REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Mar., 7 Mai 2024
Anul XX Nr. 6722
12.4° Constanța Marți, 7 Mai 2024 Anul XX Nr. 6722
 

VIDEO! Cum funcționează APARATUL care va RECICLA sticle în MAGAZINE

VIDEO! Cum funcționează APARATUL care va RECICLA sticle în MAGAZINE

Replica API 20 iulie 2020 | 00:00 2865

Guvernanții se gândesc la modalități prin care să crească cantitățile reciclate printr-un proiect de modificare a legislației. În urma modificărilor, magazinele vor percepe o garanție pentru ambalaje și PET-uri, încât acestea să fie returnate și reciclate, moment în care clienții își vor primi garanția înapoi. În acest mod va crește cantitatea de materiale reciclabile recuperate.

Acest sistem nu reprezintă o premieră și funcționează cu succes, de ceva timp, în mai multe state europene. Costel Alexe, ministrul Mediului, afirmă că lucrează la acest proiect care implică și autorități locale, care să transforme România din "țara gropilor de gunoi în țara reciclării".

Alexe: Vrem ca fiecare dintre noi să-şi poată duce ambalajele goale exact din locul de unde au fost cumpărate

„Vrem ca fiecare dintre noi să-şi poată duce ambalajele goale exact din locul de unde au fost cumpărate, în supermarketuri sau alte spaţii special amenajate pentru acest lucru. De exemplu, atunci când vă cumpăraţi o sticlă de băuturi răcoritoare, acea sticlă să poarte o garanţie simbolică pe care să o primească cetăţeanul român imediat ce a returnat ambalajul gol. Este mult mai simplu aşa", a declarat Costel Alexe, ministrul Mediului.

În prezent, potrivit InfoCons, în România se reciclează doar 14% dintre deșeurile menajere. Țara noastră este printre țările codașe ale Europei când vine vorba de reciclare, fiind avertizată în repetate rânduri de Comisia Europeană că nu va reuși să-și îndeplinească obiectivul de reciclare a deșeurilor municipale.

VIDEO:

S.H.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Esti cel mai prost jur
1
0
au fost la Tom in parcare si la Cora si le-au scos
1
0
Bgati la kaufland ptr sticle apa minerala,arunc o gramada.Dar atentie,puturosii nu o sa mai aduca marfa ca sa nu se complice cu ambalajele!
0
1
adica imi cumpar o sticla de cola din brasov si astept urmatorul concediu sa reciclez sticla?..eu locuind in cta,...
2
3
nu 50 de bani, 1 leu ca si asa o platim mai mult, vanzatorii fac profit si din sticle, EI nu vor recuperarea sticlelor pentru ca nu vor sa investeasca in masini de spalat si curatat pentru a le refolosi! Pe vremea lui ceasca nu vedeai sticle aruncate dadeai 2 lei pe sticla, primeai 2 lei pe sticla, oriune, la orice alimentara, la fel si la borcane. La plastice e si mai simplu ca alea nu se reincarca!
3
1
Cine cumpara deseuri reciclate ?!?! Aproape nimeni .Sunt mii de tone de deseuri pe care nu le vrea nimeni in fluxul lor tehnologic
4
0
motivati lumea , sticla reciclata 50 de bani si sa vedeti apoi ce arunca tot romanul unde trebuie , din pacate la roman asa este trebuie motivat ca din propria initiativa nu o sa vedeti NEVER ...
8
0

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212