REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.5° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
13.5° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Greva controlorilor de trafic nu are nicio legătură cu minivacanța românilor; facem grevă pentru a salva ROMATSA

Greva controlorilor de trafic nu are nicio legătură cu minivacanța românilor; facem grevă pentru a salva ROMATSA

Replica API 30 mai 2017 | 00:00 332

Lider sindical:

Lider sindical:

Florin Diaconu

Greva controlorilor de trafic aerian nu are nicio legătură cu minivacanța de Rusalii, nu pentru salarii facem greva, ci pentru a salva ROMATSA, o instituție care nu este bugetară, dar care aduce bani la buget, a declarat luni Florin Diaconu, purtătorul de cuvânt al Sindicatului Serviciilor de Trafic Aerian din România (ATSR).

"Ne cerem scuze față de pasagerii care și-au planificat vacanțe în perioada aceasta! Greva noastră nu are nicio legătură cu această perioadă de vacanță. Este important să înțelegeți că a început demult acest conflict. De șase luni puteam să începem, am fost cu procedura (finalizată — n.r.) pentru a putea începe greva. Am așteptat șase luni ca să înțeleagă cineva și să facă ceea ce trebuia să facă", a spus Diaconu, înaintea negocierilor de la Ministerul Transporturilor.

Potrivit acestuia, demersurile care trebuiau făcute pentru salvarea Administrației Române a Serviciilor de Trafic Aerian — ROMATSA vizau transmiterea către Comisia Europeană, până la data de 5 iunie, a planului de performanță al ROMATSA, însă minivacanța de Rusalii a devansat data limită de transmitere la 31 mai 2017.

"Pentru faptul că nu s-au întâmplat lucrurile acestea, am fost obligați să facem acea grevă de avertisment. Dar se vede că am fost aduși în pragul acestei greve generale. Nu este vina noastră. Am făcut toate demersurile pe toate căile legale care s-au putut face. Suntem deja în ultimul moment în care probabil nu se va mai putea face nimic și toată lumea concură la falimentarea ROMATSEI. Când spun 'toată lumea' mă refer la cei care aveau obligația să facă acele documente către EUROCONTROL, către Comisia Europeană", a precizat liderul sindical.

La rândul său, Gabriel Tudorache, un alt lider sindical al ROMATSA a explicat că înainte de greva de avertisment trebuiau făcute anumite documente și trimise la Bruxelles.

"S-a stabilit ca împreună cu specialiștii Ministerului Transporturilor, ai Autorității Aeronautice Civile, inclusiv cu specialiștii ROMATSA, joia înainte de greva de avertisment ca până în joia cealaltă să facem anumite documente: o scrisoare care conținea — am lucrat împreună cu autoritatea — conținea undeva la 8-9-12 pagini. Joi, când au ajuns aici reprezentanții ROMATSEI cu această scrisoare li s-a spus că domnul ministru nu poate să trimită așa ceva, o să trimită o scrisoare scurtă de 4 — 5 rânduri în format diplomatic. Dacă trimit așa ceva în mod cert nu o să se accepte niciodată. Nu înțeleg de ce s-a pierdut o săptămână. Puteau să trimită acele 4-5 rânduri în momentul respectiv, nu trebuia să așteptăm o săptămână", a menționat Tudorache.

O altă problemă ridicată de sindicaliști vizează bugetul aferent pe 2018.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108