REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
14.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Un imobil vechi de pe strada Cuza Vodă va fi consolidat și transformat în hotel

Un imobil vechi de pe strada Cuza Vodă va fi consolidat și transformat în hotel

Replica API 18 septembrie 2019 | 00:00 416

Orașul Constanța se poate ”lăuda” cu clădiri aflate în paragină, cu tencuiala căzută, murdare de găinaţi şi cu geamurile sparte, imobile vechi, istorice, cu rufele atârnate la uscat de romii care le-au invadat abuziv.

Cele mai multe imobile le regăsim în Centrul Vechi unde, ce-i drept, câteva dintre ele au fost renovate şi au reuşit să-şi recapete frumuseţea de odinioară. Dar și pe strada Cuza Vodă însă, și aici au început să se miște lucrurile. După ce, luna trecută a fost obținut un certificat de urbanism în vederea restaurării, recompartimentării și schimbării destinației unei clădiri situată pe strada Cuza Vodă nr 30, din clădire monument istoric în muzeu digital, iată că o nouă clădire veche urmează să fie reabilitată. Aceasta este situată la numărul 11, la intersecția cu strada Mihail Kogălniceanu. Ion Cristian Georgescu a obținut luni, 16 septembrie, certificatul de urbanism pentru refacerea imobilului menționat mai sus cu păstrarea fațadelor și elementelor arhitecturale, mansardare, consolidare, refacere fațade, refacere instalații, amenajare curte. În final, destinația imobilului va fi aceea de unitate turistică cu apartamente în regim hotelier. Certificatul are valabilitate doi ani.

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
e ca si cum ai sta cu mortul in casa , daramati dracu putregaiurile astea, frumusetea puli , daca si cladirele astea sunt frumoase.. ce naiba ..lumea avanseaza nu sta pe loc faceti poze puneti-le la muzeu si bafta daramatiile si faceti cladiri mediteraniane , cladirile astea vechi e ca si cum ai dezgropa un mort si l-ai pune sa se fardeze ... hai sictir cu gunoaiele astea vechi
3
17
Trebuie sa fii imun la mirosuri ca sa stai la hotel intr-o astfel de vechitura. Mirosul de vechi si mucegai iese prin orice zugraveala noua.
4
15
bravo, se poate si altfel. ne-am saturat de abandonuri, demolati si apoi betoane fara numar.
17
0

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108