REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.7° ConstanÈ›a Lun., 29 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6714
12.7° ConstanÈ›a Luni, 29 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6714
 

Varianta de creștere a pensiilor susținută de ministrul Muncii

Varianta de creștere a pensiilor susținută de ministrul Muncii

A.F. 7 noiembrie 2022 | 00:00 1052

CoaliÈ›ia de guvernare analizează două variante de creÈ™tere a pensiilor: majorare cu 10% a pensiilor È™i acordarea unui ajutor financiar suplimentar până la suma de 2.200 de lei (pensie + ajutor), sau creÈ™terea pensiilor cu 15% fără alte sume suplimentare. Ministrul Muncii, Marius Budăi, a explicat vineri, care este varianta dorită de PSD.

Marius Budăi

"Dacă vorbim despre solidaritate socială, atunci discutăm despre o majorare a tuturor pensiilor. Noi, PSD, am spus cel puÈ›in 10%. După care avem nevoie È™i de un sprijin suplimentar pentru categoriile vulnerabile. Asta practic înseamnă solidaritate socială, să sprijini categoriile vulnerabile, mai ales în momente de criză. Dacă plecăm de la acest principiu, a prezentat preÈ™edintele Marcel Ciolacu o creÈ™tere a tuturor pensiilor bazată pe contributivitate, cu creÈ™terea valorii punctului de pensie pentru toate pensiile bazate pe contributivitate. Eu personal aÈ™ merge pe varianta aceasta, o variantă de majorare cu cel puÈ›in 10% a tuturor pensiilor bazate pe contributivitate, dar È™i sprijin pentru categoriile vulnerabile”, a afirmat ministrul, scrie antena3.ro, citată de stiripesurse.ro.

Budăi a adăuga că „prima dată am venit cu acea variantă până în 2.200 de lei, am avut È™i variantă fixă, vom decide în coaliÈ›ie È™i vom anunÈ›a”.

„Ca să înÈ›eleagă toată lumea, pensiile nu se majorează în acelaÈ™i procent pentru toată lumea. Pensiile cuprind în interiorul lor puncte de pensie È™i noi majorăm valoarea punctelor de pensie, valoarea punctului de pensie, aÈ™a cum este È™i legal È™i constituÈ›ional. Deci nu majorăm acelaÈ™i procent. Eu sunt susÈ›inătorul unei majorări pentru toată lumea, pentru că toÈ›i au contribuit, unii mai mult, alÅ£ii mai puÈ›in, dar trebuie, de altfel să fim È™i conÈ™tienÈ›i de perioada grea pe care o traversează întreaga lume, nu numai România, acum să sprijinim categoriile vulnerabile. Practic, trebuie să facem tot posibilul să nu lăsăm pe mine la marginea societății", a adăugat ministrul Muncii.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Pe Budai il facea om bun si rarional Viorica Dancila rămas singur ce-i mai place sa se joace cu mintile si nervii taticilor si mămicilor lui
2
1
cel mai slab ministru al muncii de dupa revolutie, e un politruc fara nici o pregatire, nu doar in domeniu, e un no name care habar nu are pe ce lume traieste. Legea pensiilor facuta de psd ff p***t, aia trebuie schimbata din temelii, alta , de la zero, pe un singur principiu, contributivitate. Precum si eliminarea categoriilor de varsta pt asa zisi speciali! Obligatoriu, nu mai au ce cauta in sistemul bugetar dupa pensionare, nici unul!
3
0
Trebue sa le dam placuta suedeza la PSD,PNL si UDMR si minoritatile nuau ce cauta in paralament.Fac jocurile hotilor.
9
0
pentru ideile tale am o propunere - sa-ti dam la mustiuc cu repetitie - SFANTA POOLA !
9
0
cine este si a fost ,harnic muncitor i se da ca la un ...cersetor , cel care n a muncit, din gura au dat si s-au... fofilat , are trai ...asigurat ! lefuri mari pensii ...vanjoase si deasupra ... sapte case ,trai nenica pe vatrai , tot s a stai si din gura tot s a dai!
12
0
Unii muncesc, plătesc "cu vârf și indesat",iar alții primesc mai mult sau mai puțin.ar trebui ca d- vostra ,d- lor guvernanți sa împărțiți în mod echitabil după contribuția fiecăruia!
9
0

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272