REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.5° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
13.5° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

A treia agenție internațională de prestigiu reconfirmă ratingul de ţară al României la BBB şi o perspectivă stabilă

A treia agenție internațională de prestigiu reconfirmă ratingul de ţară al României la BBB şi o perspectivă stabilă

Replica API 20 noiembrie 2018 | 23:32 405

Agenția de rating Fitch reconfirmă atât calificativul recomandat investițiilor aferent datoriei guvernamentale a României la BBB-/F-3 pentru datoria pe termen lung şi scurt în valută şi în monedă locală, cât şi perspectiva stabilă, au transmis reprezentanții Ministerului Finanțelor.

Decizia este susținută de nivelurile moderate ale datoriei publice și al PIB-ului pe cap de locuitor, precum şi de evoluția pozitivă a indicatorilor dezvoltării umane care sunt superiori altor emitenți suverani din aceeași categorie de rating recomandată pentru investiţii “BBB”. Pentru anul 2018 agenția estimează încadrarea deficitului bugetar în ţinta de 2,96% (conform metodologiei ESA).

„Anunțul Fitch Ratings reprezintă o nouă recunoaștere a faptului că România se bucură de o creștere economică sustenabilă, care va contribui la întărirea încrederii investitorilor în economia țării noastre, precum și în perspectivele solide de dezvoltare ale acesteia", apreciază Eugen Teodorovici, ministrul finanțelor publice.

Agenția de rating subliniază diminuarea riscului de supraîncălzire a economiei şi prognozează pentru anul 2018 o creștere a PIB-ului real de 3,5%, iar pentru 2019 și 2020 o diminuare a acestuia la 3,2% și, respectiv, 3%, pe fondul încetinirii creșterii economice în UE și a înăspririi politicii monetare, precum și în condițiile reducerii stimulentelor de natură fiscală.

Fitch apreciază că principalii factori care ar putea conduce la o îmbunătățire a ratingului de țară sunt: reducerea riscurilor instabilității la nivel macroeconomic și îmbunătățirea credibilității politicilor macroeconomice, asigurarea consolidării fiscale care ar îmbunătăți traiectoria pe termen lung a ponderii datoriei publice în PIB, precum și îmbunătățirea susținută a finanțelor externe.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Muje multa IOhanis
0
1
Bravo PSD! Tineti-o tot asa si pisati-va pe maidanezii care latra.
3
1
Ratingul Fitch are 10 note, ca la scoala. Doar ca 5 este deja corijenta, adica situatie financiara in degradare cu risc de speculatii sau aproape de faliment cu Kruk deja pe la usa. Romania tocmai a primit un meritoriu minus 7,adica nu e chiar pilaf dar nici mult nu mai are pana acolo. Vorbim de o zona in care 6 si 7 iau toti prostii, dar 9 si 10 doar super-premiantii. Si nu e cazul nostrum, cu tot optimismul domnului albit degeaba.
0
5
Exista trei agentii de rating pe lumea asta incredibil de puternice. Nota data Romaniei este un semnal pentru fondurile de investitii. Nota este mica si anunta riscuri majore in viitor. Asfel de note se dau in America de sud unde conduc dictatori. Profitand de analfabetismul financiar al alegatorilor sai, PSD se lauda cu nimic.
5
4
trei de b cu minus inseamna faliment si risc major hotilor ordinari !!! Muie dragnea, muie pesede !!!
4
5

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108