REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.4° Constanța Dum., 19 Mai 2024
Anul XX Nr. 6734
17.4° Constanța Duminică, 19 Mai 2024 Anul XX Nr. 6734
 

UZUN, fosta ȘEFĂ de la SPIT, NU se LASĂ: VREA ÎNAPOI la Primăria Constanța

UZUN, fosta ȘEFĂ de la SPIT, NU se LASĂ: VREA ÎNAPOI la Primăria Constanța

Replica API 3 februarie 2021 | 00:34 8461

Virginia Uzun, fosta șefă a SPIT, achitată pe fond pentru infracțiuni de corupție și condamnată la 2 ani și 8 luni cu suspendare la apel, nu se lasă. Aceasta a formulat contestație în anulare, ce a fost înregistrată la Curtea de Apel Constanța. Pe 1 februarie, magistrații Tribunalului Constanța au admis cererea de abţinere formulată de judecătorii Ciprian Coadă şi Damian Marius Mitea. Următorul termen a fost stabilit pe data de 22.04.2021.

Virginia Uzun

Reamintim că procurorii DNA au dispus, în 2018, trimiterea în judecată, în stare de libertate, a Virginiei Uzun, la data faptelor director executiv în cadrul Serviciului Public de Impozite și Taxe Locale (S.P.I.T.) al municipiului Constanța, pentru săvârșirea infracțiunilor de abuz în serviciu, fals intelectual în formă continuată, complicitate la fals în înscrisuri sub semnătură privată în formă continuată și complicitate la delapidare. Alături de ea, în fața magistraților ajunge și Bogdan Andrei Coronea, la data faptelor președinte al unei asociației, pentru săvârșirea infracțiunilor de fals în înscrisuri sub semnătură privată în formă continuată, complicitate la infracțiunea de abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată, fals în înscrisuri sub semnătură privată în formă continuată, delapidare, Ghiulendan Rașid, la data faptelor șef al compartimentului Resurse Umane din cadrul Serviciului Public de Impozite și Taxe Locale pentru fals intelectual în formă continuată, complicitate la infracțiunea de abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată, complicitate la fals în înscrisuri sub semnătură privată în formă continuată, Carmen Aurelia Trentea Tatu, la data faptelor director executiv adjunct în cadrul Serviciului Public de Impozite și Taxe Locale pentru fals intelectual în formă continuată, complicitate la infracțiunea de abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată și complicitate la fals în înscrisuri sub semnătură privată în formă continuată.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut că, în intervalul noiembrie – decembrie 2017, ”inculpata Uzun Virginia, în calitatea menționată mai sus, cu rea credință, a îndeplinit cu încălcarea legii acte ce țin de atribuțiile de serviciu în legătură cu derularea ilegală și fictivă a două contracte încheiate între Serviciul Public de Impozite și Taxe (S.P.I.T.) Constanța, în calitate de achizitor, și asociația reprezentată de inculpatul Coronea Bogdan, în calitate de prestator, ce aveau ca obiect organizarea de seminarii de formare profesională pentru angajații instituției publice. Serviciile respectiv, care nu au fost prestate în fapt, au fost contractate și plătite ilegal de către S.P.I.T. Constanța, în condițiile în care asociația reprezentată de inculpatul Coronea Bogdan nu era autorizată să organizeze cursuri de formare profesională. Aceste aspecte au condus la efectuarea unor plăți ilegale în valoare totală de 36.000 lei, ce constituie un prejudiciu pentru Serviciul Public de Impozite și Taxe Constanța și totodată un folos necuvenit pentru asociația “prestatoare” a serviciilor respective.

