REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.5° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
13.5° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

ALERTĂ! Testele COVID au fost RETRASE din FARMACII. VIDEO!

ALERTĂ! Testele COVID au fost RETRASE din FARMACII. VIDEO!

Replica API 21 noiembrie 2020 | 23:49 7747

Stare de alertă generalizată în farmacii! Direcţia de Sănătate Publică a retras din farmacii testele care identifică prezenţa virusului în tractul respirator. E vorba de testele rapide Real Time PCR care puteau confirma o infecţie curentă. Motivul? Autorităţile au pierdut controlul asupra infectaţilor cu COVID.

Până acum, românii care aveau suspiciuni de COVID sau care au intrat în contact cu persoane confirmate apelau la kituri pentru testarea de coronavirus dn farmacii, evitând aglomeraţia din spitale sau din cabineteleprivate. Iată că, acestea nu se mai găsesc în farmaciile din Constanţa sau din ţară, fiind retrase de DSP, la solicitarea Agenţiei Naţionale a Medicamentului. „Nu mai avem teste, ANM le-a retras. Probabil erau prea ieftinie, nu stiu. Au spus ca pierd controlul, că se testează lumea şi nu se declară”, a declarat o farmacistă.

DSP: Din cauza acestor teste, nu se putea ţine evidenţa celor infectaţi

Purtătorul de cuvânt DSP Constanţa, Tudorel Ene, a spus, pentru Replica de Constanţa, că a fost o decizie la nivel naţional. Din cauza acestor teste, DSP nu putea ţine corect evidenţa celor infectaţi. Un număr mare de oameni, după ce se testau acasă, nu mai declarau că sunt infectaţi. Pentru o mai bună ţinere sub control a persoanelor infectate şi pentru că se pregăteşte vaccinarea Anti-Covid, testele au fost retrase din farmacii. Nici Detrical nu se mai găseşte de o săptămână. Acesta este un supliment alimentar care asigură aportul zilnic de vitamina D şi care se foloseşte în tratamentul persoanelor depistate pozitiv în infecţia de Coronavirus.

VIDEO:

Z.M., Andreea VREJOIU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Daca ne testam singuri vedeam cat de proaste sunt testele facute ei si in baza carora ne baga in spital si multi murim. Sau in cel mai bun caz stam la puscarie acasa prin rezultate false date numai de ei. Vor control total de aia le-au retras.
0
0
Cacat! Astia vor sa ne omoare! Stai o saptamana dupa ambulanta lor. Pana atunci ori mori ori nu mai ai nimic!
8
0
In online exista teste pcr usor de folosit dar rezultatul este de moment apoi se poate modifica, adica test 2 sau trei Costa cam 35 ron bucata dar se dau la set.
4
1
Testele numite covid nu indica existenta covid; pot fi negative, pozitive sau neclare! Nu se stie ce indica, este parerea unor specialisti printre care si romani, absolventi si de medicina!
9
0
Si-au rezolvat unii niste treburi si au buzunarele pline !
4
0
coruptiaucide
6
1
Si eu tot opel am
4
1
Stima Vasile @11.53
5
3
pentru jegurile de securisti comentatori pro pesede .ce ati fi facut cu dancila presedinta sau la guvernare? labe triste ce sunteti de nu mai scapa lumea de voi .Asa e nea florea? Ti-a venit pensia de 6000 de lei ?
11
8
dsp adica cei la care suni o saptamana degeaba este ingrijorat ca cei ce se testeaza acasa nu se vor mai declara.adica niste jeguri carora nu ai cum sa le ceri ajutorul nu au incredere in niste oameni responsabili care vor sa se testeze pe cheltuiala proprie,niste maneliste angajate la oroarea numita dsp ingradesc dreptul la sanatate.
19
2
Acele teste aratau rezultate false. Puteai sa faci testul ala pe o banana si era sansa sa iasa pozitiv. Sincer chiar ma miram cum de i-au lasat sa vanda asemenea cacaturi made in china din prima.
16
12
Tzara lu cacat 2020 , tripleta de aur la mancat cacat eunucul Arafat, Nelu Laba Nadushitu si betivu Fara scrumiera Orban berbecul.. mue la prostanii dsp
13
9
aceasta guvernare securisto -comunista se bazeaza pe minciuni si manipulari!!! ne vedem pe 6 decembrie jigodiilor!!
21
8
Pai da ma jigodiilor, de ce sa isi faca lumea in siguranta test acasa si sa nu mearga in spital? De ce sa dea 60 70 e lei in loc de 150? Niste jigodii ordinare. Ar trebui impuscati si aruncati langa ceausisti nenorocitii astia
24
5
nu mai suntem siguri pe nimic in tara asta decat pe alegerea clasei politice, sa politizam tot ce se poate pana si covitul daca doreste!
18
3
www.furto.ro
4
2
De pe alt site, cuvant cu cuvant, chiat si poza ati furat-o. Ati verificat stirea unde trebuia??? Dati copy paste si atatz ziaristi de camin cultural.
13
1
Dictatura medicala are interes sa manipuleze statisticile oficiale pentru a anestezia opinia publica pe o pista falsa. Cand populatia va afla pe pielea ei despre ce a fost vorba in poveste va fi fost tarziu. Pana atunci spor la lupta cu dusmani invizibili pana obositi psihic !
22
7
pai daca DSP...nu putea tine "evidenta" ...ca si acum o tine....era mult mai simplu 1. sa dai acces populatiei la aceste teste ca la orice alt dispozitiv medical care iti poate pune salva viata 2. populatia sa poata cumpara, sa zicem unul pe saptamana ...aceste teste doar cu buletinul astfel incat sa tina si dsp...evidenta prin informarea de catre farmacii a DSP. Simplu dar nu....noi trebuie sa facem totul complicat
16
2
Ala de la farmacie daca a existat era de tip rapid anticorp sau antigen, in nici un caz RT-PCR care se prelucreaza exclusiv in laborator pe thermocycler. Asa e cand nu te documentezi cum trebuie si lasati amatori nu jurnalisti sa va scrie articolele.
19
4
Vor sa nu mai apara cei care se testeaza pe blat si nu spun DSP rezultatul. Control total. Numai ei vor zice daca esti bolnav sau nu. Oricum nu am vazut testele alea de care se vorbeste...
25
4
dati prezervative la liber ca se inmulteste prostimea peste noapte in tara asta!
32
3
Niste jeguri astia de la DSP De ce sa dai 400 sa faci testul cand poti sa il iei de la farmacie cu 95 ron? Normal ca le au retras..cine se mai imbogatea daca noi facem testul acasa
45
2

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108