REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.2° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
14.2° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Bătaie în nămol, concurs "prinde raţa de pe lac" şi focuri de artificii, la Zilele Oraşului Techirghiol

Bătaie în nămol, concurs "prinde raţa de pe lac" şi focuri de artificii, la Zilele Oraşului Techirghiol

Replica API 26 august 2013 | 00:00 117

Adrian Stan: de sâmbătă, IPS Teodosie este cetăţean de onoare al localităţii

Adrian Stan: de sâmbătă, IPS Teodosie este cetăţean de onoare al localităţii

Locuitorii din Techirghiol au sărbătorit, sâmbătă şi duminică, "Zilele Oraşului". Evenimentul a strâns laolaltă o puzderie de lume, în centrul staţiunii şi pe faleză, acolo unde administraţia locală a organizat spectacole, lupte în nămol, concursuri.

Seara de sâmbătă a debutat cu un spectacol folcloric tătăresc, spectacole pentru copii şi un program artistic susţinut de Mihai Trăistariu şi Alex Velea. Duminică, distracţia a continuat pe faleza din staţiune, acolo unde au fost organizate mai multe concursuri. Mai mulţi tineri s-au înscris la un concurs de înot în lacul Techirghiol, locul I, II şi III fiind premiate cu câte o sumă de bani. Alţii, mai curajoşi, s-au luptat în nămol sau au înotat în lac pentru a prinde raţa, câştigătorul luând pasărea acasă, ca premiu. Seara, locuitorii şi turiştii s-au strâns lângă scena amplasată în centrul oraşului pentru a asculta şi urmări una dintre cele mai iubite trupe din România - Holograf. Totodată, staţiunea a fost gazdă şi pentru delegaţii din Italia şi Turcia. Au fost prezenţi, astfel, Adem Dalcic, primarul localităţii Tekirdag, din Turcia, însoţit de 3 consilieri, dar şi preşedintele Asociaţiei Naţionale a Oraşelor Termale din Italia, Massimo Tedeschi. La evenimentele din Techirghiol au mai participat prefectul Eugen Bola şi Înalt Prea Sfinţitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, acesta fiind numit cetăţean de onoare al localităţii. "Prima zi, sâmbătă, a fost o zi festivă. L-am făcut cetăţean de onoare pe IPS Teodosie. A fost prezentă şi o delegaţie foarte importană pentru Techirghiol, primarul din Tekirdag, o localitate cu 200.000 locuitori. Relaţia noastră este una ce durează de 20 de ani. Primarul s-a aflat pentru prima oară în România, respectiv Techirghiol. Tot sâmbătă, a fost un spectacol cu tot ceea ce avem mai bun, spectacol folcloric tătăresc, spectacole pentru copii şi apoi un program artistic. Duminică, distracţia a continuat cu manifestările de pe faleză", a spus Adrian Stan, primarul din Techirghiol. Acesta a ţinut să precizeze că evenimentul este foarte important pentru locuitorii săi şi de aceea a făcut eforturi pentru continuitate. "Aşa cum îi simt pe concetăţenii mei, evenimentul a fost foarte imporatnt pentru ei. Cu o lună înainte întrebau cine va veni, cum va fi. A fost o prezenţă foarte mare sâmbătă, peste 1.500 de oameni, şi peste 3.000 - duminică. Am reuşit să facem şi anul acesta evenimentul, chiar dacă condiţiile economice nu sunt de foarte bun augur. Dar, având vedere că nu avem datorii, că bugetul nu este într-o situaţie astfel încât să nu ne plătim alte facturi, am spus că merită şi, mai ales, aşa cum gândesc eu, în afară de cele necesare, sunt foarte importanţi şi oamenii şi două zile de destindere merită efortul", a spus Adrian Stan, primarul oraşului Techirghiol, care a mai ţinut să precizeze că pentru întreg evenimentul a alocat suma de 20.000 euro.

Mirela Sorina PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108