Efectuarea plăților ilegale ar fi fost posibilă cu ajutorul dat de inculpatul Coronea Bogdan-Andrei care a facturat prestarea unor servicii de formare profesională fictive, precum și de inculpatele Trentea Tatu Carmen Aurelia și Rașid Ghiulendan care, în calitățile menționate mai sus, au semnat contractele și au ordonanțat la plată cursurile respective. În același context, inculpatul Coronea Bogdan-Andrei a emis, în calitate de președinte al asociației, certificate de participare false, pentru un număr de 30 de persoane (inclusiv pentru inculpații Uzun Virginia, Rașid Ghiulendan și Trentea Tatu Carmen Aurelia). În perioada derulării primului contract de formare profesională, din noiembrie 2017, inculpatul Coronea Bogdan-Andrei a remis inculpatei Uzun Virginia un card bancar aferent contului curent al asociației pe care o conducea, pentru ca aceasta din urmă să extragă și să folosească pentru sine diverse sume de bani, care au totalizat 9.500 lei”, potrivit unui comunicat de presă.

Pe fond, Virginia Uzun a fost achitată, iar la apel a primit 2 ani și 8 luni cu suspendare. În același dosar, Bogdan Coronea s-a ales cu 2 ani și 10 luni cu suspendare. Celelalte persoane au fost achitate.

