REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.2° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
14.2° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Viceprimarul din Tuzla şi organizaţia PNL au trecut la UNPR

Viceprimarul din Tuzla şi organizaţia PNL au trecut la UNPR

Replica API 3 octombrie 2011 | 00:00 98

Sărăcilă îi transmite lui Micu să-şi dea demisia

Sărăcilă îi transmite lui Micu să-şi dea demisia

Viceprimarul Marian Sărăcilă şi organizaţia PNL Tuzla au trecut, duminică, la UNPR. Sărăcilă spune că a ales UNPR pentru că nu mai suportă PSD-ul. Fostul liberal a declarat că numai oamenii deştepţi şi serioşi trec la UNPR. "Nu suport PSD-ul şi atunci am ales să trec la UNPR pentru că nu aveam altă variantă. Numai oamenii deştepţi şi serioşi trec la UNPR. Nu am nimic cu şefii mei sau cu PNL, dar nu puteam să-mi găsesc locul în USL şi ca atare am ajuns la concluzia că trebuie să părăsesc partidul. Cu primarul Micu şi cu oamenii lui e greu de găsit o cale de înţelegere. Am vrut să recurgem la USL, nu s-a putut şi am plecat", a spus Sărăcilă.

Cât despre faptul că prin plecarea sa de la PNL ar putea să-şi piardă mandatul de ales local, Sărăcilă nu îşi face griji: "De partea mea am 12 consilieri din 15 care nu vor vota excluderea mea, adică vor vota cu mine. De la PNL Tuzla, au plecat duminică la UNPR 6 persoane, de la PSD una şi cei de la PDL sunt colaboratorii noştrii", a spus Sărăcilă. Tot acesta a dorit să-i transmită primarului Constantin Micu un mesaj care să-l ţinăminte: "Să-şi dea demisia că altfel va fi greu de el". Sărăcilă îl ameninţă şi pe Taner Reşit, fostul viceprimar: "Să-şi vadă de treabă că altfel o să aibă belele". În replică, primarul Constantin Micu a spus că se bucură că Sărăcilă a părăsit PNL-ul.

Reacţia PNL: "Sărăcilă îşi păstrează funcţia doar dacă se înţelege cu prefectul Palaz"

Referitor la situaţia de la Tuzla, preşedintele PNL Constanţa, deputatul Gheorghe Dragomir, spune că ştia de câteva zile că Marian Sărăcilă şi alţi câţiva liberali de la Tuzla vor pleca din partid: "Domnul Sărăcilă crede că îşi va păstra funcţia de viceprimar, dar dacă pleacă, nu are cum, decât dacă se înţelege cu prefectul Claudiu Palaz să nu respecte legea". Tot Dragomir mai spune că "trădarea" lui Sărăcilă nu îl va ajuta pe acesta să câştige primăria, dacă asta ţinteşte. "Nu este nici o problemă că a plecat, mai avem suficienţi oameni la Tuzla. Regret doar că domnul Sărăcilă nu a înţeles cum stau lucrurile. Nu va câştiga primăria, dar conform protocolului, dacă asta îşi dorea, putea să candideze. Însă altele sunt interesele la mijloc". Dragomir spune că înţelegerea între Sărăcilă şi UNPR a fost pusă la cale la "o masă" la Olimp, în urmă cu ceva timp, când a fost prezent ministrul Gabriel Oprea, prefectul Claudiu Palaz, primarul de la Craiova şi "un senator trădător de la Prahova". "Domnul Sărăcilă ne-a spus că pleacă, dar că vrea apoi să revină, după alegeri. E greu, să vedem ce spun colegii. E uşor să plece, dar revenirea, mai ales că e a doua oară, e grea, depinde de colegi, în faţa cărora deja are eticheta de trădător pusă", a mai declarat Dragomir. PNL Constanţa a anunţat că la Tuzla vor avea loc alegeri pentru desemnarea unei noi conduceri.

Ce spune prefectul

Legat de "implicarea" sa în situaţia de la Tuzla, prefectul Claudiu Palaz spune că nu are "nici o treabă", însă susţine că va aplica legea unitar în judeţ "aşa cum face preşedintele Consiliului Judeţean, Nicuşor Constantinescu sau primarul Mangaliei, Claudiu Palaz" - aceasta ca replică la cele spuse de Gheorghe Dragomir. Prefectul a făcut aluzie la faptul că preşedintele CJC nu validează un consilier de la PDL, iar primarul Mangaliei - doi de la PDL şi unul de la PNL. Interesant de amintit, în contextul "racolării" liberalilor de la Tuzla, că prefectul atacase hotărârea privind desemnarea lui Marian Sărăcilă pe postul de viceprimar, însă ulterior şi-a retras acţiunea, iar ieri a fost făcut anunţul cu privire la înscrierile în UNPR.

A.ANTON, A.VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108