REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.4° Constanța Lun., 29 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6714
14.4° Constanța Luni, 29 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6714
 

Arhiepiscopia Tomisului se pregăteşte de Paşte

Arhiepiscopia Tomisului se pregăteşte de Paşte

Replica API 17 aprilie 2020 | 00:00 1497

Arhiepiscopia Tomisului a început pregătirile de Paşte. Astfel, la catedrala „Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel“ din Constanţa se desfăşoară acţiunea de sfinţire a Paştilor.

IPS Teodosie

Paștile reprezintă acea pâine stropită cu vin și consumată de creștini în primele zile pascale. Pâinea, tăiată în bucăți asemenea anafurei este așezată în straturi în coșuri sau vase curate, apoi este stropită cu vin.

Pâinea este binecuvântată de către preot printr-o rugăciune specială și consumată în locul anafurei.

După ce în prima parte a rugăciunii se amintește de ieșirea din robia egipteană și de mielul care îl prefigura pe Mielul „Cel ce de bunăvoie S-a junghiat pe cruce”, se cere binecuvântarea Domnului asupra celor care o vor mânca, iar puterea lui Dumnezeu să alunge bolile și neputințele.

M.P.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Se pregateaste hai sa avem pardon. Mai degraba va arde vinzarea miiioor de lumimari si iconite la te miri ce inocenti.Sa nu va mai merga firma suveica oare.Nuuu cred nu mai mor oameni.
1
0
putea sa fie patriarh.Dragu mamii Teodosie bine-ti mai sede la episcopie.Cand veti vedea uraciunea pustiirii in locul in care nu se cade sa stea atunci sa stiti ca zilele de pe urma s-au apropiat si veti vedea pe Hristos venind ca sa judece lumea
0
3
muieeee pnl
3
2
salutari si lu secretarul lui slujitor ,lingator , manvrat new tanasescu, acum plang k babele nu mai cotizeaza 10-50 lei ptr k ei sa isi faca vile si ferme ?mosii, zi ba tanasescule? as e ?
4
0
spagoveanu s-a trecut in ceata lui belzebut dupa ce la fecundat in cur pe daniel mare ctitor de cazemate,tot ce da parpanghel pe gusa nu este decat voma si kkt
4
0
PREA -CURVITULE , De vaporeni de ce nu pomrnesti nimic ?Nu vin cu nimic la tini ?Sau acolo este alt DUMNEZEU ? Am fost acolo si nimeni nu mi-a adus nici aghiasma,nici pasca ca nu trecea nici un popa pe acolo cu lumina ca aviati rau de mare,de muson de furtuna ! Dar totusi DUMNEZEU era printre noi !PASTE FERICIT !HRISTOS A INVIAT ! Acestea sunt cuvintele care ne-au adus acasa ! NU BLA BLAALI BABA !!!!!!!!!!!!
5
0
Preacorditul
8
1
Este o mare rusine sa avem un asemenea Arhiepiscop pidosnic, hot si vandut comunistilor psd. Ptiu satana rosie!!!!!
15
3
Bravo limbistii nostri fiti pe faza si linetii zaralele lui Teodosie ca noua ne ati albit cururile
6
6
Wow! Iar apare instigatorul asta, penalul asta, rusinea ortodoxiei ... care face de ras constantenii ?? La parnaie cu el.
21
3
Cu noi este Dumnezeu !
8
2
si ma rog ca acest porc ordinar sa intre la parnaie si sa faca acolo cate slujbe vrea. Si pentru ca este satana pe pamant ii dau si cacatul la lins.
17
5

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272