REPLICA ONLINE CONSTANTA

9.4° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
9.4° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

VIDEO! Cum ARATĂ oraşul OVIDIU după doar două zile de CARANTINĂ

VIDEO! Cum ARATĂ oraşul OVIDIU după doar două zile de CARANTINĂ

Replica API 10 noiembrie 2020 | 00:00 6937

Cu o rată de infectare de aproape 7 la mia de locuitori, cu 112 cazuri confirmate pozitiv în rândul celo 16 mii de locuitori, oraşul Ovidiu a fost carantinat pentru următoarele 14 zile. Decizia a fost luată de către șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, în urma unei analize de risc realizată de DSP Constanța, analiză avizată pozitiv și de Institutul Național de Sănătate Publică. Astfel, în urma acestei decizii, începând de sâmbătă, de la ora 20:00, oraşul Ovidu a intrat în carantină. Un scenariu sumbru pentru locuitorii oraşului care, în acest moment, sunt păziţi non-stop de către echipajele de poliţie care sunt poziţionaţi strategic la intrările şi ieşirile din localitate.

Oraşul pare părăsit

După doar două zile de când oraşul a intrat în carantină, imaginile surprinse pe DN2A, şoseaua care trece prin localitate, sunt, parcă, desprinse de realitatea cu care eram obişnuiţi. Dacă până sâmbătă drumul era unul intens circulat, un furnicar de maşini şi de oameni care circulau de colo-colo, iată că la o oră în care, în mod normal, se circulă bară la bară, şoseaua este, acum, pustie. Doar vreo doi locuitori locuitori au mai fost zăriţi circulând în localitate. Cei care au trecut prin zonă au fost uluiţi de peisajul parcă apocaliptic, surprins în dimineaţa de luni, 9 noiembrie. Doar ceaţa densă mai domnea peste oraş. “Sumbru, la 7:45 când era furnicar de maşini pe şosea, acum parcă mergi printr-un oraş părăsit”, ne a declarat un şofer care a trecut prin zonă.

Oraşul se află în carantină parţială

Amintim că şi primarul George Scupra a facut o serie de declaraţii cu privire la măsura carantinării oraşului. Acesta a oferit asigurări că toate lucrurile se află sub control, iar locuitorii nu au de ce să se teamă. Primarul George Scupra a declarat că la nivelul orașului, în prezent, toate școlile sunt închise, iar masca este obligatorie în toate spațiile publice. În ceea ce privește Primăria, aceasta funcționează parțial în sistemul telemuncă. Persoanele care au serviciul în afara localității se pot deplasa doar dacă prezintă adeverinţă de la loul de muncă, o declaraţie pe proprie răspundere ori o legitimaţie. Amintim că este vorba despre carantină parțială, doar pentru orașul Ovidiu, nu și pentru satele aferente acestuia: Poiana și Culmea.

Alte măsuri

Conform Ordinului privind instituirea carantinei zonale, emis de către șeful DSU, Raed ARAFAT, carantinarea orașului presupune următoarele obligativități: se limitează la maximum deplasarea persoanelor; se interzic următoarele activități: evenimente private (nunți, botezuri, mese festive etc.) în spații închise și deschise; reuniunile cu prilejul unor sărbători, aniversări, petreceri în spații închise și/sau deschise, publice și/sau private; funcționarea restaurantelor, cafenelelor, inclusiv a teraselor, în interiorul și exteriorul clădirilor; funcționarea operatorilor economici licențiați în domeniul jocurilor de noroc; funcționarea structurilor de primire turistică; organizarea de spectacole și/sau concerte;

Autoritățile locale și IPJ Constanța au stabilit rute ocolitoare și căile majore de circulație care tranzitează zona. Rutele ocolitoare care pot fi folosite de conducătorii auto sunt Autostrada A4 și Constanța – DC86 – Năvodari – DJ226 – Lumina. De asemenea, se permite tranzitul prin oraș al vehiculelor care deservesc transportul în comun, cu condiția ca acestea să oprească doar în stațiile special amenajate.

Video:

Citeşte şi: George Scupra, declarații cu privire la carantinarea orașului OVIDIU. VIDEO!

A fost emis ORDINUL în urma căruia orașul OVIDIU INTRĂ în CARANTINĂ

Diana MAXIMIUC

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Puteti sa va puneti vata si in nas daca "cealalta etnie" umbla fara masca sau mosii si babele umbla cu masca sub nas. Si nu va faceti sperante! "Cealalta etnie" are sistemul imunitar foarte puternic, n-o sa crape niciunul. Astia mananca de mici din gunoi. Doamnajuta ! Sunt curios cum gestiona PSD situatia asta cu pandemia...probabil dublau ajutoarele sociale
3
0
Primariile sunt pline de machidoni borati
3
1
Ce va place sa injurati acum ...cand a trebuit sa iesiti la vot nu a iesit nici macar 30% acum va plangeti de unu si de altu. Daca se iesea la vot si se schimba tot de la zero poate era altfel acum
1
1
unde nu da Covidu sa nu mai tranziteze nicio masina din alta localitate centrul orasului. luati-o in plm pe varianta si pe autostrada ca sunt ambele foarte bine asfaltate.
1
1
Maifia din melitia ovidiu cene o oprieste, hotii la drumu mare ,jegosi cu coernel in frute
2
1
Zisa si gaura ... lui Aldea politaiul mascarici ?
5
0
Eu secretar .Astept postul la primarie
2
1
Primaru Krys si Geroge scupra impreuna cu vicele Secil si Sesnur suliman va ureaza tuturor votantilor sarbatori pardon bairam fericit. Sa votati cum ati votat, noi ne bucuram si va pupam!
6
0
Ce ava vaitati bosorogilor, cand v-a plimbat 4 ani pe la manastiri pe banii conribuabililor era bun Pinokio, cand va cinste in fiecare zi la clubul pensionarilor era bun Pinochio, cand v-a "stimulat" inainte de alegeri era bun Pinokio. Acum ca v-a pricopsit cu acest Covid 19 nu mai e bun. Duceti-va la el si pupati-l in cur, ca oricum i-a ramas si lui urme de microb, lui si neamului lui, nu i-ar mai rabda Dumnezeu.
5
1
asa se intampla cand decide o oaie pentru noi nub l halesc pe arabitoiul asta psms pe el de borat !
7
2
Ce asigurari da acest pacalici , uns primar de catre PS.D. in anul si Nicusor Constantinescu in vara a ului 2012 cu mici si bere la Popas Cismea si care apoi , ca o curva , a intors curu si a fugit la P.N.L. ? Oamenii din Ovidiu si angajati ai primariei vorbesc cu frica pe la colturi ca Asta si Consilierii Primariei au adus COVID cand au facut o paranghelie la Murighiol si s-au imbolnavit si au tinut ascuns asta ! Noi , batranii si oamenii suferinzi trebuie sa suportam urgia asta in orasul nostru ! Suntem paziti de jandarmi care umbla toata ziua si ne salta de pe strada daca luam o paine !
25
2
Pisamas pe voi si pe covidul vostru obosit ! Pacaliti lumea si uite asa am ajuns de tot rasul! Toata lumea in casa... toate inchise si lumea fara job... huaaaa jegurilor!
24
15

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108