REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
13.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Universitatea Dunărea de Jos, croazieră, pe banul statului, în Marea Neagră

Universitatea Dunărea de Jos, croazieră, pe banul statului, în Marea Neagră

Replica API 28 mai 2022 | 12:15 3067

Ce poate fi mai frumos, când vii pe litoralul românesc, decât o plimbare cu yacht-ul pe mare?! În timp ce unii dau bani grei pentru a-și satisface astfel de pofte, alții se plimbă gratis, pe banii statului. Universitatea Dunărea de Jos cumpără servicii de plimbare pe mare/închiriere ambarcațiune în Mamaia, pentru data de 24 iunie. Ei, nu vă grăbiți să vă faceți scenarii! Este doar un work-shop, la care participă 45 de persoane. Oare?!

Universitatea Dunărea de Jos Galați, instituție de învățământ superior de stat, a lansat o achiziție în vederea închirierii unui serviciu de… plimbare pe mare/ambarcațiune în Mamaia. 45 de persoane, din cadrul universității, dar și din Republica Moldova, vor avea parte de o minivacanță pe litoral și, cel mai important, de clipe de neuitat pe un yacht care îi va plimba pe mare, pe ruta Mangalia-Vama Veche Portul Limanu și Costinești.

Este vorba despre un proiect transfrontalier cu Republica Moldova, este un work shop unde vor participa 45 de persoane. Lista participanților nu pot să v-o spun eu”, a declarat, pentru Replica, șeful Direcției Achiziții din cadrul Universității Dunărea de Jos, Marian Dănăilă.

Printre cerințe... boxe, sistem audio și saltele de plajă

Organizatorul, în speță Universitatea Dunărea de Jos, a cerut ca ambarcațiunea să fie dotată, pe lângă veste salvare , sisteme de semnalizare, etc, și cu sistem audio cu stație și boxe exterioare, masă pe punte, canapea în living și saltele de plajă. În preț, a cerut să fie incluse și gustările și băuturile pentru fiecare turist aflat la bordul navei de agrement. Distracția, pardon, work-shop-ul pe valurile mării va dura 4 ore.

Banii… din fondul pentru situații speciale

Pentru croaziera pe mare, instituția de stat va scoate din buget aproape 14.000 de lei. Iar suma este din fondul pentru situații speciale, pus la dispoziție de Guvern.

Ieșirea pe mare are loc în urma aprobării acțiunii colaborare interdisciplinară și interinstituțională în domeniul educației și cercetării cu instituții partenere din Republica Moldova, din Fondul pentru situații speciale. Potrivit ordinului 5823 din 2021, anual, din suma alocată în bugetul național pentru finanțarea instituțională a universităților se constituie un fond distinct pentru finanțarea situațiilor speciale care nu pot fi integrate în formula de finanțare, denumit în continuare FSS.

Rectorul universității, un social democrat, ex ministru al Cercetării

Precizăm că rectorul Universității “Dunărea de Jos” Din Galați este social democratul Puiu Lucian Georgescu, fost ministru al Cercetării în guvernul Tudose.

Georgescu nu a ieșit în evidență prin ceva deosebit, în afara de participarea la emisiunea care i-a fost dedicată de Alexandru Cumpănașu, la Realitatea TV.

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
poate luati o mina in bot si va racoriti de furaciunil
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218