REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Lun., 6 Mai 2024
Anul XX Nr. 6721
12.4° Constanța Luni, 6 Mai 2024 Anul XX Nr. 6721
 

Vlădescu de la teatrul Oleg Danovski: ‘Nu a murit nimeni că nu a mers la mall sau la cafenele’

Vlădescu de la teatrul Oleg Danovski: ‘Nu a murit nimeni că nu a mers la mall sau la cafenele’

Replica API 7 mai 2020 | 00:00 3693

La Teatrul Național de Operă și Balet „Oleg Danovski” lucrurile au stat bine chiar dacă a fost pandemie. Bineînțeles, au existat și pierderi foarte mari, însă artiștii au muncit de acasă iar în șomaj tehnic au fost doar colaboratorii instituției. Cât despre redeschiderea muzeelor, managerul a declarat că nu este deranjată de acest fapt.

Daniela Vlădescu

Teatrelor din municipiu dar și din țară le-a fost suspendată activitatea însă artiștii nu au lăsat nicio secundă munca și au făcut în continuare ceea ce le place și ceea ce îi definește, chiar și din fața calculatoarelor. Managerul Teatrului Național de Operă și Balet „Oleg Danovski”, Daniela Vlădescu, a declarat faptul că această perioadă de relaxare le-a fost benefică și speră ca activtatea să se reia cât mai curând. „Am făcut tot ce se putea face de acasă, așa cum a fost și telemunca. Așteptăm noile decizii despre cum vom începe activitatea din data de 15 mai. Probabil că spectacolele le vom putea ține mai târziu. Putem începe ușor, cu distanțe, cu mănuși, cu măști, așa cum se cere.

A fost o situație bine pusă la punct și ne-am ținut în siguranță, cu toate că unii poate s-au supărat însă nu este de joacă, nu este de glumă. Nu a murit nimeni că a stat izolat, nu a murit nimeni că nu a mers la mall sau la cafenele. Așteptăm cu drag să începem munca, noi am muncit de acasă, birourile au lucrat normal, o parte din tehnic a muncit în tot acest timp. Orele de cor s-au făcut online, nu s-a pierdut timpul. Bineînțeles că nu este același lucru, am fost mai relaxați dar nu s-a stat degeaba” a declarat managerul teatrului, Daniela Vlădescu.

Publicul își dorește să revină la teatru dar se teme

Managerul a mai adăugat faptul că spectatorii fideli, chiar dacă sunt mai în vârstă își dorește să revină cu drag la teatru însă, au anumite rețineri. „Publicul își dorește să revină la teatru însă este temător. Ușor, ușor o să ne obișnuim să trăim ca până acum. Noi avem un segment de spectatori vârsnici, cei fideli care vin la toate spectacolele, își iau și abonamente. Sunt oameni care au tradiția acestei culturi. Bineînțeles, vin și tineri însă pentru vârsnici va fi mai greu să se încreadă în faptul că sunt în siguranță. Aș vrea să revenim ca și cum această perioadă să nici să nu fi existat. Este greu, dar nu este fatal” a spus managerul.

Teatrul a suferit în această perioadă pierderi foarte mari însă personalul a fost asigurat

„Teatrul a suferit în această perioadă pentru că cea mai fructuasă perioadă a noastră este în lunile februarie, martie, aprilie și mai iar noi în perioada asta nu am mai avut spectacole. Ultimul a fost pe data de 8 martie apoi au venit acele decizii de a nu se da spectacole cu mai mult de 200 de oameni, noi fiind cel puțin 100 de oameni doar în personal și era foarte greu, apoi s-a hotărât ca nu mai mult de 100, apoi 50 și apoi ne-au suspendat. A fost greu. Am știut ce trebuie să facem pas cu pas, cu ajutorul celor de la minister. Nu mi-am putut permite să iau eu decizii pentru instituție într-o astfel de situație. Unii au dat șomaje tehnice tuturor angajaților, unii și-au dat afară oameni lăsându-i fără niciun ban, însă la noi au fost în șomaj tehnic doar colaboratorii noștri permanenți și toți cei care sunt persoane fizice autorizate. Aceștia muncesc cot la cot cu salariații, cu toate că primesc mult mai puțini bani ei își fac datoria impecabil” a mai declarat Daniela Vlădescu.

