REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.8° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
15.8° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

VIDEO! Benzinăriile din Constanţa RESPECTĂ măsurile Guvernului. Cafeaua, servită doar la pachet!

VIDEO! Benzinăriile din Constanţa RESPECTĂ măsurile Guvernului. Cafeaua, servită doar la pachet!

Replica API 21 martie 2020 | 13:32 2393

Deoarece mai multe activități economice au fost sistate în această perioadă, în urma măsurilor luate de Guvernul României, în contextul situației de urgență generată de pandemia de coronavirus din întreaga lume, este bine de știut că în Constanța, dar și în județ, patronii de cafenele, baruri și alte locații unde clienții pot servi o cafea sau pot mânca, respectă legea.

Așadar, activitatea de servire și consum a produselor alimentare și a produselor alcoolice și non-alcoolice, derulată de localuri, cafenele și alte localuri, chiar şi în benzinării, în stațiile din interior sau exterior este interzisă. Clienții pot lua o cafea sau mâncare pentru acasă, însă în niciun caz nu pot opta pentru rămânerea în unitatea respectivă. Reporterii Replica de Constanța au fost în benzinăriile din Constanţa, inclusiv din Hârşova şi Poarta Albă, pentru a se asigura că totul funcționează așa cum a ordonat Guvernul României. De precizat faptul că angajaţii poartă maşti şi mănuşi.

Benzinăriile au fost primele locuri pe care le-am luat la analizat. Terasele unde clienții obișnuiau să stea la cafea au fost scoase, ba chiar mai mult de atât, locul respectiv, unde se aflau mese și scaune de obicei, a fost împrejmuit pentru a nu se putea intra. Clienții pot lua o cafea sau un sandviș, însă sunt nevoiți să meargă acasă după. Așa stă situația la OMV de pe bulevardul Aurel Vlaicu. Nici benzinăria OMV de la Boema nu face excepţie de la regulă sau cea din zona Far.

Aici, clienţii care avea poftă de o cafea o puteam servi în maşină, întrucât a fost restricţionat accesul în interior pentru astfel de activităţi. Reporterii Replica au ajuns chiar şi la Poarta Albă însă regulile se respectă şi aici. Cafeaua o vom bea în mașină, în drum spre casă, fiind servită doar la pachet. În Hârșova, pe DN2A, la ieșire din oraș, spre Constanța am întâlnit aceeași strictețe, când vine vorba de lege. Terasa de la OMV-ul a fost împrejmuită cu bandă, pentru a nu permite accesul clienților. Putem nota astfel, încă o benzinărie, unde se respectă prevederile date de Guvern.

Cafenele s-au aliniat măsurilor impuse de starea de urgenţă!

Celebra franciză din Constanța, Filicori, locul unde iubitorii de cafea preferă să meargă în timpul săptămânii și mai ales în weekend, pentru a sorbi o cafea de calitate, își servește clienții în format „to go” de la bar. Acum nu mai pot face asta, în niciunul din locaţiile din oraş, precum Portul Tomis sau cea pe bulevardul Lăpușneanu. Reporterii Replica au surprins o servire conform parametrilor normali în contextul situației de urgență, generate de acest coronavirus, în locația din cartierul Tomis Nord. Cu o mică excepţie: barmanul nu avea mască, însă a dezinfectat totul după plecarea reporterului din unitate. Deși, era o vreme însorită, cu 17 grade în termometre, iar terasa era deschisă, reprezentanții cafenelei nu permiteau accesul pe terasă și în interiorul locației.

Video:

Petruț IACOB, Vergil STOIAN, Sorin HULUBEI

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Antimilitie Antimilitie Antimilitie Antimilitie Antimilitie Antimilitie Antimilitie Antimilitie Antimilitie Antimilitie Antimilitie Antimilitie Antimilitie Antimilitie Antimilitie Antimilitie Antimilitie Antimilitie Antimilitie Antimilitie Antimilitie Antimilitie Antimilitie Antimilitie Antimilitie Antimilitie Antimilitie Antimilitie Antimilitie Antimilitie Antimilitie Antimilitie Antimilitie Antimilitie Antimilitie Antimilitie Antimilitie Antimilitie Antimilitie Antimilitie Antimilitie Antimilitie Antimilitie Antimilitie Antimilitie Antimilitie Antimilitie Antimilitie Antimilitie Antimilitie
1
0
chiar ne luati de prosti?in harsova toate sun inchise si bine mersi spalaoriile de masini pe domeniul public sunt deschise!bai primare esti tu mafiot dar nu ne lua de prosti!
1
0
Daca este adevarat ce spui asta se intampla din cauza putorilor de politisti,in orice tara civilizata daca cineva vedea asa ceva suna la politie si vineau aia imediat si il saltau pe patron iar judecatori ii dadeau maxim de pedeapsa fara prea multe comentarii pentru ca a incalcat decretul de stare de urgenta care este in tara.
2
1
Benzinariile acelea unde stateau toti machidonii care nu muncesc oricum? Acum sa ramana in parc cu toti mosii lor, la table!
9
1
Ducetiva noaptea si veti vedea se joaca si la aparate la Poarta Alba o mama distrusa.
4
1

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108