REPLICA ONLINE CONSTANTA

12° Constanța Mar., 7 Mai 2024
Anul XX Nr. 6722
12° Constanța Marți, 7 Mai 2024 Anul XX Nr. 6722
 

Va candida Daniel Georgescu, de la Limanu, la Primăria Mangalia? Vezi ce zice. Video

Va candida Daniel Georgescu, de la Limanu, la Primăria Mangalia? Vezi ce zice. Video

Mirela PASCAL 8 noiembrie 2023 | 00:00 5580

Primarul din Limanu, Daniel Georgescu, s-a aflat marți, 7 noiembrie, începând cu ora 14.00, în studioul Replica, unde a făcut un bilanț al proiectelor, dar a vorbit și despre politică și despre candidații la Primăria Constanța și Consiliul Județean. Pentru CJ mizează pe Felix Stroe, despre care spune că altfel ar fi arătat lucrurile în județ, dacă ar fi câștigat în 2020. Georgescu a anunțat că va mai candida pentru încă un mandat, dar nu exclude posibilitatea să intre în cursă pentru Primăria Mangalia.

Va candida Daniel Georgescu, de la Limanu, la Primaria Mangalia? Vezi ce zice. VideoDaniel Georgescu - primarul din Limanu, Mirela Pascal

În debutul interviului, Daniel Georgescu a vorbit despre proiectele pe care le are în implementare. „În momentul acesta, în comuna Limanu avem, pe PNI Anghel Saligny, trei proiecte în derulare: două proiecte de asfaltare în Limanu, unul în Vama Veche, cu un total de 11 km de asfalt, avem tot pe PNI Anghel Saligny un contract de finanțare pentru extindere și reabilitare rețele de apă în satul 2 Mai, avem trei contracte semnate pe PNRR: asigurarea infrastructurii pentru transportul verde, piste de biciclete în comuna Limanu, asigurarea infrastructurii, sistem de supraveghere video în comuna Limanu și înființare centru de colectare prin aport voluntar în comuna Limanu. În același timp, prin Compania Națională de Investiții, avem două proiecte în derulare, reabilitarea, renovarea totală a căminului cultural din Limanu, baza sportivă din 2 Mai, și urmează să se lanseze licitația pentru creșa din Limanu, astfel încât vom închide tot lanțul educațional, adică ne va lipsi doar un liceu în localitatea noastră. Avem absolut toată baza materială, toate clădirile, toată baza educațională a comunei Limanu este nouă, este reabilitată, renovată în totalitate. Printr-o creșă, de exemplu, am rezolva problema cu nou născuții din comuna Limanu și a părinților care sunt nevoiți să stea cu ei acasă”, a spus Daniel Georgescu.

Planuri pentru viitor...

Cât despre proiectele pentru anul viitor... „Vrem să construim piste biciclete, o pistă care să lege Limanu de 2 Mai, avem în proiectare în acest moment, proiectul privind înființarea piațetei centrale în Vama Veche. Vara, acel loc este ocupat de mașini ale turiștilor, este folosită ca parcare publică, dar este o zonă total neamenajată. De asemenea, dorim să pietruim în totalitate satul Hagieni. Mai avem în momentul acesta în proiectare amenajarea străzii Mihail Kogălniceanu și strada Ion Creangă, în Vama Veche, vorbim de DN 39 care traversează Vama Veche din spre, și în spre Bulgaria și Ion Creangă este acea stradă principală pe care coboară turiștii spre mare. Mai avem reabilitarea și modernizarea străzii Mihail Kogălniceanu din 2 Mai unde, în cadrul proiectului, avem și prelungirea trotuarului din 2 Mai pentru a lega cu acea pistă de biciclete care face legătura între 2 Mai și Vama Veche“, a completat primarul.

Va candida Daniel Georgescu, de la Limanu, la Primaria Mangalia? Vezi ce zice. VideoDaniel Georgescu

Georgescu: Județul Constanța ar fi arătat altfel dacă președintele CJ era Felix Stroe

Schimbând registrul, am discutat cu primarul Georgescu și despre politică și situația din PSD. „Sunt alături de președintele Felix Stroe, sunt alături în orice moment - când este nevoie sau trebuie luate hotărâri importante pentru organizația județeană”, spune Georgescu. Întrebat dacă se fac calcule în partid, măsurători, în vederea desemnării candidaților, Georgescu, care e și prim-vicepreședintele PSD, a declarat: „Avem măsurători interne, avem candidații noștri, dar mai avem un an de zile până la alegerile parlamentare. Este foarte devreme să vorbim sau să ieșim în față. Avem un număr de candidați sau de doritori. Am toată încrederea că președintele Ion Dumitrache va alege în mod corect și va prezenta un candidat pentru Primăria Constanța. Nu îmi fac probleme că nu vom câștiga Municipiul Constanța. Eu zic că județul Constanța ar fi arătat cu totul altfel dacă președintele Consiliului Județean era Felix Stroe, ar trebui să o recunoașteți cu toții în acest moment”.

Ce ar fi făcut Felix Stroe în plus față de ce a făcut până acum Mihai Lupu? „Nu putem să-i contestăm capacitatea de a face performanțe în administrație a domnului Felix Stroe. Am participat, în 2017, la lansarea unui proiect, acea șosea rapidă, care ar fi trebuit să lege zona Eforie de sudul litoralului, nu s-a întâmplat niciodată, a fost lansat de către actualul președinte al Consiliului Județean și nu știu nici în momentul acesta ce s-a întâmplat”, a  completat Georgescu.

Ar candida Georgescu la Mangalia?

Va candida Georgescu pentru încă un mandat la Limanu sau ... prin zonă? Cum ar fi Mangalia... „Sufletul meu în acest moment este clar la Limanu, am reușit să realizez foarte multe lucruri în acea localitate, m-am legat foarte mult de acei oameni. Pe primul loc este localitatea Limanu, dar sunt la dispoziția partidului să candidez oriunde va solicita”, spune Georgescu. Vede în Cristian Radu un candidat puternic? „Cristian Radu este primarul municipiului Mangalia, este un candidat puternic de băgat în seamă dar nu de neînvins, totul este să-și dorească toată lumea lucrul acesta”.

Interviul integral îl puteți urmări în materialul VIDEO de mai jos:

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212