REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.8° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
10.8° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

Viceprimarul din Crucea a reacționat: 'Este o comună cu oameni harnici și mândri'

Viceprimarul din Crucea a reacționat: 'Este o comună cu oameni harnici și mândri'

Replica API 20 mai 2020 | 21:50 5399

Comuna Crucea este în continuă dezvoltare însă ca fiecare localitate are și părți mai puțin atractive și anume casele câtorva locuitori care nu își pot permite reabilitarea acestora. În acest sens, viceprimarul, Iulian Tudorache, a reacționat la un articol realizat de Cotidianul Replica de Constanța, intitulat „Sate părăsite şi sărăcie totală prin judeţul Constanţa”, oferind mai multe explicații referitoare la satele ce le are în administrare.

„Constat că ați zugrăvit comuna Crucea în culori mult prea gri față de realitate. Sunt probabil omul care cunoaște în acest moment cel mai bine realitățile comunei mele. Astfel, Crucea este o comună de oameni harnici, oameni mândri, care nu s-au dat niciodată bătuți, indiferent de greutățile vieții de zi cu zi, de conjunctura politică sau economică generală.

Avem cetățeni ai comunei, care dacă nu și-au găsit un loc de muncă în zonă au preferat să nu stea cu mâinile în sân și să se trezească în fiecare dimineață la ora 05.00 ca să plece spre Constanța, Mangalia sau stațiuni să-și câștige pâinea cu sudoare pe șantiere de construcții, pe șantiere navale, pe platforma portuară sau în turism. Avem bătrâni care și în aceste vremuri ne dau deșteptarea nouă celor mai tineri și pe care îi ascultăm cu sfințenie tocmai datorită exemplului personal care este de neegalat. Vă mai spun doar că noi știm să ne prețuim bătrânii și să avem grijă de ei.

Este adevărat ca în perioada 2005-2015, foarte mulți dintre cei mai tineri și-au căutat traiul în țări străine, dar niciodată nu au uitat de unde au plecat și întotdeauna se gândesc la comuna Crucea ca fiind acasă, locul în care cu banii câștigați printre străini și-au construit case sau locul unde își petrec concediul.

În încheiere vă spun faptul că localitatea Crucea este în continuă dezvoltare, o comună în care se construiesc drumuri, se dau în folosință instalații de apă, se amenajează locuri de joacă, se construiesc și se reabilitează școli, grădinițe. Întăresc aceasta afirmație, prin faptul că în acest moment ne ocupăm de măsurare și lotizare de locuri de casă, deoarece avem foarte multe cereri de la tineri ai comunei și nu numai, oameni care-și doresc să-și construiască o casă în comuna Crucea” a declarat viceprimarul, Iulian Tudorache.

D.B.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Lupul deghizat in oaia electorala...
11
0
ar fi posibil sa ne spuna vicele cate animale mai sunt in curtile oamenilor, si cate erau "inainte" ?
8
2
Satele indepartate din Dobrogea se vor face pulbere, exact ca pe vremea lui Geo Bogza. Depopulate, imbatranite, aride, inapoiate si furate. Nu educatie, nu sanatate, nu infrastructura civila sau agricola - doar praduieli ale celor care-au reusit sa puna mana pe putinul pamant bun si ceva praduieli pe eoliene. CJ ul si primariile de pana acum, porcul electoral puscarias samd, in timp de bietii idioti beau pe caiet la magazin si aplaudau la Ilici si ciracii lui. Care aveti copii, trimiteti-i de-acolo in locuri mai bune, altfel ii ingropati de vii.
18
0
Am vazut, biserica satului in proptele
8
0
tu fa-le la fraierii care te-au votat conditii ca la oras mancatias.Nu te mai caca pe tine ca de unde isi trag oamenii veniturile.Cainele moare de drum lung si prostul de grija altuia
7
1
Vicele este un om de toata isprava. Pacat ca in pozitii cheie sunt tot felul de talhari, care invart banii statului in familie sau cercuri restranse.
8
8
Da mai ales Seny PAnait e cel mai harnic
3
2

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108