REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
14.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Un nou Opel Corsa va fi lansat pe piaţă în 2014

Un nou Opel Corsa va fi lansat pe piaţă în 2014

Replica API 12 decembrie 2012 | 00:00 148

Modelele Adam şi Mokka sunt, deocamdată, vedetele mărcii Opel însă inginerii din Russelsheim nu au uitat că şi deja bătrânul Corsa are o priză la public greu de contestat. La începutul lui 2014 o nouă variantă a acestui model va ajunge în showroomuri.

Nerăbdători să afle cum va arăta noul Corsa, jurnaliştii britanici de la AutoExpress au încercat să afle câteva dintre detaliile ţinute încă secrete de producătorul german şi au reuşit să le pună ca la cap generând pe computer o imagine a ceea ce ei consideră că va fi viitorul Vauxhall Corsa. De ce Vauxhall? Pentru că acesta este numele sub care marca germană îşi comercializează modelele în Marea Britanie.

Primul element care poate fi descoperit în imaginea dată publicităţii de AutoExpress este creşterea în dimensiuni a viitorului Corsa. Pentru a se distanţa cât mai mult de recent lansatul Adam, Corsa va trebui să aibă un spaţiu mai mare destinat pasagerilor şi bagajelor acestora. Se remarcă apoi designul părţii frontale care seamănă destul de mult cu cel al actualului Astra GTC. La fel şi flancurile. În schimb, blocurile optice din spate sunt foarte asemănătoare cu cele ale micului Adam.

De asemenea, utilizând o idee preluată de la marca Mini, inginerii Opel au decis să ofere o largă paletă de accesorii astfel încât viitorul Corsa să poată fi personalizat după preferinţele cumpărătorilor. Deşi maşina din imagine este varianta cu cinci uşi a modelului, aceasta va fi însoţită pe piaţă şi de o versiune cu trei uşi cu un aspect mai radical şi mai sportiv. Platforma utilizată pentru dezvoltarea modelului va fi aceeaşi cu cea a lui Adam şi Mokka, purtând numele de cod Gamma II. Graţie acesteia, Corsa va fi mai uşoară cu circa 50 de kg decât versiunea actuală. Acest detaliu se va traduce printr-o eficienâă sporită şi uncomportament rutier imbunatatit.

Despre familia de motoare care va insufleti viitorul Opel Corsa nu se stiu inca multe amanunte, insa jurnaliştii britanici consideră că printre acestea se va număra un propulsor turbo de 1.0 litri cu trei cilindri care va rivaliza cu unitatea de aceeaşi capacitate dezvoltată de Ford.

Sursă: Capital.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108