REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.4° Constanța Sâm., 18 Mai 2024
Anul XX Nr. 6733
14.4° Constanța Sâmbătă, 18 Mai 2024 Anul XX Nr. 6733
 

BOMBĂ! Primarul orașului Medgidia, Valentin Vrabie, își pregătește demisia de onoare!

BOMBĂ! Primarul orașului Medgidia, Valentin Vrabie, își pregătește demisia de onoare!

Mirela PASCAL 10 octombrie 2023 | 12:09 7326

Valentin Vrabie, primarul din Medgidia, a fost condamnat definitiv la 1 an și 7 luni de închisoare cu suspendare în dosarul în care este acuzat de fals intelectual. Curtea de Apel Constanța a admis marți, 10 octombrie, apelul penal declarat de primar împotriva sentinţei penale nr. 1164 din data de 28.06.2022, pronunţată în dosarul penal nr. 4316/256/2020, al Judecătoriei Medgidia. A desființat decizia instanței de fond, privind executarea în regim de detenţie a pedepsei și a menținut condamnarea de un an și 7 luni închisoare cu suspendare. Vrabie nu mai are voie să candideze și să ocupe o funcție la stat timp de doi ani. Vrabie nu așteaptă să fie demis prin ordin de prefect, ci își va scrie demisia.

BOMBa! Primarul orasului Medgidia, Valentin Vrabie, isi pregateste demisia de onoare!

Îmi scriu demisia. Gata, au scăpat de mine. Judecătorii decid soarta noastră pe pământ. Îmi voi prezenta demisia, nu voi aștepta să facă demersurile domnul prefect”, a declarat, pentru Replica, Valentin Vrabie.

Vrabie consideră că este un dosar fabricat, în baza a doi martori care ”sunt dușmanii mei, doi angajați ai primăriei, care au prejudiciat primăria cu câteva milioane de lei. Unul din ei nu mai e în primărie. Nu primarul eliberează certificatele fiscale, sunt angajați ai primăriei care se ocupă de acest lucru. Nu este în atribuțiunea primarului. Asta e viața, mergem înainte. Eu n-am dreptul să mă apăr”, a conchis Valentin Vrabie.

În conformitate cu prevederile codului administrativ, secretarul general al unității administrativ teritoriale trebuie să ne înainteze un referat. În baza acestui referat, se va emite ordinul”, ne-a declarat prefectul Silviu Coșa.

Precizăm că atribuțiile lui Valentin Vrabie vor fi preluate de viceprimarul Nicolae Păun.

Iată sentința!

”Desfiinţează în parte hotărârea atacată şi rejudecând, dispune: Înlătură dispoziţiile art. 60 Cod penal, privind executarea în regim de detenţie a pedepsei de 1 an şi 7 luni închisoare aplicată inculpatului Vrabie Valentin. Menține condamnarea de un an și 7 luni închisoare aplicată inculpatului Vrabie Valentin. Interzice inculpatului Vrabie Valentin, dreptul de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte func?ii publice, dreptul de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat, pe o durată de 2 ani, cu titlu de pedeapsă complementară. Interzice inculpatului Vrabie Valentin, dreptul de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice, dreptul de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat cu titlu de pedeapsă accesorie. Constată suspendată de drept executarea pedepsei accesorii a interzicerii exercitării drepturilor prevăzute de art. 66 alin. 1, lit. a ?i b Cod penal pe durata suspendării sub supraveghere a pedepsei de un an și 7 luni închisoare, pedeapsa accesorie urmând a se executa în caz de anulare sau revocare a suspendării pedepsei aplicate. Suspendă sub supraveghere executarea pedepsei de 1 an şi 7 luni închisoare aplicată inculpatului Vrabie Valentin. Stabileşte un termen de supraveghere de 2 ani de la data rămânerii definitive a prezentei decizii.  Pe durata termenului de supraveghere de 2 ani, inculpatul va respecta măsurile de supraveghere şi va executa obligaţiile ce îi revin, după cum urmează: -  a) să se prezinte la serviciul de probaţiune la datele fixate de acesta. b) să primească vizitele consilierului de probatiune desemnat cu supravegherea sa. c) să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile, precum şi întoarcerea. d) să comunice schimbarea locului de muncă. e) să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă, - să frecventeze un program de reintegrare socială derulat de către Serviciul de Probaţiune Constanţa sau organizat în colaborare cu instituţii din comunitate; -să presteze o muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o perioadă de 90 zile la Complexul Muzeal de Științe ale Naturii Constanța sau Primăria mun. Medgidia prin Serviciul Monitorizare Servicii Publice şi Direcţia de Gestionare a Domeniului Public şi Privat Medgidia, instituţie ce va fi desemnată de către Serviciul de Probaţiune Constanţa în condiţiile legii. Pune în vedere condamnatului că dacă pe parcursul termenului de supraveghere, nu respectă cu rea credinţă măsurile de supraveghere, nu execută obligaţiile impuse sau săvârşeşte o nouă infracţiune, instanţa va revoca suspendarea şi va dispune executarea pedepsei. Menţine celelalte dispoziţii ale hotărârii atacate în măsura în care nu contravin prezentei. Definitivă”, se arată în minuta instanței.

