REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.5° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
13.5° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Bulevardul Năvodari - Mamaia va avea 4 benzi, 7 sensuri giratorii, piste pentru biciclete şi pasarelă pentru pietoni

Bulevardul Năvodari - Mamaia va avea 4 benzi, 7 sensuri giratorii, piste pentru biciclete şi pasarelă pentru pietoni

Replica API 6 iunie 2014 | 00:00 210

Investiţie de 57 de milioane de lei

Investiţie de 57 de milioane de lei

Drumarii muncesc de zor la cel mai important proiect demarat de Primăria Năvodari în luna martie 2014. Zeci de utilaje sunt prezente în teren, iar lucrările de lărgire şi modernizare a celor 6,24 kilometri de drum care leagă oraşul Năvodari de staţiunea Mamaia avansează pe zi ce trece, chiar dacă au intervenit câteva probleme, a ţinut să sublinieze viceprimarul Florin Chelaru, joi, în cadrul unei conferinţe de presă. La terminarea lucrărilor, şoferii vor putea parcurge ruta Năvodari - Constanţa pe patru benzi - câte două pentru fiecare fiecare sens de mers în parte. Vor exista inclusiv piste de biciclişti, late de 2 m, trotuare de 1,5 m şi şapte sensuri giratorii. În Tabăra Năvodari va răsări şi o pasarelă pietonală pe modelul celor din staţiunea Mamaia.

Deoarece pe anumite porţiuni din proiect există reţele care nu permit executarea lucrărilor de structură aferente drumului nou proiectat, acestea vor trebui deviate. "Deja au început lucrările. Pot să vă spun că avem ceva probleme, dar care sper că le vom depăşi în scurt timp. Sunt probleme la care nici proiectantul nu le gândea la momentul respectiv şi nici noi nu le bănuiam. În momentul în care constructorii au început să aducă aliniamentul drumului au observat că nu avem zid de sprijin pentru taluz. Acest aspect nu era prevăzut în cheltuielile eligibile şi oraşul Năvodari va suporta financiar construcţia acestui zid. Am avut probleme legate de rocă, de locul unde va trebui să facem pasarela, dar le vom rezolva. Noi avem o pasarelă în dreptul Taberei Năvodari. Ea în principiu ar trebui să aibă o structură de 10 metri adâncime. Acolo am dat la patru metri adâncime de o rocă dură, care a îngreunat un pic execuţia lucrării. Mai apar probleme legate de intrările şi ieşirile pensiunilor care sunt în zonă. Din discuţiile care le-am avut cu domnii constructori mi-au spus că încearcă să minimalizeze aceste probleme. (...) Toţi proprietarii de pensiuni mă sună zilnic spunând că nu au cum să intre în curte sau să iasă", a declarat viceprimarul Florin Chelaru. Lucrările se întind de la ieşirea din staţiunea Mamaia, zona bariere, până la tabăra Delfinul. În plus, se vor amenaja nouă sensuri giratorii care vor fi prevăzute cu fântâni arteziene. Drumul va fi încadrat de spaţii verzi, unde se vor planta copaci. Lucrările sunt executate cu fonduri europene, valoarea estimată a proiectului este de 57.749,380 lei, contribuţia UAT Năvodari fiind de 2 %. "Săptămâna viitoare, Nicolae Matei, primarul oraşului Năvodari este chemat pentru semnarea contractului de finanţare pentru E60. Este o întregire a accesului de la autostradă, prin Mamaia, către Năvodari. Aceasta înseamnă că în curând vom moderniza şi drumul până la Ovidiu. Prin E60 se va pune în valoare ceea ce facem acum între Năvodari şi Mamaia. Consider că lucrările la E60 trebuie să fie demarate cât mai urgent, să pună în valoare proiectul privind lărgirea drumului de legătură între oraşul Năvodari şi staţiunea Mamaia", a conchis viceprimarul Chelaru.

Alexandra VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108