nevoie de ştiinţă şi înţelegere, nu de naţionalism învechit şi răsuflat sau de teorii ale conspiraţiei", a spus Ulvaeus într-o declaraţie video publicată vineri de cotidianul din Stockholm Svenska Dagbladet.

Ulvaeus a mai spus că autoarea suedeză Astrid Lindgren (1907-2002), creatoarea a numeroase personaje populare de ficţiune, printre care şi Pippi Longstocking (Pipi Şoseţica), ar fi îndrăgit-o pe Greta.

Thunberg ''este o Pippi Longstocking directă, încăpăţânată, cu o gândire profundă'', a mai spus acesta.

Ulvaeus a mai menţionat că mulţi dintre criticii adolescentei de 16 ani sunt ''bărbaţi maturi'' aşa cum este şi el.

Fostul component ABBA mărturiseşte că s-a întrebat de unde provine furia împotriva lui Thunberg: ''Cum poţi să decazi atât de mult încât să critici aspectul fizic al unui copil? Motivul este, bineînţeles, lipsa unor contraargumente''.

Thunberg, aflată în prezent în Statele Unite unde a luat parte la proteste pentru climă şi la un summit pe teme de mediu organizat de ONU, a iniţiat în august 2018 ''o grevă şcolară'' în faţa sediului Parlamentului suedez care a inspirat proteste similare ale tinerilor din diferite părţi ale globului, desfăşurate sub sloganul ''Vineri pentru Viitor''.

"Este o realizare monumentală faptul că a creat o mişcare globală amplă de la zero într-un timp atât de scurt", a mai spus Ulvaeus.

Cântăreţul a mai spus că rămâne de văzut dacă ''presiunea exercitată de milioane de tineri'' va avea vreun rezultat. AGERPRES

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Foarte frumos din partea lui.
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212