REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.6° Constanța Lun., 29 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6714
13.6° Constanța Luni, 29 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6714
 

USR: Sesizarea pe legea care ar desfiinţa pensiile speciale a fost împinsă tocmai pe 6 mai

USR: Sesizarea pe legea care ar desfiinţa pensiile speciale a fost împinsă tocmai pe 6 mai

Replica API 14 aprilie 2020 | 00:00 1010

Uniunea Salvaţi România precizează că judecătorii Curţii Constituţionale amână să se pronunţe în privinţa proiectului de lege de desfiinţare a pensiilor speciale şi că sesizarea "a fost împinsă" pentru data de 6 mai, în contextul stării de urgenţă.

"Cu chiu, cu vai, de abia în ianuarie 2020, Parlamentul a votat un proiect de lege de desfiinţare a pensiilor speciale, dar nu înainte ca PSD şi PNL să accepte introducerea în text a unor prevederi cu mari şanse să fie contrare Constituţiei. Previzibil, Avocatul Poporului şi Înalta Curtea de Casaţie şi Justiţie au atacat imediat proiectul la CCR. De atunci, aşteptăm şi tot aşteptăm, pentru că judecătorii CCR decid amânare după amânare, invocând starea de urgenţă. Acum, după ultima amânare, sesizarea pe legea care ar desfiinţa pensiile speciale a fost împinsă tocmai pe 6 mai. Şi, cel mai probabil, va mai fi o amânare, pentru că starea de urgenţă se prelungeşte până pe 16 mai", scrie USR pe Facebook, potrivit Agerpres.

Uniunea menţionează că în acest interval beneficiarii "încasează în continuare pensii de mii de euro". Totodată, USR reproşează Guvernului că nu ia măsuri în acest sens.

"Guvernul PNL preferă să nu dea OUG pentru eliminarea acestor categorii de pensii şi nici nu dă semne că ia în calcul propunerea noastră de impozitare cu 90% a pensiilor speciale în plată care depăşesc un anumit nivel", adaugă sursa citată.

Uniunea reaminteşte că, imediat după intrarea în Parlament, parlamentarii săi au vorbit despre necesitatea eliminării pensiilor speciale şi că în 2017 au depus proiecte de lege în acest sens: unul strict pentru pensiile speciale ale parlamentarilor, al doilea pentru desfiinţarea a şapte categorii de pensii speciale şi plafonarea pensiilor magistraţilor şi militarilor.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Iata asa se reincalzeste o ciorba veche, care se pare, inca are impact asupra unora. Cand s-a aderat la UE, NATO statul si-a asumat obligatii si garantii in acest sens. Problema nu sunt pensiile speciale, ci disciplina financiara , o crestere a veniturilor atat in privat dar si in public samd. Politicienii nostri vor fi credibili in momentul in care isi vor recunoaste public greselile si masurile aberante, apropo, ati auzit vreunul?
0
1
Le ceri militarilor si politistilor sa se sacrifice pt tara, dar vrei sa le dai pensie ca unuia care a lucrat toata viata in privat de la 8 la 16 si acum sta ascuns sub pat cu laptopul si injura pe cei din linia intai. Nu ai cum sa te atingi de pensiile militare!
0
3
cred ca ma-ta are un singur regret: te-ai nascut viu
3
1
Alegatorii imi cer mie sa iti dau muie tie si familiei tale de curve.
2
4
ca e pensiile speciale sunt agatati multi politicieni,magistrati ,oameni cu influenta asupra altora care nu au facut mai nimic pentru tara au supt cat au putut si acum sunt greu de intarcat!
8
1
aceste pensii speciale exista peste tot in lume . nimeni si nimic nu le vor schimba . ordinea mondiala este clara : 10 % super bogati , 50 % care se descurca , 40 % saracie . romania s a adaptat in 30 de ani , tarile adevarate in vreo 200 de ani . copy paste
2
5
Guvernatilor, parca sunteti surzi si orbi : nu vedeti, nu auziti cum electoratul cere de ani de zile anularea tuturor pensiilor speciale, anularea indemnizatiilor revolutionarilor, deportatilor, etc., plafonarea salariilor nete la 5.000 de lei si a pensiilor la 4.000 lei ? Nu reduceti in masa salariile celor care muncesc cinstit. Va pierdeti electoratul si dispareti ca partid politic la fel cum s-a intamplat cu Partidul Democrat. Faceti ce va cer alegatorii.
11
3

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272