Citește aici: Virginia UZUN NU are VOIE să se ÎNTOARCĂ la SPIT

DNA cere ÎNCHISOARE pentru Virginia Uzun; a făcut RECURS

Liliana IONIȚĂ

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Poate se sesizeaza DNA despre deturnarea de fonduri europene facuta de doamna prin firmele ei de turism mascat
0
0
virginico te bagi la un pornache cu mine.ies bani buni.
6
0
Mai Guit vine iar ignatul si nu te vad bine deloc. Nu mai purta grija altora ca vor primarie sau sefie pune mana si mai mananca niste laturi sa fii ok de taiat
1
0
mai schimba de la latrina 3 ca ati ajuns niste zombii, credeti toate rahaturile.Idioti ratati fara creier...
3
8
Auzi fa mache imputita dupa ce ca ai ciordit si te-au bunghit ce vrei aku fa?Primarie?Primarie la Poarta alba scarba da mache.Ti-ai bagat in posturi toate rudele numa branzari si oieri.Daca ajungi in Primarie sa moara copilu meu da la a saptea mama daca nu te parlesc ca pa jivine.Asa sa-mi ajute Dzeu.Am zis
13
6
Carcotasi de duzina! Virgi o mare doamna si de caracter. Nu ii ajungeti sub coada niciodata. Va ofticati? Cade in picioare tot timpul.
12
15
Oare spagile Virginiei ajung acum la coana Aldea Cristina ? Virginia era cel putin capabila ,coana Aldea in afara de a fi marioneta Virginiei nu are alte calitati .
41
4
Bravo Virginia , DNA a avut probe sa te bage la racoare pentru mult timp dar amicul tau care a fost sau mai este procuror sef a stopat din fasa orice intentie ,intr-un final sub presiune a reusit sa instumenteze' un dosar infantil pentru o delapidare marunta doar ca sa raspunda dorintei de a te inlatura din SPIT a unur indivizi din PSD caroara nu le mai cotizai din spagile de aproximativ 30000 Euro pe care le incasai lunar de la contractori , propietarii de cladiri inchiriate de SPIT si in urma angajarii machidonilor analfabeti . Dosar DNA de kk - fata se curata .
24
2
cata sperma a inghitit asta de la Strutzu . . . . .
11
4
pt toti haterii, e o femeie frumoasa, orice s-ar zice...
14
8
tine doua maini pe FURTUN.
14
1
lasati comentariile pornite la articolele lui chit sa ii dam si lui la muie.
9
6
Upp's aldea ii tine locul caldut
10
1
Daca bei ceva inainte , mai merge regulata !!!
12
3
Dar cu astia de la USR care iau apartament pe declaratii false de handicapti si apoi ajunge ministrul justititiei cum e
19
3
urgent arestata, zece ani si averea confiscata. scurt pi 2
14
4
o machidoanca
8
10
pai,ministrul justitiei e fostul avocat al lui mazare
17
2
cu suspendare in loc sa fie la puscarie. Acum face contestatie si judecatorii se abtin ca sa intre un alt complet care are blatul facut. O sa intre judecatorul Iepure care l-a scos nevinovat si pe mazare. O sa o scoata nevinovata si pe hoata sta Epure. E pe bani si are protectie la Inspectia Judiciara si CSM. Justitia Constanta este o facatura pe bani.
21
2
O muie nu vrea ?!
21
4
de unde ati tras voi concluzia ca vrea sa se intoarca?
10
6
Lasa-ne dracului in pace!!! Nu te mai vrea nimeni, nu intelegi!!!!
27
4
Blonda e superba! Bravo ei!
17
22
Asta se intampla cand nu-i dai cu executare direct!
31
2
Robert sa ma pis pe natia ta de om HOT prost si drogat ADA o sa te lase in curu gol
9
2
Si lunar aparea in Cuget Liber, amenintand pe cei ce aveau centrale de apartament sa le declare la SPIT ca sa li se recalculeze impozitele. Adica sa li se mareasca, mari-ar judecatorul sederea in puscarie de hoata naibii!
26
1
Iar a aparut parasuta asta careo viata a fost amanta lui Strutinschi si Mazare, hai sictir mizerie ce esti. Cand erai la SPIT ti se parea ca ai toata lumea la picioare si acum iti poarta frica lumea de mizerie ce erai.
40
3
Te-ai spurcat la bani multi si caldurica cumatra. Ia sa vezi si tu cum este altfel. Stai in banca ta ca deja devii obraznica.
33
2
Chitac da afara acei cativa oameni apolitici si numeste in functii oameni ai psd sau incompetenti. Ramane popa la radet. Ramane la confort urban sefu pesedist sadea. Il numeste la hira la raedpp... un om al carui crez e ca machidonii sunt superiori romanilor si ca trebuie furat ce se poate. Are commenturi inchise la fiecare articol cu el. La fiecare aberatie pe care o spune.
39
0
Asta e si nesimtita dupa ce ca era spagara. A uitat cum cerea 5 mii euro la angajare prin Sergiulica.
38
2
Chizda asta era mare si tare prin anul 2003, cand se chinuia Tamara Prodan, alta chizda lesinata, din domeniul bancar, director la West Bank, actuala San Paolo, sa o coopteze ca si client. Prima chizda era handbalista de performanta, era sexy. Ma refer la Uzun. A doua chizda, grasa si scarboasa, mai avea putin si-i dadea limbi primei chizde, ca sa o convinga sa-i devina client. Ma refer la Tamara Maria Prodan. O tot trimitea pe sora ei, Rodica Onofrei, sa-i dea limbi in cur lui Uzun, ca sa o atraga. Chizde proaste si urate. Mai putin Uzun, care era futabila. Dar inabordabila.
33
2
Mai aveti dubii in privinta angajarilor la stat? Aveti recent un exemplu oferit de pnl, care a angajat pe post de inginer la apele romane o barmanita, care nu avea nici macar cunostiinte elementare de gimnaziu. Ca este guvern galben ori rosu, aceasi poveste. Inca functioneaza PCR. Din pacate, tot populatia are de suferit, din cauza unor necalificati propulsati sefi. Asa ca, dilaila pe banul public continua! Macar sanatate sa avem!
39
3
sefii lui Chitac si ai lui Fagadau sunt aceeasi-secu,marea caracatita ce stapaneste Romania Putoretul este supus sefului mare,primarul fiind mic copil
30
2
Cat de curand va ajunge colega cu Mazare !
29
6
cand vezi ca vergil in loc sa dea infractorii afara din primarie, el angajeaza banditi care au sufocat orasul cu hotii nemaiintalnite. Deci chitace daca o iei si pe curva asta te fut in gura ca pe hotul mazare. Si nu uita ca ai treaba ! Contractul cu polaris,putoretul din primaria condusa de infractoarea merla !!!
53
2

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468