REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.4° Constanța Lun., 29 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6714
17.4° Constanța Luni, 29 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6714
 

ACORD de RECUNOAŞTERE pentru un TÂNĂR care a ÎNTREŢINUT RAPORTURI SEXUALE cu o MINORĂ

ACORD de RECUNOAŞTERE pentru un TÂNĂR care a ÎNTREŢINUT RAPORTURI SEXUALE cu o MINORĂ

Replica API 11 noiembrie 2021 | 08:30 8881

Bairam Şaban a încheiat un acord de recunoaştere cu Parchetul de pe lângă Judecătorie Hârşova, acord care a ajuns pe masa magistraţilor din cadrul Judecătorie Hârşova pe data de 28 iunie 2021. Bairam Şaban este cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de act sexual cu un minor. Acesta este acuzat că a întreţinut raporturi sexuale cu o minoră de 14 ani şi şase luni, în urma cărora aceasta a rămas însărcinată. Minora a născut o fată, astfel eliberându-se certificatul de naştere în care la rubricile „numele și prenumele tatălui” este înregistrat Bairam Saban, iar la rubricile „numele și prenumele mamei” este trecută minora.

Bairam Şaban a recunoscut săvârșirea faptei reținute în sarcina sa, pe care o regretă, precizând că nu a cunoscut prevederea că întreținerea unui raport sexual cu un minor constituie infracțiune.Totodată acesta a relatat că a început o relație de prietenie cu minora, care la acel moment avea vârsta de 14 ani și se apropia de vârsta de 15 ani. În luna ianuarie a întrebat-o dacă vrea să se căsătorească cu el și minora a fost de acord, ulterior familiile celor doi fiind de acord cu relația lor. Din acel moment minora a venit să locuiască la casa inculpatului și a familiei acestuia, timp în care cei doi au întreținut raporturi sexuale și fata a rămas însărcinată. Prin luna mai, întrucât nu se simțea bine aceasta a mers la Spital unde s-a constatat că este însărcinată în 5 luni. În luna mai 2019 cei doi au făcut și nunta, iar la data de 08.10.2019 minora a născut o fetiță. În calitate de inculpat Bairam Şaban a declarat că își menține declarația dată în calitate de suspect și solicită încheierea unui acord ca urmare a recunoașterii vinovăției.

Ce a spus instanţa

Magistraţii din cadrul Judecătoriei Hârşova au reţinut că intenţia inculpatului de a săvârși fapta reiese din împrejurarea că, deși știa vârsta minorei, a ales să întrețină cu aceasta raporturi sexuale. Totuși, persoana vătămată nu doreşte tragerea la răspundere penală a inculpatului, întrucât locuiesc împreună şi au un copil minor împreună. Instanţa a decis admiterea acordului de recunoaştere a vinovăţiei, astfel că îl condamnă pe Bairam Şaban la un an de închisoare cu suspendare. Sentinţa a fost comunicată pe 4 noiembrie 2021 şi nu este definitivă.

Virgil STOIAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Si te mai miri de la cine apar teoriile conspiratiei
4
0

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272