REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.5° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
13.5° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Arab fugit din România, trimis în judecată pentru evaziune fiscală

Arab fugit din România, trimis în judecată pentru evaziune fiscală

Replica API 15 decembrie 2011 | 00:00 130

Martor în dosarul egipteanului Helaly, cercetat pentru înşelăciune

Martor în dosarul egipteanului Helaly, cercetat pentru înşelăciune

Un cetăţean egiptean cu afaceri în Constanţa a fost trimis în judecată de ANAF - DGFP Constanţa, pentru evaziune fiscală, după ce a prejudiciat bugetul consolidat al statului cu aproximativ 3 miliarde lei vechi, prin neachitarea TVA şi a altor impozite. În speţă, este vorba despre Moussad Metwally Moussad, acţionar al SC Abu El Araby SRL Constanţa. El a fost deferit instanţelor de judecată pe data de 14 noiembrie a.c., iar dosarul său, cu numărul 14393/118/2011 a fost înregistrat la Tribunalul Constanţa, secţia penală, ieri având loc primul termen, sau, cel puţin, ar fi trebuit. Numai că, în lipsa inculpatului, instanţa a amânat cauza.

Partea proastă este că individul nici nu se află în România de cel puţin un an şi jumătate, fugind în ţara natală imediat ce a aflat că este luat în vizor de autorităţi. Potrivit unor surse din anturajul său, prin intermediul firmei menţionată, arabul a făcut export de utilaje agricole şi cherestea, şi importa legume şi fructe din Egipt, pe care le vindea en-gros, sustrăgându-se de la plata datoriilor către stat. Potrivit surselor noastre, Moussad Metwally Moussad este posesorul unei cărţi de rezidenţă în România, pe care este trecută o adresă din centrul Constanţei, însă acesta nu a locuit niciodată la acea adresă, iar citaţiile emise pe numele său s-au întors de unde au venit. Partea bună este că, potrivit aceloraşi surse, în luna aprilie 2012 îi expiră dreptul de şedere, motiv pentru care ar trebui să revină pentru a-şi prelungi formele de şedere în România.

Cine este Moussad

Numele afaceristului Moussad Metwally Moussad este strâns legat de numele unui conaţional al său, tot afacerist cu firmă în Constanţa, proprietar al SC Salma Trade 2006 SRL. Este vorba despre Ahmed Mahmoud Mohamed Abdelghany Helaly, cercetat într-un dosar de înşelăciune. Potrivit acestuia, Moussad Metwally Moussad este asociat în cadrul SC Abu El Araby SRL cu fostul său asociat, Mircea George Nedelcu, iar cei doi ar fi făcut în aşa fel încât, în urma unor manevre cu tractoare, el să cadă drept vinovat. Astfel, în rechizitoriul întocmit pe numele lui Ahmed Mahmoud Mohamed Abdelghany Helaly, Moussad Metwally Moussad a fost citat ca martor din partea părţii adverse. Probabil simţind că faptele lui vor fi deconspirate, pe deasupra mirosind că este cercetat şi pentru evaziune, Moussad şi-a luat tălpăşiţa din România, lăsându-şi firma pe numele lui Nedelcu, în timp ce citaţiile curgeau gârlă la o adresă la care nu a locuit niciodată. Potrivit Registrului Comerţului, SC Abu El Araby SRL a fost înfiinţată în 2006, are un capital social de 200 lei, iar obiectul de activitate este "comerţul cu ridicata al maşinilor, accesoriilor şi uneltelor agricole, inclusiv al tractoarelor". Firma nu are bilanţ contabil depus pe anul 2010.

Daniel ALBU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108