REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.4° Constanța Lun., 29 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6714
13.4° Constanța Luni, 29 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6714
 

ALERTĂ ÎN LOCALITATEA MERENI: Câini bolnavi și agresivi care se mănâncă între ei!

ALERTĂ ÎN LOCALITATEA MERENI: Câini bolnavi și agresivi care se mănâncă între ei!

Replica API 12 august 2019 | 00:23 1506

În comuna Mereni din județul Constanța este aplicată legea junglei! Sute de câini “aruncați” pe câmpul din apropierea comunei, hrăniți doar cu făină, acționează cu o voință disperată de a se hrăni. Câinii sunt lăsați în voia sorții, se atacă între ei, au devenit un pericol major pentru locuitorii din comuna Mereni și satele învecinate, patrupezii străbătând zona în căutarea hranei. Sunt foarte agresivi, flămânzi și râioși spune viceprimarul comunei Mereni, Dumitru Guriță.

Situația a ajuns și la urechea Direcției Sanitare Veterinare după ce un porc a murit în zona în care trăiesc câinii, în condiții suspecte. Câinii sunt lăsați în voia sorții în satul Miriștea, un sat uitat de lume, cu trei case. Alesul local șef cunoaște situația, însă nu pare să-și dea interesul să rezolve problema. Situația este cu atât mai gravă cu cât, prin zonă trec zilnic mai mulți navetiști și pot fi atacați în orice clipă, mai relatează Dumitru Guriţă.

Situația câinilor din Miriștea a fost semnalată și pe pagina de facebook a unei asociații. “Am primit cea mai teribilă semnalare de până acum, m-a șocat, m-a îngrozit. Din nou am convingerea că trăim într-o țară căreia nu-i pasă de durerea nimănui, de exigențele unui stat democratic. Trăim în evul mediu și acolo vom rămâne, din păcate! Am fost informați că într-o comună din județul Constanța, comuna Mereni, există un câmp al morții unde trăiesc 350 de câini cu făină, asta e hrana lor: făina. Când le ajunge “hrana” rup sacii disperați, se bat între ei de foame. Câinilor le este aplicată legea junglei, supraviețuiesc doar cei puternici, se mânăncă între ei... Câini bolnavi aruncați în câmp și lăsați să moară, câini plini de râie lăsați să sufere... un lagăr al morții. Oameni buni, trebuie să aflăm cu toții ce se petrece acolo, cine e gestionar, cine îi condamnă la o moarte atât de crudă”, au spus reprezentanții asociației.

“Cunosc situația, este vorba despre localitatea Miriștea, acolo este o asociație care se ocupă de ei, cred ca are vreo opt ani de când își deșfășoară activitatea. Eu am avut o intervenție la domnul primar iar acesta nu mi-a răspuns. Eu cred că ceva acolo se petrece clandestin, adică se desfășoară o activitate ilegal. Asociația a închiriat un loc de casă cu acoperiș ceva de genul acesta, acum opt ani de zile, a venit de la Cernavodă, iar o doamnă a adus câini într-un țarc. Acolo e groaznic, se mănâncă între ei și de vreo 7-8 ani circulă independenți prin localitatea Miriștea. Câinii au ajuns și în localitatea Ozmancea și în localitățiile Mereni, Ciobănița. Dacă vrei să mergi prin localitatea Miriștea nu ai prea ai cum, fiindcă te vor mânca, nimeni nu le face o deparazitare, până și în fața primăriei avem doi. Sunt mulți câini care pleacă de acolo de unde sunt din cauză că le este foame, cum să vă spun, există în locul acela șobolani mai mari decât câinii”, a declarat, pentru Replica, viceprimarul Dumitru Guriță.

”În acest sat sunt trei case și acest loc care nu îl poți numi adăpost. Este un teren, un loc chipurile împrejmuit cu un gard de sârmă, iar acolo sunt vreo 500 de câini. Câinii stau toți la un loc și pe camp. Am fost și nu am avut curaj să cobor din mașină, că nu știi cum vor reacționa”, a spus un iubitor de animale.

Situația este cunoscută și de Direcția Sanitară Veterinară, care a fost în zonă în urmă cu o lună, după ce un porc a murit în condiții suspecte. “Au fost acum o lună și jumătate cei de la Direcția Sanitară Veterinară pentru că s-a găsit un porc de vreo 200 de kilograme care se plimba liber pe străzi și cineva l-a văzut iar porcul a murit a doua zi. Nu a fost bolnav de pestă. Cei de la D.S.V. au trecut și pe la Miriștea, nu ştiu ce s-a întâmplat pe mai departe, căci domnul primar nu dorește să vorbească”, a mai completat vicele.

Nici poliția nu ar fi străină de situație, însă, spune vicele, tot primarul trebuie să ia măsuri. “Poliția rurală știe situația și nu are ce să facă. Rezolvarea situației nu ar fi peste măsurile noastre, domnul primar ar trebui să ia niște măsuri. Toată lumea își spune punctul de vedere cu câinii”, a conchis Guriță. Problema este cu atât mai gravă și îngrijorătoare cu cât, în acea zonă, zilnic trec navetiștii care lucrează la siloz și oricând pot fi atacați.

De precizat faptul că asociația care se ocupă de acești maidanezi este binecunoscuta “Spike”, din Cernavodă, reprezentată de Doina Leseschi, care este președinte, mai susţine viceprimarul comunei Mereni.

Primarul din Mereni, Silviu-Florentin Gârea și reprezentata asociației “Spike”, Doina Leseschi, nu au putut fi contactați pentru lămuriri.

A.M.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Io-te ce va duce grija pe voi. Ziar de hingheri. Cainii din C-ta i-ati terminat, acum va tufa grija de judet! Javrelor!
2
0
sa se faca plangere penala viceprimarului
5
2
cine ii arunca acolo? Politia? Tara de sub-oameni!
4
0
Da asa este,domnul Gurita Dumitru viceprimarul nu face nimic,el se duce in timpul zilei sa isi cumpere marfa la magzin,un analfabet de cea mai joasa speta,toata ziua nu face nimic, miroase a bautura, in loc sa se ocupe de problemele comunei ii linge in cur pe Ciucardel si Sile Geordunescu ca doar de la ei manaca,fura pamantul de la oamenii si il da lui Gheordunescu, niste hotii berivi
6
0
jupuiti draku toti caini ,,zoofili sa o ia in gura.
3
5
poza din 2014. Interesant ca informatiile si pozele cum ca mor cainii de foame in ecarisajul primariei nu au ajuns la niciun ziargiu. Desi e vorba de bani publici .
6
6
Din poza reiese ca voi ii preparati , la ceaun!
12
3

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272