REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.4° Constanța Lun., 29 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6714
17.4° Constanța Luni, 29 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6714
 

Aurescu: România este pregătită şi deschisă să continue dialogul constructiv cu Comisia de la Veneţia

Aurescu: România este pregătită şi deschisă să continue dialogul constructiv cu Comisia de la Veneţia

A.F. 19 noiembrie 2022 | 00:00 563

Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, salută adoptarea de către Comisia de la Veneţia a Opiniei urgente privind legile justiţiei şi anunţă că România este pregătită să continue dialogul cu instituţia pe această temă.

Bogdan Aurescu

"Salut adoptarea de către Comisia de la Veneţia a Opiniei urgente referitoare la cele trei legi privind sistemul de justiţie şi evaluarea pozitivă a majorităţii problemelor examinate în Opinie. România este pregătită şi deschisă să continue dialogul constructiv cu Comisia de la Veneţia", a scris Aurescu vineri seara pe Twitter, potrivit Agerpres.

Comisia Europeanã pentru Democraţie prin Drept (Comisia de la Veneţia a Consiliului Europei) a publicat vineri o opinie urgentã privind trei legi referitoare la sistemul judiciar din România: legea Consiliului Superior al Magistraturii, legea privind organizarea judiciarã şi statutul magistraţilor (judecãtori ş procurori), a informat Consiliul Europei într-un comunicat de presã.

Potrivit comunicatului citat, fiind vorba de o opinie urgentã, comisia nu poate exclude existenţa în cele trei reglementãri şi a altor probleme decât cele observate, însã apreciazã cã în general cele trei legi par sã fie orientate în direcţia corectã.

Totuşi, Comisia Europeanã pentru Democraţie prin Drept şi-a exprimat regretul cu privire la faptul cã autoritãţile române nu au solicitat Comisiei de la Veneţia un aviz privind cele trei legi înainte de adoptarea lor.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Pana la urma,chiar nu stim cum se prezinta romanasii nostri trimisi acolo,in strainatati sa ne apere interesele. O fac asa ca atunci cand dadeam pesches otomanilor? Pe bune,daca te ploua mereu in cap,e clar ca sunt probleme la acoperis,ori noi suntem uzi pana la piele de decenii bune. Suntem in UE la misto,sau parteneri pe bune? Cum naiba, ca avem ce e mai rau si muncim cu un sfert de popor la ei,in tarile din UE,ca la noi se plateste mai p***t ca in Botswana,tinem si sarbatorile alea de cacat ,,Hallowen'' sau alte ghioarle,vorbim cu ,,fuck'',,,shit'', educam gusturile tineretului cu gunoaie sonore poreclite cica muzica,adica facem orice si tot nu suntem luati in seama ca egali? Daca politicienii nu sunt OK,sa trimitem manelisti sau pe cineva care ara curaj sa vorbeasca si pentru noi,nu doar impotriva noastra. Avem? Probabil ca nu.
0
0
cine dracu e asta?
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272