„Nu sunt supărată că vor deschide muzeele, iar teatrele nu”

În urmă cu câteva zile, s-a luat decizia ca din data de 15 mai să se redeschidă, printre altele, și muzeele. Întrebată fiind de acest fapt, managera Teatrului „Oleg Danovski” a declarat faptul că nu este supărată și nici nu o deranjează această modificare. Aceasta s-a rezumat la faptul că în muzee se poate intra ordonat, în număr mai mic și se poate ține evidența foarte clar și atent a celor deja intrați, pe când la teatru, nu se poate ține un spectacol pentru fiecare persoană în parte. „Nu îmi e nici frică nici regret. Într-adevăr, artiștii care nu sunt pe scenă sunt într-un fel într-o linie moartă. Trebuie să începem gradual pentru că nimeni nu știe care este evoluția. Cu siguranță vor fi foarte puține persoane care vor participa la viața asta culturală. Era o decizie normală și mulți spun că de ce frizeriile, de ce cabinetele, pentru că este riscul mai mic. Și la muzee, să fim sinceri, chiar nu este o bătălie, oamenii vin pe rând. În afară de Noaptea Muzeelor când este exod, fiecare vine când are timp și când vrea. Nu cred că acum că li se va permite acest lucru va fi nebunie. Este o zonă în care oamenii pot să meargă și pot fi limitați la intrare, este mai ușor” a conchis Daniela Vlădescu.

Diana BERECHET

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Te ascunzi dupa deget. In toata lumea teatrele sunt inchise. I-ati adio de la spectacole anul asta. Aveti oameni multi si in cor ,balet si in orchestra. Cel putin aia stau la subsol de zici ca ii gazati. Tu te gandesti la masuri dupa 15 Mai? Asta e inconstienta ori nu te intereseaza de sanatatea angajatilor. Daca realizezi pericolul virusului va vedem la 1 ianuarie 2021. Voi asteptati masurile? In ce lume traiti doamna? Lumea nu are bani de paine si voi ii chemati la teatru. Cine te-a pus in functia aia? Nu mai scapam de pile
13
1
Neghiobi si minti crete .Doamna Vladescu este logica si o felicit iar de teatrul din Constanta se bucura iubitorii de arta ,de frumos .Se bucura constantenii turistii romani si turistii strini care apreciaza spectacolele minunate de opera si balet pe care le vad si revad Ofticosii vor muri de invidie
4
11
In mintea ta scurta cine nu merge la teatru sau muzeu e un prost iar tu esti o culta si o desteapta?! Vai de tine! Sunt satul de smecheri care se cred culti doar pentru ca merg la teatru sau opera!
13
1
la preturile pe care le aveti la rahaturile de spectacole , nici noi nu murim
11
2
comentarii facute de fanii Vulpitei... pai daca nu mergi tu la muzeu e problema ta dar nu toti oamenii sunt prosti!
6
8
Felicitari dnei Vladescu pentru felul de a gandi.
4
13
Nici pentru faptul ca nu s-a mers la teatru n-a murit nimeni doamna!
15
9
De munca fizica de supravietuire ai auzit
11
5
Noi nu am murit dar nu le frecventam nici inainte. Putem sa rezistam mult si bine.
5
8
Ca sa mergi la mall si cafenea,trebuie sa ai ceva bani,banuiesc din munca,nu e asa? Adica zic eu,afacerile alea care sunt productive,care asigura cele mai multe locuri de munca sunt mai importante,ca o cafea o poti bea si acasa,ieftin. Sigur ca multi vor la cafenea sau mall sa fie vazuti,sa para ca fac parte din ,,lumea buna,cheltuitoare'',nu din amarastimea majoritara. Ei da,vor reveni si vremuri de dezmat,insa deocamdata e bine sa fii bucuros ca esti neintubat intre viata si moarte.
9
1
Pentru ca nu am mers la mall sau cafenele au fost trimisi oamenii in somaj si s-au inchis afaceri. Dar desi muzeele si teatrele au fost inchise, dumneata ti-ai pastrat locul de munca si ai primit salariul integral. Tot cei care detin mall-uri si cafenele o sa plateasca si pierderile muzeelor si teatrelor...n-o sa moara nimeni.
21
9

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212