REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.9° Constanța Lun., 29 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6714
12.9° Constanța Luni, 29 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6714
 

Un tânăr a fost prins cu droguri în parcarea OPC!

Un tânăr a fost prins cu droguri în parcarea OPC!

Replica API 11 februarie 2022 | 21:11 2419

Din ce în ce mai mulți tineri sunt prinși consumând droguri, unii din curiozitate, alții din cine știe ce motive. Cei mai mulți aleg să o facă fie la petreceri, fie în locuri cât mai ferite pentru a nu fi surprinși de cineva. Nu este cazul lui Gabriel Cosmin B. care, împreună cu câțiva prieteni, a ales să fumeze canabis lângă mașina proprie aflată în parcarea Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorului Constanța (OPC).

Magistrații din cadrul Tribunalului Constanța au decis condamnarea lui Gabriel Cosmin B. la la pedeapsa amenzii în cuantum de 4000 lei (egală cu un număr de 100 de zile-amendă în cuantum de 40 lei pentru fiecare zi-amendă) pentru săvârșirea infracțiunii de deținere de droguri de risc pentru consum propriu, fără drept. Sentința a fost dată pe 12 ianuarie 2022 și nu este definitivă.

Cum a fost prins tânărul

O patrulă din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi Constanța, la ora 22:00, aflați în exercițiul funcțiunii, au simț miros specific de cannabis, văzând totodată în parcarea din Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorului Constanța un| grup de tineri care se aflau lângă un autoturism marca Skoda Octavia. După declinarea calității, lucrătorii de jandarmi au proceda legitimarea respectivilor tineri și totodată le-au solicitat să predea, dacă dețin bunuri sau substanțe interzise la deținere. Față de această solicitare, Gabriel Cosmin B. a predat lucrătorilor de jandarmi o pungă autosigilantă din material plastic în care se aflau: 2 plicuri autosigilante, transparente, în care se afla o substanță vegetală de culoare verde oliv formă de muguri, cu miros specific de cannabis, 4 dispozitive de mărunțit dintre care 2 transparente, din material plastic, de formă cilindrică, 1 metalic de culoare gri de formă cilindrică, precum și un dispozitiv culoare neagră inscripționat cu cifra 8, de formă sferică, toate prezent urme de substanță vegetală, cu miros specific de cannabis și un borcan autosigilant din sticlă, care prezenta urme la interior de substanță vegetală cu miros specific de cannabis. Ulterior, stabilit că erau 6,7 grame de canabis.

La individualizarea pedepsei instanța a avut în vedere cantitatea de cannabis identificată asupra inculpatului, respectiv 6 gr cannabis, de împrejurarea că acest tip de infracțiuni a dobândit aspectul de fenomen social, ca întindere, în ultima perioadă de timp și pune în pericol una dintre cele mai importante valori ale societății și anume sănătatea publică. Totodată, s-a luat în considerare și aspectul că inculpatul a recunoscut comiterea faptei, manifestând o conduită sinceră, că este persoane integrată social, fiind la primul conflict cu legea penală.

Virgil STOIAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
gypsy......
2
0
Sigur are clienti din cadru opc.ia faceti niste teste antidrog sa vedeti suprize
2
0

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272