Reamintim că procurorii susțin că, la data de 20.06.2019, în calitate de primar, Vrabie a atestat în documentul oficial certificat fiscal nr. 8577/20.06.2019, emis în favoarea unei societăți a unor împrejurări necorespunzătoare adevărului, în sensul că a certificat, în fals, că subscrisa nu are datorii la bugetul local, deși avea la cunoștință că, în realitate, figura cu datorie neachitată de 16.271 lei (aspect cunoscut de inculpat din moment ce cu aceeași ocazie a semnat și anexa la certificatul fiscal care cuprindea datele reale).

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Nea vrabie ! Ce faci cu banii de I ai luat de la Rusei și Gherasim ptr autorizația de la eoliene ? Da I ceva și noului primar ca să continue el treaba . Apropo : mai ai un dosar la dna
3
0
Un penal dovedit. Își dă demisia sau este demis. Despre ce onoare este vorba?
7
0
Ce țigănie de r*mânie...
3
2
Delicoti când urmează?
4
0
Nu s-au inteles la pret in masina. S au intalnit jepcarii cu zgarcitii. Aia e. Data viitoare baga mana mai adinc nea vrabie
6
2
Veniti si dupa vanzatorul de WC-Uri la Techirghiol care stie sa faca dorada frpta in toaleta.... ia cautati si cati bani a dat la Megaconstruct si ne curge rahat pe tevile de gaz
20
1
A fost un primar din județul cta cercetat de DNA pt mărturie mincinoasă și sa clasat cauza fără nici o amenda penală, lăsat sa și candideze apoi în funcție publica. Pe Piedone la fel la iertat ...și face filme non stop,deși au murit oameni la colectiv. Bine ca la închis pe Dincă iar pe polițiști locali din Cobadin care sunt cercetati de un an pentru Violare de domiciliu și abuz in serviciu sa uitat dosarul,e plin de praf.
16
2
Fapta există, dar a fost, evident, forțat, la judecătoria Medgidia, aplicându-i pedeapsa cu executare, direct. O mizerie. Vrabie, așa cum îl văd unii sau alții, rămâne unicat în administrația r*mânească, ca cel care a administrat o localitate în care abandonul școlar și analfabetismul erau ZERO! Iar asta nu o să i-o poată lua nimeni!
18
15
Vali de mic a fost hot. La 12 ani spargea alimentara din sat. A fost prins dar dosarul a fost albit si a ajuns primar. Viata lui este un sir lung de hotii. A fost folosit. Acum nu mai este nevoie de el. O sa se descurce. Este un animal politic de prada. Este un mare hot.
17
8
Nea Vali Iti oprisem un loc la mine in camera!
13
5
Pe ala de la Navodari cand il leaga ?
14
1
Un primar Vasile din Las Fierbinți ii cade dinți euro stă cuminți Îl salvează Roby polițist de tinichea r*mânia țara mea o conduce mafia
9
4
Sa se faca dreptate
5
4
Pentru Costel. Daca este asha cum spui inseamna ca Vrabie asta este un hotz care a stiut sa se opreasca fatza de altzi care nu pleaca de la gestionarea banului public nici scoshi cu fortza de politie sau jandarmi,adica erau ei scosi cu fortza dar tipau in gura mare ca ei sunt nevinovatzi si totul este o facatura contra lor de X sau Y cu toate ca actele semnate de ei ii contraziceau sau au fost prinsi cu bani primitzi ca mita in buzunar sau sacosa in alte cazuri caci erau prea mulzti bani si nu incapeau in buzunare.
9
1
stati fratilor linistiti nu l mai plangeti pe vrabie are el bani sa traiasca doua vieti de acum in colo,nu e fraer el,a pompat toti banii lu GENK ala care o tine pe nepoatsa ,voi credeti ca el e fraer?
13
2
