REPLICA ONLINE CONSTANTA

4.4° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
4.4° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

ALDE Constanţa: 'Este un câştig pentru România ce s-a întâmplat în Parlamentul European'

ALDE Constanţa: 'Este un câştig pentru România ce s-a întâmplat în Parlamentul European'

Replica API 15 decembrie 2018 | 00:00 440

Plenul Parlamentului European a votat marţi, 11 decembrie, o recomandare pentru primirea României şi Bulgariei în Spațiul Schengen. Votul a fost unul majoritar pentru aderarea României în Schengen.

Reprezentanţii ALDE Constanţa văd acest vot ca pe o reuşită. “Este un câştig pentru România ce s-a întâmplat zilele trecute în Parlamentul European. Acesta a fost obiectivul naţional al nostru, al ALDE şi al PSD. În mod surprinzător au aghesat şi colegii din celelalte partide. Am avut parte şi de sprijinul celor două europarlamentare, reprezentante a ALDE Party, doamnele Norica Nicolai şi Renate Weber”, a precizat scretarul Partidul Alianţa Liberarilor şi Democraţilor Constanţa (ALDE), Claudiu Octavian Ceti.

Olandezii de la D66 au votat pentru

Dezamăgire a venit din parte celorlalte partide, care nu au făcut lobby pentru intrarea României în Spaţiul Schengen. “Această reuşită este răsunătoare, a fost o majoritate covârşitoare - 507 voturi pentru la 100 şi puţin împotrivă. Noi ne-am fi aşteptat şi ne-am fi dorit şi parlamentari români din alte grupuri parlamentare să facă lobby pentru statul lor. Ne-am trezit, în mod surprinzător, că cei din PPE, în masă să spunem, şi vorbim de reprezentanţi ai Franţei, ai Germaniei, au votat împotriva României. Dar reuşita ALDE se datorează faptului că olandezii membrii ALDE, formaţiunii i se spune în Parlamentul European D66, au votat pentru România. Data trecută când s-a spus la vot am avut două ţări care s-au opus cu vehemenţă intrării României în Spaţiul Schengen, şi anume Finlanda şi Olanda”, a explicat, vineri, 14 decembrie, Claudiu Octavian Ceti.

Avem nevoie de unanimitate în Consiliul Europei

Până în luna mai 2019, când vor avea loc alegerile europarlamentare, aderarea României în Sapţiul Schengen va fi votată şi în Consiliul Uniunii Europene. Aici vom avea nevoie de o unanimitate. “Orice vot ne va schimba optica. Ca să aderăm la Spaţiul Schengen vom avea nevoie de vot în unanimitate”, a precizat Claudiu Octavian Ceti, secretarul ALDE Constanţa. Acesta a menţionat că un avantaj îl reprezintă faptul că de la 1 ianuarie 2019, România va deţine preşedenţia Consiliului Uniunii Europene. “Suntem ţara care are cel mai performant sistem de monitorizare a gariniţei în toate Uniunea Europeană, suntem pregătiţi să aderăm la Spaţiul Schengen’, a declarat Claudiu Octavian Ceti, secretarul ALDE Constanţa.

Cum spuneam votul a fost unul masiv pentru, accedarea României în Spaţiul Schengen. Cei ce s-au opus primirii nostre sunt toată delegaţia franceză PPE, câţiva germani PPE de la CSU, delegaţia suedeză PPE şi colegii olandezi din toate grupurile, mai puţin olandezii din ALDE de la D66, adică un număr de trei parlamentari, singurii olandezi care au votat pentru.

Camelia MATEI

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Ceti e sluga lui Strutinski si a lui Mazare, terenuri , afaceri puse pe numele lui si a familiei. BRAVO ALDE Constanta , tot cu NICUSOR CONstantinescu Sunteti.... astia sunt ca merele putrezite trebuie aruncate
2
0
NUMAI JEGOSI NUMAI HOTI FOSTI SECURISTI PARSIVI!Ne pisam pe voi pe familia voastra pe zilele pe care le mai aveti,speram sa fie putine ca bucuriile romanilor pe care le ati adus de 30 ani!Daca nu erau legi si drepturi si acorduri internationale scoteam ghilotina din beci de mult!SUNTETI UN CACAT DE CAINE DEGERAT!Asta va este valoarea si insemnatatea si respectul pe care il aveti din partea noastra!SLUGI INFECTE!CAPATANI PLECATE!
2
0
ALDE in Romania,este o grupare de hozii in grup organizat cu Seful vostru Taricianu.
1
0
Numai doi din alde apar in presa, astia vor in legislatura viitoare, unde sunt liderii lor???
2
0
Bravo Alde!!!
0
3
Unii mai fac si ceva pentru tara, bravo ma. Scapati de PSD. Daca vreti sa va votez
0
2
O fi el cu o fi, dar este bun
0
2
ce cauta Ceti in ALDE? pana acum era camatar si acum face politica !!! Bv
3
0

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920