REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.1° Constanța Dum., 5 Mai 2024
Anul XX Nr. 6720
16.1° Constanța Duminică, 5 Mai 2024 Anul XX Nr. 6720
 

Valentin Vrabie, în lacrimi în fața locuitorilor din Medgidia. Video

Valentin Vrabie, în lacrimi în fața locuitorilor din Medgidia. Video

Victor ROTARU 12 octombrie 2023 | 10:02 8891

Valentin Vrabie, fostul primar al municipiului Medgidia, a organizat în cursul zilei de joi, 12 octombrie a.c., o conferință de presă.

Valentin Vrabie, in lacrimi in fata locuitorilor din Medgidia. Video

Sunt de 7 ani primarul municipiului Medgidia. Voi da curs celor realizate în acești ani. Am evitat să ies public la evenimente, am vrut să las lucrurile să curgă normal, sunt condamnat cu suspendare pentru fals intelectual. S-a eliberat un certificat fiscal la primăria Medgidia, așa cum se eliberează mii și mii. Eu semnez toate documentele pentru a da încredere funcționarilor. Nu am vrut să deleg semnarea. Sunt acuzat că eu am eliberat acest certificat, deși eu nu am acces la baza de date. Sunt acuzat că i-am dat certificat pe zero deși el avea datorii. Eventual a fost notificat și a plătit, dar nu mai contează. Prejudiciul este zero. Problemele nu sunt corecte. Programul spune cine poate elibera certificatul. Nu acesta a fost interesul celor care au orchestrat acest dosar. Am contestat la Judecătoria Medgidia problemele cu protejații. Ignorând decizia Curții de Apel, am primit condamnare cu suspendare, lucru care clar îmi interzice să mai fiu primar al municipiului Medgidia. Dacă este drept sau nu este drept, doar Dumnezeu poate decide.” a transmis Valentin Vrabie.

Valentin Vrabie, in lacrimi in fata locuitorilor din Medgidia. Video

Să trecem la un bilanț al activității mele. Am reabilitat 2 blocuri în Medgidia. Am reabilitat liceul Nicolae Bălcescu, am reabilitat grădinița „Piticii”, grădinița Ion Creangă, Colegiul „Ataturk”, grădinița nr. 3, nr. 8, grădinița din Valea Dacilor. Am reabilitat trama stradală, trotuare, am reabilitat 15 străzi. Am implementat proiecte pentru modernizarea actului administrativ, creșterea eficienței administrative, am reabilitat imobilul unde funcționează sediul Poliției Locale. Am amenajat parcul, pe care l-am cumpărat de la lichidatori. Am amenajat 3 locuri de joacă. Am construit 8 terenuri de sport. Când am venit în Medgidia nu era niciunul. Am reabilitat, modernizat și dotat policlinica Medgidia printr-o finanțare, parteneriat. Lucrarea este în faza de obținere a avizelor. Am făcut toate eforturile pentru a le oferi toate condițiile necesare. Spitalul Medgidia este acreditat acum în categoria a 3-a. Construirea de insule urbane de reciclare, reabilitare structura stradală Valea Dacilor și Remus Opreanu. Sperăm să înceapă concomitent racordarea la gaze și reabilitarea stradală. Renovarea integrală a Muzeul de Artă „Lucian Grigorescu”. Reabilitarea bazinului de înot.”, a mai adăugat fostul primar din Medgidia, Valentin Vrabie.

Video:

Fostul primar este emoționat, aproape că plânge, iar discursul a produs emoție și în sală, unde de asemenea, unii oameni plâng: „Pentru mine situația aceasta este o învățătură. Doresc să mulțumesc locuitorilor comunei Peștera, care mi-au dat o șansă mare. Sunt în sufletul meu și nu o sa îi uit niciodată. Mulțumesc locuitorilor Medgidiei care m-au votat, au avut încredere în mine și mi-am arătat cât mă respectă. Mulțumesc colegilor din primărie. Pot să spun că este una dintre cele mai performante primării din România. Le mulțumesc prietenilor, vă mulțumesc dumneavoastră, celor din presă, care ați scris despre mine și bune și rele. Le mulțumesc tuturor care m-au ajutat să trec prin cumpene, pentru că din ele am învățat. Îmi cer scuze tuturor. I-am iertat pe toți cei care mi-au făcut rău. În încheiere mi-aș dori să facem o rugăciune

Vrabie, consilier onorific al viceprimarului cu atribuții de primar, fără bani 

Îi iubesc pe toți. Sunt așa sensibil pentru că am primit mii de mesaje. Vă asigur că nu pot să le citesc până la capăt. Asta m-a sensibilizat. 5 ani de zile am fost anchetat. Am avut 153 de dosare. N-am ieșit niciodată să mă plâng. Am luptat să-mi dovedesc nevinovăția. În spate a fost suferință. Majoritatea angajaților primăriei au fost chemați la audieri și au primit amenințări. Dosarele s-au încheiat cu clasare. Este un moment de cumpănă pentru mine. Vreau să-mi aleg cuvintele înainte să le spun. Nu vreau să rănesc pe nimeni. Voi contesta hotărârea, nu pentru funcția de primar, ci pentru că nu e corect să am eticheta asta. Știu cine sunt martorii sub acoperire. Angajați ai primăriei care au prejudiciat cu milioane primăria. Ei sunt sfinți și eu sunt așa. Nu vreau să fiu City-Manager. Nu e sfârșitul carierei mele. Domnul viceprimar, cu atribuții de primar, mi-a propus să fiu consilierul lui onorific, fără bani. 19 ani am fost în administrație publică. Tot salariul pe care l-am primit l-am donat. Dacă rămân în partid vor decide dumnealor, vor analiza. Au vrut să mă elimine înainte de 2024. Politica este joc de echipă. Pot juca de pe toate posturile. Stau și pe tușă dacă e nevoie. În 19 ani nu am avut nicio zi de concediu.”, a mai adăugat Valentin Vrabie.   

Valentin Vrabie a fost condamnat definitiv la 1 an și 7 luni de închisoare cu suspendare

Reamintim că, Valentin Vrabie, fostul primarul din Medgidia, a fost condamnat definitiv la 1 an și 7 luni de închisoare cu suspendare în dosarul în care este acuzat de fals intelectual. Curtea de Apel Constanța a admis marți, 10 octombrie, apelul penal declarat de primar împotriva sentinţei penale nr. 1164 din data de 28.06.2022, pronunţată în dosarul penal nr. 4316/256/2020, al Judecătoriei Medgidia. A desființat decizia instanței de fond, privind executarea în regim de detenţie a pedepsei și a menținut condamnarea de un an și 7 luni închisoare cu suspendare. Vrabie nu mai are voie să candideze și să ocupe o funcție la stat timp de doi ani. 

Video:

 


Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212