REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.5° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
13.5° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Patinoarul din Constanţa nu se redeschide în această iarnă

Patinoarul din Constanţa nu se redeschide în această iarnă

Replica API 28 noiembrie 2015 | 12:47 506

Ministerul Educaţiei nu şi-a dat acordul

Ministerul Educaţiei nu şi-a dat acordul

Odată cu venirea iernii, mai mult sau mai puţin, oamenii au câteva zile libere pe care mulţi aleg să le petreacă la patinoar. Copii şi părinţi deopotrivă, tineri dar şi oameni trecuţi de prima tinereţe îşi găsesc refugiul într-un loc răcoros pentru a-şi exersa abilităţile de patinator şi pentru a bea un vin fiert. Ei bine, anul acesta s-ar putea ca această tradiţie să nu îşi mai facă apariţia la Constanţa întrucât patinoarul de la Palatul Copiilor nu se va mai organiza din pricina unor contracte expirate.

Contactat pentru a furniza informaţii despre redeschiderea patinoarului, program şi eventuale oferte speciale pentru copii şi studenţi, Mirel Titu Pruşu, administratorul acestuia, a spus că anul acesta nu se va mai redeschide întrucât Palatul Copiilor nu a prelungit contractul de închiriere. Întrebat dacă deţinea o autorizaţie de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă(ISU), acesta a declarat: „Nu avem nevoie de autorizaţie ISU la patinoar. Avem atâta gheaţă! Aveam oricum extinctoare, etc.”.

Directorul Palatului Copiilor, Cosmin Badea a declarat pentru Replica: „Terenurile pe care ne desfăşurăm activitatea aparţin domeniului public şi în acest moment nu dispunem de o procedură, de un contract cadru pentru a se ţine patinoarul. Noi aparţinem de Ministerul Educaţiei şi ne desfăşurăm activitatea pe terenurile lor, deci avem nevoie de aprobările lor”. Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean Constanţa, Cristina Ivan, a menţionat că închirierile se fac printr-o hotărâre de Guvern, apoi se fac licitaţii.

Însă contractul a expirat şi Ministerul Educaţiei încă nu a aprobat organizarea unor alte licitaţii. L-am contactat şi pe şeful Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Dobrogea, Daniel Petrov, pentru a afla dacă totuşi patinoarul, care nu presupunea decât amplasarea unui cort în care se puteau încălţa cetăţenii, avea nevoie de autorizaţie în caz de incendiu: „Dacă este un cort improvizat nu presupune un aviz ISU în caz de incendiu. Însă dacă există o construcţie propriu-zisă, cu tribună, cu scaune atunci este nevoie de un aviz. Dar eu nu ştiu să avem în zonă patinoare omologate”.

Geanina DRĂGOI

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108