Gata tata! Al meu nea Nicu Paun este noul primar al orasului. Cu doar cateva sute de voturi pe care le-a luat la ALDE. Si-a vazut visul cu ochii. Bravo lui! Nevasta-sa ne spunea asta inca de anul trecut ca Nicu al ei va fi primarul Medgidiei. Vorbeste lumea prin targ ca si nea Nicu a apasat pe pedala sa-l infunde pe Valentin si sa-i ia locul. Sa vedeti de acum incolo combinatii si hotii. Imi aduc aminte cand faceam cu cavourile din cimitir zeci de mii de euro cu nea Nicu cand era sef la ADP. Sau cu spagile de la ANL -uri. Ehehe ce vremuri .. dar sa vedeti de acum ce vremuri vor fi. Trai neneaca. Va pup pe portofel baieti. Hai ca merg acum sa-l felicit si eu pe tatutzu Nicu Paun. Pwp
11
5
Prejudiciul de 71361 de lei cauzat de vrabie valentin nu e fapta penala cumva ? in cazul acesta cum citim legea, respectiv la o noua condamnare ? Iată minuta hotărârii c*rții de Apel în dosarul 317/118/2018* Obligă pârâtul Vrabie Valentin la plata către reclamanta Unitatea Administrativ Teritorială Comuna Peştera a sumei de 71.361,44 lei. Menține celelalte dispoziții ale sentinței apelate care nu sunt contrare prezentei decizii. Obligă intimatul pârât Vrabie Valentin la plata sumei de 4.000 de lei către apelanta Unitatea Administrativ Teritorială Comuna Peștera, reprezentând cheltuieli de judecată în apel. Definitivă. Pronunțată prin punerea soluției la dispoziția părților prin mijlocirea grefei instanței, azi, 16.01.2023.
8
4
Asta bulang1u de la Eforie se bate cu caramida in piept ca el al platit…Nu au ce sa ii faca procurorii de la Constanta
10
0
A FURAT DAR A ȘI FĂCUT. Primăria este sufocată de incompetenți aduși de Vrabie și ai lui. În Ali Baba e JALE mare de când au aflat că VRABIA pleacă. Rezilierea contractelor bănoase pentru gașca lui. Curtea de conturi trebuie să controleze cum au fost date aceste contracte și către ce firme. Individul ăsta pe care un cetățean îl plânge a băgat primăria în faliment.
9
5
Nu este problema că scăpăm de vrabie ,problema este că îi ia locul cel mai mare tâlhar din Medgidia ,Păunul de la adp
13
1
Urmezi tu Lupulicaaaa cu seful tau Gelil
10
2
urmeaza ticu si chirila de la seimeni au dosare penale dar justitia le tine la sare pina cand vom vedea sa speram ca totusi legea va fi aplicata si pentru acesti doi infractori alaturi de consilieri care incalca legea
9
2
O mare pierdere? Păi hai să ne gândim puțin ce a făcut pe mandatul lui. 1. Angajări în primărie ( familii întregi)și în spital numai coarde și semianalfabeți 2. A vopsit marcajele stradale în doua mandate și acum vopseaua s-a dus 3. Poliția Locala o gașcă de incompetenți si slugi condusă de un pensionar corupt până în măduva oaselor. 4. Jigniri injurii aduse la adresa angajaților și a cetațenilor 5 Cum și-a achiziționat casa de la VS-uri? 6. Fabrica de amidon cât decartează la acest individ. 7. Câte procese are la activ acest individ? Vezi primăria Peștera 8. Câți bani a sifonat cu parcurile ca doar nu a făcut din banii lui. 9. De cartiere pline de gropi și mizerie nu s-a ocupat(vezi cartierul IMUM) ...și lista poate continua. Așa că CETĂȚEANULE mergi și plânge-l la umbra unui brad uscat, pentruca pomii i-a tăiat.
23
8
sa scape de el. Dar cu ajutorul judecatorilor spagari si mwisti se realizeaza orice !!! Mwie cu kkt justitiei corrupte !!!
14
16
O mare pierdere pentru Medgidia si pentru clasa politica constanteana. Dupa ce avem doar cativa mai de calitate il omoram si pe Vrabie. Mare prostie.
20
20

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468