REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.5° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
13.5° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Apă murdară, deversată în lacul Techirghiol! Ce spune primarul localității

Apă murdară, deversată în lacul Techirghiol! Ce spune primarul localității

Replica API 11 mai 2018 | 23:46 667

Situație bizară la Techirghiol! Locuitorii au reclamat că în lac este deversată apă cu tot cu materii fecale de la conducte, asta pentru că acele conducte care preiau apa de ploaie, dar și apa reziduală și ajung în stația de epurare nu funcționează cum ar trebui. Motivul ar fi că vanele și canalele nu sunt curățate. Pe de altă parte, edilul localității, Iulian Soceanu, spune clar că apa care a ajuns să fie deversată în lac este de la suprafață și cel mai probabil era murdară, căci în urma ploii abundente, nu a mai fost absorbită de pământ și a trecut peste faleza din localitate și a ajuns în lac.

„Din cauza apei foarte mari, a plouat cu peste 78 l/m2 timp de 3 ore. A plouat cel mai mult din totdeauna în zona noastră. Problema este că și zilele trecute a plouat la fel de consistent. Toată apa a intrat în pământ. Astăzi, când a venit același potop, nemaiputând să absoarbe pământul apa, toată a alunecat în zona cea mai joasă din oraș - centrul orașului. Momentul în care a venit toate apele, apa a venit foartă multă, iar apa a sărit peste faleza noastăr și a intrat în lac, oricum nu aveam ce face. Ce se întâmplă cu reziduri... nu e adevărat! Sunt cei de la ISU și Apele Române, ei lucrează acolo. Nu fac ei astfel de lucruri. Cei nemulțumiți să îl sune pe Dumnezeu și să îl certe pe el. Doar cu el se poate rezolva situația. Sunt inundații și în Germania, Franța. Niciodată nu poți să preîntâmpini astfel de lucruri”, a spus edilul Iulian Soceanu.

C.C.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Dupa modul in care decurg lucrurile in tara asta , nimic nu ne mai mira , edili , considera ca asa se primeneste apa si vor creste astfel calitatile namolului !!!, aducand un aflux de turisti , dornici de a se aclimatiza cu pamntul !!!
2
0
Continutul unor canalizari , inclusiv peturi , cartoane , hartii , resturi menajere , chiar fecale , ajung in cantitati mari in lac dupa fiecare ploaie mai consistenta . Acelasi lucru se intampla cu Canalul Dunare -Marea Neagra , in dreptul unor localitati precum Cernavoda , Medgidia , Poarta Alba , Murfatlar ... Sa se controleze calitatea apei si se va vedea ca atat la Techirghiol , cat si in Canal , apa este bomba ecologica ...
2
0
Niciodata....dar niciodata!
1
0
S-a vazut si la televizor apele pluviale in exces au fost pompate in lac ,in loc sa fie pompate in conducta gravitationala.Nu se lucreaza preventiv.
3
0
Dom primar greu cu limba romana, greu cu utilitatile,asa e cand esti habarist.La pub eram mai usor, totul la negru si lumea era multumita.
9
0
Agramatismele apartin edilului sau onor redactiei? De redactie stim ce poate....
10
1
Cred ca din cand in cand o curatenie drastica de preventie santeti in stare sa daxeti pe salariile alea marite de primari si sa sistemati zonele dumnezeu nu te a luminat si cu putin creier sa til pui la contributie contra poluarii zonelor turistice macar pe viitor pregatestete nu o sa mai ai scuze .
9
0
Sa il admonestam pe Dzeu? Primare toata lumea veche din oras stie ca in lac Raja cu ocazia fiecarei inundatii deverseaza si canalizarea care este subdimensinata in centru. DECI? Parerea ta e xa noi suntem prosti ? Nu?
12
1

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108