REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.5° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
13.5° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Ambasadorul Canadei și marinarii de la HMS Toronto, gospodari la Centrul „Micul Rotterdam”

Ambasadorul Canadei și marinarii de la HMS Toronto, gospodari la Centrul „Micul Rotterdam”

Replica API 15 aprilie 2019 | 00:11 419

Timp de o săptămână, nava militară HMS Toronto s-a aflat la Constanţa, unde a participat la exerciţiul multinaţional Sea Shield 2019. Militarii canadieni şi-au petrecut ultima zi în Constanța alături de copiii de la Centrul de Plasament „Micul Rotterdam”. Încă de la prima oră s-au apucat de treabă: au aranjat grădinițele de le centru, au vopsit copacii, au reparat bicicletele celor mici.

Dis de dimineaţă, 48 de militari au ajuns la centru cu materiale de construcţii, unelte de grădinărit şi s-au apucat de treabă: au aranjat grădinile din centru, au toaletat şi vopsit pomii, au plantat flori, au curăţat aleile, au construit mese şi băncuţe pentru ca cei mici să poată lua masa, afară, la vară iar unii dintre ei au reparat şi biciletele copiilor. În tot acest timp, copiii, cu mic mare, au fost ambarcaţi în autocare şi au avut parte de o surpriză: au urcat la bordul navei HMS Toronto şi au văzut ce înseanmă viaţa de puşcaş marin. La întoarcerea în centru, militarii i-au aşteptat cu grătarul făcut; au jucat baschet, fotbal şi au dansat. Copiii au primit şi multe alte cadouri din partea oaspeţilor: haine şi jucării. Acţiunii de înfrumuseţare a complexului de căsuţe de tip familial s-a alăturat şi ambasadorul Canadei, Kevin Hamilton.

Îmbrăcat în hanorac, ambasadorul şi-a pus mănuşile de protecţie şi a trecut la treabă: a lucrat în grădină şi a ajutat la realizarea meselor şi băncuţelor. “Cea mai frumoasă parte a muncii mele este aceea că am şansa să ies în afara Bucureştiului, să vizitez diferite locuri din ţară şi să întâlnesc oameni deosebiţi ca dumneavoastră. Iar plăcerea este şi mai mare când pot să fac toate acestea alături de militarii canadieni. Echipajul navei HMS Toronto este plecat din ţară din luna ianuarie şi va petrece, în total, şase luni pe mare. Sunt sigur că pentru ei a fost o adevărată bucurie să vă întâlnească pe voi toţi, să lucreze alături de voi şi să petreacă timp împreună cu aceşti copii”, a declarat ambasadorul Canadei, Kevin Hamilton. “Este o onoare şi o bucurie pentru noi să îi avem alături pe militarii canadieni care au dorit să lase ceva frumos în urma vizitei lor la Constanţa. Mă bucur că aceşti copii au interacţionat cu ei şi au muncit alături de ei; au învăţat câte ceva şi despre tâmplărie, cum să întreţină grădinile. Mulţi spun acum că vor să devină militari. Noi îi susţinem dacă asta îşi doresc”, a declarat Mihaela Ristea, director executiv al DGASPC Constanţa. “Vă mulţumim pentru prezenţa dumneavoastră aici şi pentru tot ceea ce aţi realizat. Sper ca timpul petrecut alături de noi şi de copii să vă fi alinat măcar pentru câteva clipe dorul de casă, de propriile dumneavoastră familii”, a spus Mariana Kober, şeful Centrului de Plasament “Micul Rotterdam”.

F.B.

Sursă foto și text: DGASPC Constanța

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
De unde MMT stii tu ce e aia realizat in viata bai cacat communist?
0
1
Poate ambasadorul canadian vor rosia montana si nu poate de coroptia din colonie.
2
2
mare ajutor, de ce nu au cumparat jocuri noi sau donat banii canadezii?
2
2
Iar tu un fraier care nu a realizat nimic in viata
5
3
Kaka invelitzi in chiokolata
4
5

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108