REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.7° Constanța Lun., 29 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6714
12.7° Constanța Luni, 29 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6714
 

Valeriu Gheorghiță le spune românilor că VACCINUL AstraZeneca este SIGUR

Valeriu Gheorghiță le spune românilor că VACCINUL AstraZeneca este SIGUR

Replica API 21 martie 2021 | 12:24 1727

Medicul Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare, a declarat, vineri, că este “aproape imposibil” de stabilit o legătură de cauzalitate între vaccinul AstraZeneca și apariția trombozei după imunizare. El arată că au fost raportate doar 13 cazuri la 20 de milioane de europeni vaccinați. Directoarea Agenției Europene a Medicamentului, Emer Cooknu, exclude în toalitate legătura dintre vaccin și coagularea sângelui, teste viitoare urmând să se realizeze în continuare, scrie stiripesurse.ro

“La acest moment nu se recomandă tratamentul preventiv cu anticoagulant. Din datele centralizate de Agenția Europeană a Medicamentului, vorbim de aproximativ 13 cazuri de tromboză venoasă de sinus cerebral, ceea ce înseamnă, din 20 de milioane de persoane vaccinate la nivel european și în Marea Britanie, este aproape imposibil de făcut o legătură de cauzalitate între vaccin, vaccinare și apariția acestor fenomene extrem de rare", a spus Valeriu Gheorghiță la Digi24.

Apoi el a continuat: „De aceea, în recomandările și în precauțiunile care vor fi menționate în prospect, cred că ce este mai important este să transmitem persoanelor care sunt eventualele semne de alarmă care să îi determine să solicite un consult medical după vaccinare.

Vorbim de situații extrem de rare, însemnând 3, 4, 5 cazuri la 1 milion de persoane vaccinate. În condițiile în care suntem în plină pandemie și știm foarte bine că avem un număr mare de cazuri asimptomatice și că această infecție cu Sars-CoV-2 evoluează cu un status pro-trombotic este foarte greu de spus care este nivelul de risc de apariție a acestor evenimente trombotice la populația actuală, în context pandemic și care este aportul, dacă există un aport, pe care îl aduce vaccinul.

Se recomandă precauție și atenție la anumite simptome, cum ar fi o durere de cap care persistă, debutează la cel puțin 3 zile de la vaccinare și care nu se controlează cu un tratament obișnuit. Atunci, persoana respectivă trebuie să se adreseze unui serviciu medical. În general, se pare că se profilează acest sindrom care s-ar instala între 4 și 14 zile de la momentul vaccinării, fără să existe o relație de cauzalitate dovedită la acest moment.

Este un lucru absolut normal să se investigheze în continuare și să se încurajeze monitorizarea și raportarea tuturor reacțiilor adverse, tocmai pentru că vorbim de două particularități: de o pandemie în care infecția cu Sars-CoV-2 evoluează, în multe cazuri, în cel puțin 30-40% din cazuri, asimptomatic și determină o stare pro-trombotică; vorbim de milioane de persoane vaccinate.

O asemenea campanie de vaccinare nu s-a mai întâmplat, așa încât putem să avem de-a face și cu evenimente extrem de rare, pe care, la acest moment, este imposibil să le putem lega sau să le excludem de vaccinare”, a afirmat Valeriu Gheorghiță, la Digi24.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Lakele asta de Gheorghita e mangliu,el si-a facut Pfizer si la prosti le spune ca-i bun AZ, sugi p.la ca nu te crede nimeni.
8
0
Bag pula in Gheorghita.
6
0
Gheorghita a avut ca profesor de licenta pe spagarul Cercel
7
0
OK, atunci arata-ne cum iti vaccinezi tu toata familia si toti prietenii cu astra zeneca.
17
0
Un sclav basinos care habar nu are pe ce lume traieste si care vorbeste de lucruri despre care nu are habar. De ce trebuie sa fie asta colonel? Sa mai ia niste bani dea'n pulea? Ce treaba are colonel cu doctor? Da ordine la seringi si pansamente? Scarbe nerusinate care capuseaza sistemul, asta sunt toti. Vrem pe Sosoaca presedinte si prim ministru, asta ne trebuie si asta meritam.
14
0
De unde mm stii tu ca e bun? L-ai probat pe tine sau ti s-a dat ordin sa spui asta catelusule?
14
0
bine gayule....
12
0
Eu ma vaccinez cu Astra Giurgiu.hai sictir.
9
0
De usristi cu ghiorghita pulii. De ce boule halepa si a ales vaccinu si prostii stau la astracacat?
16
2
famil8a in pula
13
3
Mergi cu toata familia si vaccineaza te, fa ti chiar toate tipurile ca sa fii sigur ca neamul tau de destepti din tara asta, o sa se inmulteasca! Mai vorbim peste cativa ani! Trec repede! Eu, unul din dobitoci iti irez sanatate si Dumnezeu sa te aiba in paza! Daca am fost prea dobitoc pt tine si am pomenit de Dumnezeu, sa ju te superi sa i faci pe toti care cred, dobitoci! Doamne ajuta!
19
3
Rugam dobitoci sa nu se vaccineze.. Poate asa mai scapa tara asta de prosti...
8
19
bai gheorghita tu te auzi ce spui,cum Drq sa nu aiba legatura,adica li s-a inchegat sangele din cauza lunii din dreptul pamantului si nu din cauza vaginului astra zevzeca,asa mai degraba dai vina pe astra vagoane sau pe defuncta astra romana din ploiesti
18
4

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272