REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.8° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
16.8° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

Vicele din CRUCEA supărat pe CJC: 'Cu DOI cozonaci și o STICLĂ de ULEI nu se mai pot CÂȘTIGA primăriile’

Vicele din CRUCEA supărat pe CJC: 'Cu DOI cozonaci și o STICLĂ de ULEI nu se mai pot CÂȘTIGA primăriile’

Replica API 24 iulie 2020 | 11:55 2076

Împărțirea banilor de la Consiliul Județean Constanța a stârnit mari controverse în localitățile din județul Constanța, primarii fiind foarte supărați. Viceprimarul din comuna Crucea a declarat pentru Replica faptul că ‘războiul PSD-PNL’ de la nivel înalt afectează foarte tare județul Constanța. Totodată, viceprimarul a spus că unii încă mai cred că Primăria se poate câștiga cu doi cozonaci și o sticlă de ulei. ”Doar că lumea s-a deșteptat”, a spus viceprimarul.

Iulian Tudorache

Viceprimarul comunei Crucea, Iulian Tudorache, este foarte supărat pe reprezentanții Consiliului Județean Constanța din pricina fapului că, în acest an, primăria va primi doar 250.000 de lei pentru proiectele de dezvoltare. Acesta dă vina pe războiul politic dintre PSD și PNL. „Dacă mă deranjează ceva? Banii mă deranjează foarte tare….Mi-aș dori ca în programele candidaților la președinția Consiliului Județean să existe un algoritm de împărțire a fondurilor către UAT-uri astfel încât cetățenii județului să nu mai fie împărțiți între psd-iști, pnl-isti, pmp-iști și orice altceva” a declarat viceprimarul comunei Crucea.

Încă sunt localități în care copiii merg în ‘fundul’ curții să-și facă nevoile

Tot vicele comunei a mai declarat faptul că banii ce le sunt acordați sunt foarte puțini și că ar trebui ca reprezentanții CJC să își îndrepte atenția și către școli, accesibilitatea la apă potabilă, drumuri sau canalizare, de care unele localități au o foarte mare nevoie. Da, trăim în secolul 21 și încă sunt localități în județul Constanța care duc lipsă de aceste lucruri. „Totodată mi-aș dori să văd impuse direcții clare de distribuire a banilor în primul rând către: apă, drumuri, școli și abia pe urma, dacă un UAT are rezolvate aceste probleme sa emită pretenții să facă altceva cu banii. Să nu mai existe localități neacordate la sisteme de apă, să nu mai existe localități în care copiii să se ducă în fundul curții să-și facă nevoile la școală, să nu mai fie drumuri neasfaltate și multe altele. Trebuie creionate foarte clar prioritățile iar descentralizarea să existe, dar doar atunci când tu ca și UAT ți-ai îndeplinit datoria față de cetățean și i-ai asigurat acestuia accesul la apa, la școală în condițiile anilor prezenți, la drumuri, la canalizare etc.” a mai adăugat Iulian Tudorache.

”Vopsesc un gard, dau o sticlă de ulei și gata…”

Totodată, Tudorache a mărturisit faptul că cetățenii s-au trezit la realitate și că aceștia nu mai pot fi duși cu zăhărelul sau uleiul, așa cum se făcea o dată. În prezent cetățenii vor fapte pentru că de vorbe s-au cam săturat. Tot acesta a explicat că dacă reprezentanții CJ vin la sfârșit de mandat să le 'zâmbească frumos' cetățenilor nu vor mai rezolva nimic. „O societate normală așa ar trebui să funcționeze… doar că noi nu prea avem șanse să fim normali prea curând iar politicienii încă mai cred că dacă sunt prezenți în ultimele 2 luni de mandat și vopsesc un gard mai dau un pachet cu 2 cozonaci și o sticlă de ulei este suficient. Oamenii nu mai vor să mai fie amăgiți! S-au săturat de vorbe goale și promisiuni deșarte” a spus vicele comunei Crucea.

Citește și: Consilierii județeni au căzut la pace. Câți bani vor primi primăriile din județul Constanța

Diana BERECHET

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Ma cacai in fundu curtii verde ca lamaia si cu-n PSD-ist da paie........continuati voi. Romani.....liniste.........liniste.....va mai dau doua frunze da praz si doua legaturi da pastarnac......URAAAAAAAAAAAAA
1
0
privata din imagine, are dotari de ultima generatie...usa se inchide...automat cu telecomanda , iar apa curge si te spala automat la..kur...ce nu-i bine???
1
3

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108