REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.5° Constanța Lun., 29 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6714
14.5° Constanța Luni, 29 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6714
 

Cancelarul Austriei, comparat cu Trump, Putin și Orban într-o ședință PPE

Cancelarul Austriei, comparat cu Trump, Putin și Orban într-o ședință PPE

A.F. 12 decembrie 2022 | 20:52 791

Doi europarlamentari români l-au atacat virulent, luni seară, într-o ședință PPE desfășurată cu ușile închise, pe cancelarul austriac Karl Nehammer pentru blocarea aderării României la Schengen, au declarat surse participante la reuniune.

Karl Nehammer

Oficialul din Austria a fost comparat pe rând cu Viktor Orban, Vladimir Putin și Donald Trump și s-a cerut demararea procedurilor pentru excluderea lui din partid, scrie stiripesurse.ro.

„E important se știe Nehammer e cel mai eurosceptic din PPE, ce spunea Viktor Orban era pro-Europa față de Nehammer. Colegii trebuie știe de stilul anti-european al lui Nehammer. El nu face bine Europei, a atacat Comisia Europeană, a făcut observații de genul 'Eu o am succes în Austria, trebuie atac CE' și a spus asta cu comisarul austriac lângă el. A spus nu votează cu România și Bulgaria, nu a acceptat cifrele oficiale și nu a oferit motive suplimentare, a fost Donald Trump de la A la Z. amintiți Donald Trump a spus mexicanii sunt traficanți de droguri, Nehammer a spus la fel de refugiați, tot discursul a fost construit securitatea Austriei este amenințată. Eu știu doi lideri de țări care pretind securitatea țării e amenințată, Puțîn și Nehammer. Cred e important știm acest lucru, Nehammer a atacat pe toată lumea și tot PPE-ul. Un moment emoționat a fost când cineva a spus dacă încercați copiați populiștii, populiștii vor câștigă”, a spus în ședința PPE europarlamentarul Siegfried Mureșan, conform surselor citate.

„Ce s-a întâmplat săptămâna trecută este un lucru absolut inadmisibil în istoria PPE. fie foarte clar această situație nu poate fi tolerată, avem un premier care sfideze toate instituțiile europene, te sfideze pe ține, Manfred (Weber), care ai fost garantul unor decizii ancorate în realitate. De aceea, rugămintea mea e declanșezi procedura de excludere a lui din partid pentru nu cred putem tolera o astfel abordare a unui prim-ministru a unei țări care își dorește avem o Europa unită. Stimați colegi, țineți minte un lucru, acest vot nu e împotriva României sau a Bulgariei, ci împotriva UE pentru însăși existența acesteia a fost pusă sub semnul întrebării. Și atunci ce diferența este între Nehammer și Viktor Orban pe care l-am dat afară? Este vreo diferența? Nu. Atunci, este nevoie de acțiune și de aceea trebuie declanșezi procedurile de excludere din partid”, a mai declarat europarlamentarul Daniel Buda în ședința PPE, potrivit surselor prezente la întâlnire.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
O sa fie calul vostru zdrenteleor nu exista comparatie
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272