REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.7° Constanța Lun., 29 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6714
14.7° Constanța Luni, 29 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6714
 

Acvariul se va muta în casă nouă

Acvariul se va muta în casă nouă

Replica API 11 mai 2020 | 00:00 8663

O licitație care prevede "Construirea, organizarea și dotarea unui nou Acvariu în cadrul Complexului Muzeal de Științe ale Naturii Constanța", realizată de Consiliul Județean Constanța, a fost adjudecată de o firmă din București, Green Business SRL, administrată de omul de afaceri Ioan Cristian Samson.

Acvariul are nevoie de o clădire redimensionată și modernă, motiv pentru care administrația județeană a lansat o licitație pentru elaborarea documentației tehnico-economice (SF, PUD, PT+DDE, PAC, documentaţie as-built, proiect de monitorizare a comportării în timp, a documentațiilor complete necesare depunerii, obținerii și predării către beneficiar a tuturor avizelor, acordurilor sau autorizațiilor) și asistencă tehnică din partea proiectantului necesare derulării proiectului ”Construirea, organizarea și dotarea unui nou Acvariu în cadrul Complexului Muzeal de Știinţe ale Naturii Constanţa, potrivit prevederilor Hotărârii Guvernului nr. 558/ 4.08.2017 privind aprobarea programului pentru dezvoltarea investițiilor în turism - Masterplanul investițiilor în turism și a criteriilor de eligibilitate a proiectelor de investiții în turism. Valoarea totală a contractului fără TVA este de 773.275.76 lei.

Directorul Adrian Bîlbă a declarat faptul că nu demult, în Complexul Muzeal au fost câțiva topografi care au făcut măsurători pentru a putea demara lucrările. „Ne mutăm în casă nouă. Noul Acvariu va fi realizat în Complexul Muzeal de Științe ale Naturii, mai exact, în dreapta intrării principale. Au venit topografi ai firmei care se va ocupa să facă niște studii. De licitație s-a ocupat Consiliul Județean, la fel ca și marile investiții din Complex” a declarat dr. Adrian Bîlbă, directorul Complexului Muzeal de Științe ale Naturii.

Cine a câștigat licitația?

Licitația a fost adjudecată de firma administrată de omul de afaceri Ioan Cristian Samson, Green Business SRL. Sediul social al firmei înființate în 2011 este pe strada Dezrobirii, numărul 45, Sector 6, București.

În calitate de integrator de proiecte Green Business face parte dintr-un grup de firme ce furnizează servicii de proiectare, inginerie si executie de lucrări în domenii de activitate diverse și oferă servicii personalizate clienților cu scopul de a raspunde nevoilor de dezvoltare și implementare a proiectelor. Această firmă este cel mai mare dezvoltator de proiecte de transport cu autobuze electrice din România, parcul creat ridicându-se la 90 de autobuze electrice iar investițiile generate fiind de peste 60 de milioane euro.

Diana BERECHET

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
De locuri de munca are nevoie Constanta. De investitii masive in infrastructura. Nu de locuri de pelerinaj pentru turisti.
0
3
Ar fi frumos sa fie si adevarat !! Ma tem sa nu aiba soarta Cazinoului!!
0
0
De ce nu se construieste alt acvariu?De ce sa nu ramana si acesta ca un mini acvariu.Ar trebui sa ne opunem.Ce spuneti?
0
0
Fagadau asta a mai dat inca un tun pe ultima suta de metri si totusi uni spun ca trebuie reales pentru ca are multe lucruri de terminat,mai votati-l voi odata ca o sa termine asta tot ce a mai ramas bun in orasul Constanta.
4
3
Cu tot cu renovarea lu peste prajit sau construirea unui nou rahat de acvariu, Constanta este un oras distrus. Intrat pe mana pradatorilor acompaniati de necrofagii de hiene makidonesti, Constanta se transforma intr o spelunca de prost gust in care veneticii descrisi mai sus isi fac de cap
9
0
lui busu ca vraja marii e prea mica. Iar acvariul trebuie facut la arad sau timisoara. De jidani spagari !!!
11
1
Cineva a pus ochii pe cladirea acvariuli. Mai ales ca se reface Cazinoul....Fatalaule, cui i-ai dat-o?
10
1
Te lasa fara cuvinte ce le poate trece prin cap astora. Nu ai putere sa gandesti atat de jos, niste lacomi
12
1
Pare un pretext ca sa goleasca cladirea. Sper sa nu faca vreo monstruozitate cu 7 etaje pe-acolo.. ii cred in stare.
14
1
Nu m-as mira sa faca un centru comercial in locul acvariului daca acest casino ar ajunge sala de festivitati sau hotel.
13
0
trebuie un acvariu in care pestii sa treaca prin stomacul romanului
8
3
Ce se va intampla cu ea , cine a pus ochii pe ea ? Dupa renovarea Czinoului aceasta cladire care este peste drum va fi mina de aur ptr. afaceri !
15
0
Acvariul are nevoie de o constructie noua, mare si moderna. Trevuie sa fie cel mai mare acvariu din tara. Cu pesti care sa treaca pe deasupra vizitatorilor.
12
7

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272