REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.2° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
14.2° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Un poliţist din Constanţa a depus plângere penală la DNA pe numele lui Gabriel Oprea

Un poliţist din Constanţa a depus plângere penală la DNA pe numele lui Gabriel Oprea

Replica API 3 martie 2016 | 19:43 698

Liderul Sindicatului Agenților de Poliție (SAP) din Constanța, Daniel Constantin Avasilcăi, a depus o plângere la DNA, pe numele fostului ministru al MAI, Gabriel Oprea, pe care îl acuză de abuz în serviciu. Mai exact, se pare că ar fi vorba despre așa-zisa avansare a liderului SNAP, Iulian Surugiu, agent de poliție pensionar, la gradul de "sublocotent în rezervă".

Plângerea penală a fost depusă la DNA pe data de 29 februarie anul curent, de către Daniel Constantin Avasilcăi. "Din punctul nostru de vedere este imposibil ca un subofițer pensionar de ceva ani să fie trecut în corpul ofițerilor. Domul Surugiu a declarat în nenumărate rânduri că această avansare a fost fără știrea lui, că a fost un secret, că domnul Oprea (Gabriel Oprea – n.r.) l-a avansat fără ca el să știe. Ca să lămurim acest aspect, am considerat că este necesar să se facă verificări și pentru asta eu am sesizat Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, respectiv Direcția Națională Anticorupție. Considerăm că s-a traficat influența domnului Surugiu, fiind lider de sindicat și formator de opinie în rândul polițistilor. Iar dumnealui a apărut în uniformă de subinspector de Poliție, fapt care, din punctul meu de vedere, reprezintă uzurparea calităților oficiale și port ilegal de însemne și uniforme. Nu știm exact dacă s-a săvârșit sau nu o infracțiune, însă considerăm că trebuie să se lămurească această situație prin controale ale organelor statului", a declarat, pentru "Replica", Daniel Constantin Avasilcăi, lideul SAP Constanța.

Click pe imagini!

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108